Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Výborná Funésovka s výměnou kufříků. Nejvtipnější je, že se Funés celých 80 min. rozčiluje, ani jednu větu neřekne v klidu. Pochybuju, že by to jiný herec takhle vydržel zahrát, to by musel dostat infarkt. Dále je neskutečně výborný dabing Filipovského. Myslím, že právě na tomhle filmu se Funés rozehrál. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Můj kufřík, můj kufřík! Dnes již trochu staromilskou situační komedii naplnil Magnier typickými prvky, jakými jsou nekonečné záměny, neznámá identita, peníze, vdavky, zmatky. A samozřejmě postavou jednoho psychicky nezlomitelného cholerika. Velice svižně napsaný, zrežírovaný a sehraný kousek mne dokázal pobavit i po víc než 50ti letech od svého vzniku. Vzájemná souhra v rozsáhlých dialozích mezi Louisem de Funès a Claudem Richem dokazuje, že chemie může fungovat i mezi dvěma herci z věkově rozdílných generací a tady rozhodně fungovala! Rich je pro mne menším objevem, na kterého se po Všem zlatu světa, Přátelích kopretiny a teď Oscarovi budu určitě zase někdy příště těšit... roztomilý to živel! :) Myslím, že Molière by měl radost, kdyby mohl sedět v 60. letech v hledišti vybraného francouzského divadélka a nemusel by se za vývoj svého žánru ve Francii stydět. ;o) 75% ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Slavná francouzská divadelní hra Clauda Magniera, se kterou Louis slavil velké úspěchy na divadle a později i ve filmu (v divadle si s ním později zahrál i jeho syn - Olivier). Pro mě jako pro milovnici jeho komiky je Oskar skvělou podívanou, Louis je tu úplná komická střela!! Claude Rich je v roli Christiana prostě roztomilý a je tu opět Louisův komediální ansámbl, zahrnující Claude Gensac, Paula Preboista nebo Maria Davida v roli maséra. ''Kufříček, kde mám svůj kufříček!!''...''Oskar ukradl diamanty služce, která jela na severní pól, protože měl mít dítě ve vašem kufříku!!'' :) http://www.youtube.com/watch?v=fYEyIoJ37s0 ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Situační komedie ,která je postavená na jednom herci a to Louis de Funesovi ,který se dozvídá od svého zaměstnance ,že ho okradl o 64 milionů a ,že je milencem jeho dcery ,ale jak se ukáže ta se za jeho dceru jenom vydává ,jenže ono je to stejně jedno , všechno se to tak různě zamotá ,až z toho bude te mít hlavu kolem. Do toho je tu několik nápadníků pro jeho pravou dceru a několik kufříků (přesně 3) a v jednom jsou šperky za 64 milionů , ve druhém ta samá částka ,ale v hotovosti a ve třetím jsou věci služky ,která odchází a zbytek už je asi každému jasný co se bude dít. Abych řekl pravdu někdy už mě štvalo jak se pořád zamotávalo. Ale co si budem nalhávat asi většina se u toho velice dobře bavila. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady byl jediný problém, že skoro identický film (není vše na tom místě, kde se zdá) jsem s Funesem viděl ne nedávno, ale přímo minulý týden. Od začátku jsem tedy přes veškerou srandu byl pro 4 hvězdy, i kvůli tomu, že tady nebyly tak hezké holky :D. Konec byl ale tak impulzivní a ještě o špetku vytáhl vtip, že jsem nucen dát 5:). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Poprvé spolu ve filmu L.de Funés a Claude Gensac (hráli spolu v osmi filmech). (M.B)
  • Exteriéry domu Bertranda Barniera (Louis de Funès) představovala Le Corbusierova vila Stein ve Vaucressonu nedaleko Paříže. Použité interiéry jsou ale čistě účelové a nesouvisí s Le Corbusierovou tvorbou. (Komiks)
  • Ve Francii navštívilo film přes 6 miliónů diváků. (hippyman)

Reklama

Reklama