Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Ne, tohle není vážně pro mě. Stejně jako mě neoslovila drtivá většina moderních historických seriálů s důrazem na intriky a se, nechytil se u mě ani můj oblíbenec Leonardo. Show sice nabízí dostatek originality proto, aby vykouzlila úsměv na tváři, nicméně v ostatních momentech se zvrhává k laciné kopírce a sebestřednému nic neříkajícímu blastu. Navíc to zpracování nebostojí ani v porovnání s kteroukoliv epizodou dvojkové série Assasins Creed. Takže po pilotu za rovných padesát. Dám tomu možná ještě časem šanci pokud se seriál chytne, avšak je mi jasné, že si své diváctvo tahle sonda do pseudohistorie najde. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Po nepřesvědčivém pilotu, jsem téhle novince přeci jen dal šanci a inu, začíná se to zlepšovat. Musím uznat, že při sledovaní, jako bych se vracel do herního světa Assassins Creed, což je velké plus. Dále herecké osazenstvo také není špatné, interiéry superní. Co se mi naopak vůbec nelíbí jsou exteriéry města. Ano je jasné, že se vše točí před zeleným plátnem, ale tady si tvůrci ukousli až moc velké sousto. U Spartaca to nebyl problém, ale tady by bylo lepší, se opravdu soustředit na hmatatelné interiéry. Uvidíme, co se bude dít dál. Update: Po 6. díle zvedám na 4. Začíná se mi to líbit čím dál víc. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Četl a slyšel jsem tolik kritických názorů na to, jak je to špatné, že jsem seriál dlouho odkládal, ale nakonec jsem se do toho ponořil a poměrně rychle prošel všechny tři série (víc jich asi ani nebude, seriál nebyl zrušen, prostě smysluplně ve třetí sérii ukončen a uzavřen, i když nějaká ta zadní vrátka pro případné pokračování v budoucnu určitě otevřená ještě jsou). Nejedná se o historický životopisný seriál, je to dobrodružné fantasy zasazené do renesanční Itálie, které si půjčuje historické postavy a občas i události a nakládá s nimi, jak se mu zlíbí. Nemá cenu tu řešit nějakou historickou přesnost, protože tvůrci se skutečnosti tak nějak hodně volně drželi v první sérii a pak od té druhé už se zcela vrhli na pole alternativní historie, Da Vinci tu realizuje všechny své vynálezy (padák, létající stroj, ponorka, speciální děla a další vychytávky), v několika epizodách zastraší samotný Vlad Napichovač, ze kterého už je touto dobou regulérní nesmrtelný upír (mimochodem nejvíc cool postava v celém seriálu) a podivný a nejasný souboj o prastarou Knihu listů, tu svádí dvě organizace - synové Mithry a Labyrint. Jak se děj posunuje, z odlehčené dobrodružné oddechovky se stává poměrně hardboiled rubačka, postavy se vyvíjí a posouvají takovým způsobem, že se vám ani nechce věřit, že byl tento člověk v první sérii takový a takový, no zkrátka nuda to rozhodně není. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

V tomto prostředí jsem jako doma. Florencie, Řím, papež, politické tahanice a samozřejmě Da Vinci. Skvělé téma, dynamicky natočené, plné historických fakt, kterých bych se ale držela trochu víc a netahala tam např. Draculu, ačkoliv chápu že to primárně není historický seriál ale spíš fantasy. Možná je to má láska k The Borgias a Assassin's Creed, možná jsou Da Vinciho démoni fakt tak dobří..Nicméně "Každá otázka, kterou zodpovíš, vede jenom k další otázce.." :) Jo, a musím pochválit Blakea Ritsona, ten mi zůstane pod kůží ještě hodně dlouho! 1. série - 9/10, 2. série - 9/10, 3. série - 7/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

SEZÓNA 1: Nakonec se dalo, ale se spoustou výhrad. Titulní figura se profilovala jako egoistický nezodpovědný floutek ztrpčující život všem kolem sebe, který z problémů vždy vybruslil díky obrovské porci štěstí a na poslední chvíli sestrojených "fantasy" udělátek. Hlavně se ale dlouho nic nedělo, Da Vinci tápal a utápěl se v pochybách, vizích, vzpomínkách, snech, proroctvích; mnohem výživněji působily intriky a podrazy mezi Florencií a Římem, tzn. mezi rody Medici, Pazzi a papežem (u něhož ta naprostá arogance a zkaženost "božskou" mocí již překročila hranice parodie). No aspoň mne úchvatné prostředí renesanční Itálie přimělo zavzpomínat na Assassin's Creed II (a rozehrát Brotherhood), kde jsem si všechny ty pamětihodnosti mohl s Eziem prolézt pěkně dle libosti. SEZÓNA 2: Přesunutí jedné linie do Jižní Ameriky rozhodně přineslo kýžené oživení, jelikož dění kolem (dvojníka) papeže či dobývání Florencie a Medicejské banky záživností zrovna neoplývalo. Ubylo vizí a postavy nabraly na sympatičnosti, ale jinak žádné extra zlepšení. SEZÓNA 3: Odražení vyloděných Turků u Otranta a zabránění jejich invazi do Itálie uzavřelo Da Vinciho cestu (asi i tu duchovní a objevení sestry rodinnou), přestože nejasný ideologický svár mezi tajnými mocichtivými uskupeními Labyrintem a Syny Mithry nadále trvá. No nevím, možná se to nemělo tvářit tak vážně, ale tu rozkodrcanou kárku jsem do finiše dotáhl spíše z povinnosti. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama