Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Spolu s Esem Es nejlepší válečná komedie z francouzské dílny. Dvojka Funes - Bourvil je dokonalá, ale i tak vyčnívá pouze zlehýnka. Parádní příběh, parádní herci, parádní taškařice. Komedie jak má být, bohužel dnes se už takovéto kusy netočí. Doporučuju komentářem č.900! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co tady děláte? - No, já jsem majitel paní... Teda manžel hotelu... Skvělá válečná komedie, plná nezapomenutelných scén a vtipných replik a zároveň nebezpečná cesta okupovanou Francií v autech, vlacích, letadlech i sudech. Funés s Bourvilem stvořili vynikající dvojici, která se výborně doplňuje a Velký flám je dost možná nejlepší komedií, kterou kdy mistr Funés natočil. Klasika. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ukázková a výstavní francouzská dobrodružně situační komedie (jedna z nejlepších z 2.světové vojny) tak akorát napínavá, s rozhodně skvělým příběhem, nechybí zde ani hodně typického francouzského humoru a mnoho povedených komických situacích. Samozřejmě největší účinek a největší síla je v samotném jejím hereckém obsazením malíř pokojů Bouvet skvělý (Bourvil) a dirigent opery LeFort kterého si z gustem zahrál (Luis de Funes), samozřejmě špatní nebyli i ostatní viz třeba krásná blondýnka a odvážná jeptiška (podobnou jsem mohli spatřit už v Četnících). Legrace a útok na naše bránice (zejména scéna v postely a při výslechu) od začátku až dokonce a tudíž jednoznačně vysoké hodnocení. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto som si rád pripomenul a dobre som sa pobavil. Funesa bez Filipovského si jednoducho ani na Slovensku nedokáže nikto predstaviť. Na týchto filmoch , ale i iných klasikách ako napr. Winnetuovky, sa nový dabing jednoducho nerobí a máme to radi tak, ako sa to za bývalého Československa kvalitne urobilo. Po Funesovi ma najviac zabával nemecký major, občas som z neho chytal záchvaty smiechu. The best of je scéna výsluchu-"Vy si ze mňe ďeláte blázny!", ale i tigrie chrápanie na izbe bolo super. Elegantné nemecké uniformy, ktoré navrhoval Huga Boss seknú každému. I krpatý Funes v nej vyzerá neodolateľne...90%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, kdy si Bouvet (Bourvil) a Lefort (Louis de Funès) vyměňují boty, se natáčela na okresní silnici vedoucí z Vézelay do Corbigny v Burgundsku 6. 5. 1966 v 8 hodin. (mar48)
  • Ve scéně, kdy Lefort (Louis de Funès) vyleze Bouvetovi (Bourvil) na ramena, měl původně vzápětí slézt. Štábu se však tento Funèsův posed natolik zalíbil, že jej nechali na ramenou Bourvila ještě v dalších záběrech filmu. Jeden z nich byl poté použit také jako plakát k filmu. (Jizni Tlapa)
  • Na začátku filmu, kdy Stanislas Lefort (Louis de Funès) diriguje, se Lefortovi mění tvar paruky. Jednou je paruka rozcuchaná, podruhé zase učesaná. (chleba24)

Reklama

Reklama