Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa tváriť ako suchár a priznám, že scenár je veľmi vtipný. Vtipný je aj Funesov ksicht, lenže režisér si myslí (a v dobe vzniku asi správne), že čím viac opičiek bude Louis robiť, tým je to vtipnejšie. Čiže on v jednotlivých situáciách, ktoré sú vtipné už len tým, že sa naňho pozrieme, musí pokračovať ešte minútu a ukázať nám všetku svoju mimiku. Dnes to už bohužiaľ pôsobí dosť prehnane a umelo. Nezastieram, že v mladosti som sa z toho išiel potrhať smiechom. Takže i keď je Funes výborným komikom, nakoniec je on samotný najväčším kladom a zároveň aj mínusom tejto stále populárnej komédie. Netreba pripomínať, že bez Filipovského dabingu by to bolo polovičné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oskar? Ten ukradl diamanty služce, která jela na Severní pól, protože měla mít dítě ve Vašem kufříku." Lépe než masér Philippe bych děj tohoto snímku nepopsal. Snad bych jen doplnil, že jde o tři kufry, dvě dcery, falešné těhotenství, vylhané zaměstnání, úplatného sluhu a chudáka pana podnikatele Barniera, který to má všechno vyřešit. Mne to tedy pobavilo naprosto výtečně, zejména postupně chřadnoucí kapitalistovo duševní zdraví bylo roztomilé a jeho skákání panáka s telefonem mne naprosto odrovnalo. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo tu Funès predviedol, je asi vrchol jeho šialenosti a u mňa asi najlepšia jeho komédia, čo je určite veľmi slabé slovo na toto dielo. Dej som si nepamätal, ale záchvaty smiechu z detstva áno a tie sa zopakovali. Predvádzať virtuálne naťahovanie nosa počas pol minúty, aby to nebolo trápne ani nevkusné, to si môže dovoliť okrem kreslených postavičiek len jediný herec. Príbeh odohrávajúci sa v jedinom dome s pár miestnosťami je primeraný a neruší komplikovanosťou. Zámena postáv, kufrov a vzťahov tu má také tempo, že všetci iba otvárajú ústa. –––– Ono se to zdá komplikované, ale je to úplně prosté. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako naprosto neuvěřitelná blbost a byl jsem prakticky rozhodnut dát odpad. Zaťal jsem zuby a vydržel. Pokud jste film ještě neviděli, tak vám doporučuji udělat totéž. Asi v polovině stopáže se film začne nádherně zamotávat. Postupně z filmu vzniká komedie plná omylů. Vše se odehrává na poměrně malém prostoru vilky a vůbec to nevadí. Postavit veškerý humor na naprosto banální záměně kufrů chce pořádnou odvahu. V tomto snímku to působí absolutně přirozeně a precizně. Louis de Funès začne tak neskutečně řádit, jak jsem ho ještě nikdy řádit neviděl. Nasadil obrovskou kadenci gest, grimas a nejrůznějších skřeků, že mi z toho málem praskla bránice. Františkovi Filipovskému tímto skládám pochvalu. Přestože se vše odehrává hrozně chaoticky a v ďábelském tempu, tak je příběh jednoduchý a divák se v něm rozhodně neztratí. Příběh se úplně nabízí i pro divadelní adaptaci, kdoví jestli už nějaká neexistuje. Děj se rozjíždí hrozně pomalu, ale musím připustit, že úvod je nutné zlo k jednomu z nejbláznivějších filmů, které jsem měl to štěstí vidět. Počáteční obrovské zklamání bylo tedy v průběhu vystřídáno nadšením. Hrozně slabé 4 *. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Můj kufřík, můj kufřík! Dnes již trochu staromilskou situační komedii naplnil Magnier typickými prvky, jakými jsou nekonečné záměny, neznámá identita, peníze, vdavky, zmatky. A samozřejmě postavou jednoho psychicky nezlomitelného cholerika. Velice svižně napsaný, zrežírovaný a sehraný kousek mne dokázal pobavit i po víc než 50ti letech od svého vzniku. Vzájemná souhra v rozsáhlých dialozích mezi Louisem de Funès a Claudem Richem dokazuje, že chemie může fungovat i mezi dvěma herci z věkově rozdílných generací a tady rozhodně fungovala! Rich je pro mne menším objevem, na kterého se po Všem zlatu světa, Přátelích kopretiny a teď Oscarovi budu určitě zase někdy příště těšit... roztomilý to živel! :) Myslím, že Molière by měl radost, kdyby mohl sedět v 60. letech v hledišti vybraného francouzského divadélka a nemusel by se za vývoj svého žánru ve Francii stydět. ;o) 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Adresa Rue des Filles du Calvaire 35 neexistuje, protože pařížská ulice Filles du Calvaire končí číslem 25. (Snorlax)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry, ve které hrála většina herců z filmu, včetně Louis de Funèse (Bertrand Barnier). (korect)
  • Poprvé spolu ve filmu L.de Funés a Claude Gensac (hráli spolu v osmi filmech). (M.B)

Reklama

Reklama