Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (249)

klerik 

všechny recenze uživatele

Mann, Ayer, Carnahan, Fuqua... mená ktoré zanechali výraznú pečať na dnešnej podobe kriminálnej akčnej drámy. A teraz sa k nim pokúsil pridať Hillcoat. A rozbalil to v pekne našliapanom štýle, miestami to malo grády takmer ako SICARIO. Výborná hra s postavami a sympatiami. Tento druh filmov je dosť zviazaný pravidlami žánra, takže ťažko hodnotiť originalitu scenára, ale príbeh je rozhodne rozprávaný zaujímavo a ak sa vám páčilo napr. MESTO, mohli by ste zažiť podobné uspokojenie aj teraz... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Príbehov ( a filmov ) o skorumpovanosti policajných zložiek a dá sa povedať, že aj mafiánskych a menšinových gangov ( pretože ak niekto spolupracuje s políciou, je to zrada proti kodexu, Krstný ocko by mohol vyprávať ), sa natočilo nespočetne. Občas sa to bralo zo strany jednej, inokedy zo strany druhej, niekedy zo strán oboch. A každý z minulých tvorcov, sa snažil previesť špinavosť týchto praktík na plátno čo najvernejšie. Pán Hillcoat sa nesnaží o nejaké inovácie, originálnosť, alebo dosiaľ nevidené, ale prináša klišé takým hustým spôsobom, že nejde odolať. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

John Hillcoat nevyužil potenciál svoj, scenára ani hereckého obsadenia. A osobne si myslím, že ani z prostredia a geniusu loci Atlanty. Tu sa síce architekt činil tým, že nás zavádzal na tie najhnusnejšie miesta v meste, ale bohvieakú atmosféru tým film nezískal. Skôr je celý taký šedý a tmavý. Relatívne sa mi páči politická nekorektnosť scenára, kde mladý biely policajt je snáď jedinou kladnou postavou (plus jeden starší biely policajt) a afroameričania, ruská židovská mafia a hispánci sú podľa tvorcov proste len čisté zlo a urobili z Atlanty brutálne špinavú riť. Nakoniec je ale asi aj táto prvoplánová typológia len odrazom faktu, že potetovaný hispánec vyzerá ako zločinec cool a nebezpečne. Český dabing Winsletky, snažiaci sa o ruský prízvuk, je neuveriteľne rušivý a ak môžete, zožente si pôvodnú verziu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Konečně akční snímek, co má grády. Nadupaná akce nestandardní zápletky, která je čitelně rozklíčovaná v první minutě filmu a nechává tak diváka jen odhadnout, co se asi tak stane. Špinaví policajti, co dělají dvojí práci. Nikdo není ničí přítel. Všichni na jednoho, jeden za všechny, každý proti všem. Přežijí jen šílenci. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Teď už mohu říct, že Hillcoat má čuch na krimošky, protože Triple Nine se povedlo skoro ve všech ohledech. Pořád mám u něj zaškatulkovanou Zemi bez zákona jako nejlepší film, ale Triple Nine mu docela dýchá na paty. Za 16 milionů dolarů slušná detektivka, která se může pochlubit hodně dobrou atmosférou s drsnými momenty, nadupaným hereckým obsazením a taktéž i zajímavými zvraty. Atmosféra je zde opravdu strhující, v některých momentech bych řekl až grandiózní. Pomalu zde nenajdete herce, kterého byste podle jména neznali. Ejiofor trochu změnil image, ale jeho postava byla skvělá. Nejvíce mě asi překvapil Clifton Collins Jr., neboť roli tak proradného a zákeřného "detektiva" ztvárnil výtečně. Pochválil bych i hudební doprovod, který filmu ještě dodával grády navíc. A málem bych opomenul Winslet. Tipli byste ji někdy do role ruské nekompromisní mafiánky ? Já asi ne, ale překvapivě mě vyvedla z omylu. Scénář je nadprůměrný, přesto obsahuje pár děr. Kvalita filmu je převážně po celou stopáž vyvážená, ale na plný počet hvězd tomu chybí kousek dokonalosti, který by mě o nich přesvědčil. Po Sleepless detektivka, kterou mohu i tak doporučit. Hodnocení: 79 % ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Napriek tomu, že herec Norman Reedus zinkasoval najvyšší honorár zo všetkých aktérov, na obrazovke sa objaví len zhruba počas desiatich minút. (MikaelSVK)
  • Zhruba ve 36. minutě filmu se objeví ukázka z akční hry "Max Payne 3". (Jugamaru)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama