Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Všechno se musí vysvětlit MacFarrellovi. Přiznáš se, poprosíš o prominutí, a když tě náhodou uškrtí, tak mu poděkuju. Jdeme." Typická Funesovka. Zábavná a zběsilá. Díky množství střídajících se prostředí se zdá ještě dynamičtější než ty ostatní. A kvůli prázdninové letní atmosféře má své specifické kouzlo, zvláště když ji sledujete v začínajícím sychravém podzimu. Ovšem jen v roce vzniku Louis fe Funés zahrál ve dvou mnohem lepších filmech. V díle mistra jde tedy o slabší průměr, což automaticky znamená, že je to špičková komedie. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z rady Funésoviek, ktorá megalómenne pobaví najmä obklopení viacerých spolu-divákov. Škotsko-Francúske hádky zaklincovali aj tie najlepšie scény a Martine Kelly počas natáčania Senzačných prázdnin pôsobila omnoho krajšie než veľké množstvo súčasných "dám a herečiek". Krátka, no o to zábavnejšia komédia, naladená na slnečné počasie plné letnej atmosféry. ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Film, který boduje atmosférou doby, kdy vznikl a příjemným prostředím = ex- a interiéry a svým klasickým dyzajnem. Prostoduchý děj s prvoplánovaným humorem, často ne zrovna komické scény spoléhají pouze na řev a grimasy de Funése. Komika spíše pro děti a mládež a nenáročné dospělé obecenstvo. Ale ve srovnání s úpadkovým filmovým zbožím (ca. od 90.let 20.století) jsou i tyhle taškařice už dávno klasikou. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny komedie na léto s oblíbebým komikem Louis De Funésem, která potěší a díky dabingu nemusíte ani koukat, stačí jen poslouchat. Má to neskutečný spád, malí Francouz je neustále v pohybu a díky gestům a mimice je v pohybu, když nehne ani prstem. Klasický evropský humor-zápletky, zmatek trocha romantiky, špatná anglická kuchyně a skvělá whisky škola repetentů v obleku i v námořnických hadrech. 5 hvězd ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A další ze série bláznivých komedií Funese, který si tentokrát střihl roli i ze svým synem. Jean Girault už měl s francouzským komikem své zkušenosti, když s ním točil Četníky. Přiznávám, že Senzační prázdniny zdaleka nepatří k mým oblíbeným neboť je zastiňují jiné filmy, ale ten rok to byl skutečně úder do černého. Fantomas, Oskar, Tonoucí se stébla chytá. I tady ale ředitel školy zažívá peripetie se svými syny a tedy bláznivé kousky. Hlavně let letadlem a přistání na autobusu nebo jízda v motorovém člunu, rvačka nebo topení se v litrech whisky. Funesovy komedie jsou nesmrtelné. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Při záběru přistání letadla na střeše autobusu chybí vlajky a kufry. (Mackin)
  • Při vjezdu do holubníku poničí vozidlo pletivo, poté však odjíždí a Charles (Louis de Funès) i s autem "zavřený" v holubníku bez porušení, které auto při kolizi způsobilo. (Chip89)

Reklama

Reklama