Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších Funesových komedií. Jde o to, že jeho komika se brzy okouká a stává se čitelnou. Jsou to různá zběsilá gesta, úleky s vyvalenými bulvami a vzteklé výkřiky, pořád dokola. A divák po pár filmech zjistí, že je to pořád o tom samém, a že zápletka je postavena tak, aby v ní mohlo být takovýchto scének co nejvíce. Když je film zábavný, nevadí to, ale když se jedná o slabší kousek, tak to porstě nefunguje. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Tohle byla slabší ztřeštěnost. V dnešní době se těžko přivyká tomu, jak se tenkrát filmy dělaly. Nějaký gagy a vtipný scénky tam byly, ale zas tolik jich Fuňés neměl, abych přehlíd nesmyslnost děje. Ale jeho škemrání o manželskou noc, když si musí hrát na nápadníka, to je jedno z nejlepších, co jsem od něj viděl. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Mám pro Louise slabost a jeho neuvěřitelná živelnost mě dokáže pobavit a rozesmát. Zdá se, že tento ďáblík je stále plný energie. Dští oheň a síru, chrlí vodopád slov, poskakuje, rozhazuje rukama, v grimasách obličeje prožívá život. Dirigent, zarputilý bojovník, který vyskakuje po každém dalším nečekaném úderu do jeho spokojeného života, aby svou neutuchající energií zabránil zkáze. I když ho sám přivádí k rozpadu. Hubert de Tartas (skvělý Louis de Funès) má své plány pro život a budoucnost rodiny. Náhoda převrací všechny plány takovým způsobem, že je schopen provádět nejšílenější kousky. Roztáčí koncert, který nemá konce. Hubertova manželka Edmée (elegantní Claude Gensac) se trochu rozmařile staví do další mateřské role, čímž svého manžela přivádí k zuřivosti. Dědečkosyn Paul Fournier (zajímavý Bernard Alane) dostává druhou šanci na život a prostor stát se pánem všech ve svém okolí. Z dalších rolí: nešťastný Hubertův syn Didier (Olivier De Funès), původní Didierova snoubenka Evelyne Crépin-Jaujard (Eliette Demay), služka s velkou starostlivostí o Didiera Sophie (půvabná Martine Kelly), neústupný profesor Édouard Loriebat (Michael Lonsdale), a ustrašený profesor Bibolini (Pascal Mazzotti). Bavil jsem se příjemně a vyčistil si u toho ustaranou hlavu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tento komentář píši v době , kdy v Čechách trvá půl roku po volbách tzv. ,, volební pat,,. Díky originálnímu námětu filmu mě napadlo, že se asi nechám zmrazit tak cca na 50 let, než se,, pat,, vyřeší, abych byl ušetřen této trapné frašky. Naopak jsme rád, že v těchto ,,patových dnech,, jsem viděl frašku Hibernatus, protože ta trapná nebyla ani trošku a vynikající Funès mě opět dokázal, že v současné době není nikdo kdo by zvládal podobný styl herectví, když k tomu připočtu i vynikající námět, tak jsem se dostal na hvězdičkový vrchol na CSFD. Scény ve kterých je Hubert de Tartas a sluha Karel nepotřebují ani dialog, stačí pohled a já jsem zbořenej smíchy. ()

Hrdia 

všechny recenze uživatele

Originální téma hibernace v kombinaci s mistrem Louis de Funésem jsem měl to štěstí vidět poprvé až nyní. Dokázal bych se hodiny dívat na Funésovi grimasy a pohyby, držící se za břicho, smíchy v křečích. Když k tomu přidám Claudii Gensacovou a jeho syna Oliviera, tak je kvalitní zábava zaručena. Humor Louise je prostě nadčasový a i po 40ti letech daleko předčí současné komiky a komedie. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Když mladý de Tartas (Olivier de Funes) fotí v letadle svoji snoubenku (Eliette Demay), mluví o svém prapradědečkovi (Bernard Alane). To je ovšem nesmysl, protože pokud je Pavel Fournier (Bernard Alane) dědečkem jeho matky (Claude Gensac), je to současně pradědeček mladého de Tartase, nikoliv jeho prapradědeček. (pjotri)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Jean-Luca Bernarda z roku 1957. (Komiks)
  • Moderní kostel, k němuž přijede Hubert de Tartas (Louis de Funès) s ambulancí, se nachází na 20 Rue de la Maison Verte ve městě Saint-Germain-en-Laye. Tento katolický kostel je zasvěcen svatému Légerovi. Po naprostém zničení starého kostela během francouzské revoluce byl znovu postaven v průběhu roku 1960. (Komiks)

Reklama

Reklama