Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodova letni komedie, ktera nijak zvlast nevybocuje z vetsiny Funesovych filmu, mozna s tim rozdilem, ze se odehrava ve vic prostredich. Opet tu pribeh slouzi prevazne k silenym Louisovym vyrazum a spouste vtipnych situaci. Film je hodne sviznej, Louis se hodne snazi, jedna scenka strida druhou, ale na 5* to precejen nebude. U nekterych jeho jinych filmu se proste bavim vic. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší Funésovská komedie kromě Četníků. Zápletka je jak z našich filmů pro pamětníky - jedna záměna osob a jedna láska a svatba, které rodiče nepřejí. K tomu ale tuna gagů, hlášek, situací, vedlejších postaviček (oba sluhové, druhý synáček, svalouš), skvělé opakující se fóry a nakonec dokonalá honička. Asi nejúžasnější jsou anglické blivajzy jako rostbíf se šlehačkou nebo geniální Beatlsovská snová sekvence. Navíc je zde spousta krásných holek a taková ta atmosféra šedesátých let. Zkrátka ideální letní komedie. ()

Reklama

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny komedie na léto s oblíbebým komikem Louis De Funésem, která potěší a díky dabingu nemusíte ani koukat, stačí jen poslouchat. Má to neskutečný spád, malí Francouz je neustále v pohybu a díky gestům a mimice je v pohybu, když nehne ani prstem. Klasický evropský humor-zápletky, zmatek trocha romantiky, špatná anglická kuchyně a skvělá whisky škola repetentů v obleku i v námořnických hadrech. 5 hvězd ()

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem dodneška (květen 2009) vůbec neznal. A přitom je to parádní letní komedie s L.de Funésem. Možná u mě nevyvolala salvy smíchu jako jiné jeho notoricky známé filmy (Tonoucí se stébla chytá, Křidýlko nebo stehýnko), ale je to krásná úsměvná komedie, které nemůžu nic vytknout. Vrcholem je pro mě scéna, kdy tatík Funés pronásleduje uprchlíky na lodi a najede s autem do klece a pak s ní ujíždí krajinou. Nebo jeho smůla na toho otravného zarostlého chlapa :D.Samotný závěr už mi přišel spíš takový přehnaný, crazy, tudíž pro mě už trochu slabší (ve srovnání se zbytkem filmu). Jinak je to typický film s L.de F. - krásná hudba, nádherné záběry na francouzskou krajinu, řada absurdních situací a známé tváře francouzského filmu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když odečtu Četníka a Fantomase, je to právě film Senzační prázdniny, který mám nejraději a kde si vybavím herecké mistrovství Louise de Funese nejvíce. Jeho živelné herectví, grimasy, vyřídilka a prakticky neustálá gestikulace dokáže rozesmát sama o sobě. Nepotřebuje k tomu ani mírně trhlý příběh a ani vedlejší postavy, které jsou často jen v roli nahrávačů. Nicméně celkové obsazení je výborné a herecké výkony všech rovněž. Tentokrát také skvěle sedla hudba, ta dokreslila výbornou letní atmosféru celých senzačních Senzačních prázdnin. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)
  • Existuje několik různě sestříhaných verzí tohoto filmu. Největší rozdíly jsou patrné mezi původní francouzskou verzí a verzí určenou pro anglofonní země. V té se scény s jazykovým nedorozuměním odehrávají zcela jinak. Českému divákovi je především známá anglofonní verze, na níž vznikl český dabing. (me116)
  • Film měl ve Francii premiéru 1. prosince 1967 a jen ve francouzských kinech dosáhl návštěvnosti bezmála sedmi miliónů diváků. Louis de Funès tímto titulem završil mimořádně úspěšný rok 1967, v němž byl předtím uveden třetí díl Fantomase a Oscar (1967). V premiérovém nasazení byl ve stejném týdnu v Paříži uveden americký film Frajer Luke (1967), který však dosáhl sotva polovičního komerčního úspěchu. Senzační prázdniny se staly největším úspěchem za rok 1967 a celkově Funèsovy filmy v tomto roce vidělo přes 16,5 miliónů diváků. (argenson)

Reklama

Reklama