Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Všechno se musí vysvětlit MacFarrellovi. Přiznáš se, poprosíš o prominutí, a když tě náhodou uškrtí, tak mu poděkuju. Jdeme." Typická Funesovka. Zábavná a zběsilá. Díky množství střídajících se prostředí se zdá ještě dynamičtější než ty ostatní. A kvůli prázdninové letní atmosféře má své specifické kouzlo, zvláště když ji sledujete v začínajícím sychravém podzimu. Ovšem jen v roce vzniku Louis fe Funés zahrál ve dvou mnohem lepších filmech. V díle mistra jde tedy o slabší průměr, což automaticky znamená, že je to špičková komedie. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny komedie na léto s oblíbebým komikem Louis De Funésem, která potěší a díky dabingu nemusíte ani koukat, stačí jen poslouchat. Má to neskutečný spád, malí Francouz je neustále v pohybu a díky gestům a mimice je v pohybu, když nehne ani prstem. Klasický evropský humor-zápletky, zmatek trocha romantiky, špatná anglická kuchyně a skvělá whisky škola repetentů v obleku i v námořnických hadrech. 5 hvězd ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Komedie plná vtipů na Francouze a Angličany. Oba tyto národy nenávidím, protože nás prodali a dovolili aby začala 2. světová válka. To k tomu sice nepatří a do hodnocení filmu to rozhodně nepromítnu, ale na vysvětlení proč mám narážky na jejich slabosti tak rád to napsat musím. Film se mi líbil, byl nápaditý a plný humoru. Zápletka i příběh měli hlavu a patu. Musím film doporučit každému, kdo se chce pořádně pobavit. A díky letní atmosféře se to vyloženě hodí na dlouhé zimní večery. Plný počet hvězd, bez debaty. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nikdy neurazí. Léto, pohoda, to vše i přes nepříliš fotogenické exteriéry Le Havre. Standardní Funès, jako vždy okouzlující Claude Gensac atd. Pravda, poslední třetina filmu je snahou o šponování humoru za každou cenu ve stylu:"Tak jakej dopravní prostředek jsme ještě nepoužili?" Ale hlavně - kdyby se mě někdo ptal na hudbu k francouzským komediím, na jednom z prvních míst bych řekl tenhle film. Senzační prázdniny mají senzační hudbu, která spolehlivě udrží mou pozornost vždy až do konce. To, co tady předvedl Raymond Lefèvre, je prostě nářez jako prase! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodova letni komedie, ktera nijak zvlast nevybocuje z vetsiny Funesovych filmu, mozna s tim rozdilem, ze se odehrava ve vic prostredich. Opet tu pribeh slouzi prevazne k silenym Louisovym vyrazum a spouste vtipnych situaci. Film je hodne sviznej, Louis se hodne snazi, jedna scenka strida druhou, ale na 5* to precejen nebude. U nekterych jeho jinych filmu se proste bavim vic. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)
  • Názvu filmu odpovídala i doba natáčení, začalo se v červnu a poslední záběry byly pořízeny v září 1967. (argenson)

Reklama

Reklama