Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívčí taneční skupina pod vedením slavného manažera a choreografa Evanse slaví úspěchy po celém světě. Uhlídat tento rej krasavic je pro Evanse úkol vskutku heroický. Snad proto u něj platí cosi o tom, že účel světí prostředky. Musí totiž udržet nejen profesionální kázeň, ale především i kázeň morální. Muži, to znamená vztah – sex – manželství – sňatek – dítě, cokoliv z toho znamená pro dívku konec kariéry, pro Evanse hledání nové tanečnice a pro soubor narušení disciplíny. O to větší zděšení zavládne u Evanse, když ve svém pokoji, uprostřed úspěšného turné, nalezne nemluvně. Je třeba zachovat chladnou hlavu a především nezpochybnit svou autoritu. Co ovšem není pro mistra improvizace, jakým je Louis de Funes, zas takový problém. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hudební téma, které se stalo klasikou, velice povedené a chytlavé taneční scény, krásná děvčata, účesy, šatstvo, vše stylové až na půdu, zkrátka vítejte do roku 1970 se vším, co si z něj lidé rádi pamatují. No a k tomu si přidejte neodolatelnou pohádku od vypravěče Louise de Funèse, meditační ticho nad nočníkem, uklidňující vliv přírody, a najednou máte další z řady zdařilých funèsovek. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nejspíše nejslabší Funèsovina, již jsem viděl. Střihl si sice obvyklý model panovačného hyperaktivce, ale ne tak živelného, jak obvykle. Děj se mnohdy ztrácí, fóry zeslábly a herecký projev proti standardu pana Komika zemdlel. I přes krátkou stopáž třetinu filmu zabírají nepříliš působivá, estrádní taneční čísla, jejichž kouzlo spočívá především ve štíhlých tělíčkách tanečnic než čemkoliv jiném. Slabé **. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Piti Piti Pa vždycky patřila mezi moje nejoblíbenější filmy s Funésem, jelikož tam je tanec, hudba, zpěv a navíc to je i vtipné. A jelikož zbožňuji muzikály, tak mi tenhle film už v dětství přirostl k srdci. Rozhodně jsem ráda, že jsem se na něj po tolika letech znovu podívala a v televizi si ho nikdy ujít nenechám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľný komik. Keby jeho nenasadili do tých filmov, v ktorých hral, tak by boli o dve triedy slabšie. To isté platí aj pre Piti piti pá. Má množstvo hlášok, ale tie nemožno ani publikovať, lebo sami o sebe nie sú až tak vtipné. Vtipné sú Funesovym podaním. A tým je on špecifický. Že len výrazom tváre alebo gestikuláciou urobil aj z ničoho žart. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Za odvahu dávám tři hvězdy, jinač bych dal dvě. Příliš slaboučký děj a jako hudební film (možná muzikál) taky . . Je to něco mezi, co až příliš stojí na Funesovi a občasných povedených vtípcích. Ano krásná děvča v dresech, taneční kreace.. to vše hraje pro snímek, ovšem je zcela nevyvážený, díky většímu počtu hluchých míst a menší frekvenci humoru ztrácí divákovu pozornost, tedy hlavně mou :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • Ve Francii měl film premiéru 18. září 1970, s dvěma a půl milióny diváků se ale dostal jen na 15. pozici v úspěšnosti ve francouzských kinech. Naproti tomu výrazný úspěch zaznamenal v Německu a v zemích východního bloku, kde jej v kinech vidělo 33 miliónů diváků. (argenson)
  • Tanečnica, ktorá sa v 11 min. sťažuje, že je unavená a má toho dosť, nemá byť z čoho unavená, lebo vôbec netancovala. Po prvý (a posledný) raz sa objaví až so svojou replikou "Říkam ne." (hemul)
  • Serge Korber sa v roku 2001 vyjadril, že: „V mysli Louisa de Funèsa bol film veľmi nafúknutý projekt: hudobná komédia s tridsaťročnými chlapmi, ktorú malý virtuóz s revolučnými metódami pripravil na pop music. V porovnaní so Žandármi to bola takmer avantgarda!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama