Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Diskuze

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Ano, já jsem Topr, proto jsem se s ním několikrát hádal ohledně tagů na příslušné diskusi, krom toho můžu i za globální oteplování, ale ono je lehčí pronést takovou pitomost, než se zamyslet

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

BuBBleS

tak za prvé, ten článek také nic moc, když máš několik rad na záběr před tím, než přijdeš na závěr.

A za druhé, na titulky nextweeku si stěžuje dost a dost lidí, tak spíš než zaměřovat se na jejich nechápavost, nebo příchylnosti ku (a ještě malé kopnutí - mnohem lepší) konkurenci (nemám žádné vazby na Ednu, ani na nikoho, kdo tam překládá). Jestli sis všiml, tak jsem uváděl jasné příklady, kde byl překlad zmršen. Tak než mě příště nařkneš z pomluvy, přečti si ještě jednou, co jsem psal. Pac a pusu, Allah Akbar

na příspěvěk reagoval Clear

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Chtělo by to méně chlastat, velice tím trpí inteligence. Řečeno lidově: udělat ze sebe totálního blba je pak velmi jednoduché. Zvlášť když to dotyčný praktikuje pravidelně. 

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

když už je zde ta řeč o paranoiditě. novoten zde zmínil topra v návaznosti na diskuzi o lachtanovi.

tedy jsem se ho tázal v poště, zda tím myslel, že tomas_lachtan toprharley. jeho odpověď byla: "jo, jasně, topr je lachtan :)". takže odtud pochází ta informace. kterou pak dementoval slovy:

"omlouvám se, moje velká chyba.. topr není lachtan.. tom=topr.... není to tak :) spletl jsem si tři uživatele, co znám přes kev, do jedný osoby."

takže tak... koho myslí tím kev netuším, to by mohl být kdokoli... no snad ne já :)

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

hm, tím, že Tom_Lachtan je toprharley se štvavá kampaň proti nextweeku vcelku vysvětluje. že bude přitakávat i prolhaná KevSpa je pak taková klasika :)

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Dobře.. poxté jsem se to pokusil uzavřít a přišla mi další bouře slov, která jsi použil už víckrát, takže to očividně nemá cenu. Asi to v jádru fakt myslíš dobře, ale věř tomu, že argumenty, co používáš, jsou úplně vedle. Já sám bych  nejvíc chtěl, aby tyhle věčný hádky už byly pryč a dalo se překládat i v jiný atmosféře než věčným dusnu. Ty jsi přesvědčený, že bych nejradši celý nextweek někde zabalil a zapálil, ale tak to fakt není a dovolím si mluvit za topra, že ani u něj ne.

Jsi o své pravdě přesvědčený fakt hodně pevně, proto se ke kompromisu nemáme šanci dopracovat, jsou totiž věci, co ti odsouhlasit jednoduše nemůžu, protože by to byla lež. Pokud to chceš vážně ještě nějak probrat, tak už fakt do pošty. Jestli ne, tak bye.

na příspěvěk reagoval KevSpa

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

phoebess

nevšiml jsem si, že bys tu v lednu řešila Da Vinciho :) tam jsou taky dvě stránky o ničem...

 

no k seriálu. zatím jsem viděl jen trailer a myslím, že je to celkem kravina, která bude zrušená. podle hodnocení na imdb se ale patrně pletu a po třech dílech třeba změním názor :)

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

novoten

prosím, nelži. co se týče těch vikings, tvá reakce byla všeobecně na titulky nextweeku, vůbec nešlo o srovnání titulků k vikingům (které ani nepocházely z nextweeku...). nemusíš mi dávat za pravdu, přišel jsem pouze upozornit na to, jaký je rozdíl mezi kritikou a pomluvou a že je nesmysl pomlouvat celý web. fakt je to tak jednoduché. je mi potom zle z lidí, co dokáží shodit celý web bez konkrétní kritiky konkrétních titulků (a ne, upozornění na jedno slovo není kritika). tedy to, co děláš ty (a co bohužel všeobecně zastáváš a obhajuješ) není slušné. stejně tak není slušné to, co tady sl4necek napsal na adresu iHyiho.

tak nějak doufám, že až budeš o titulcích vědět víc, že to pochopíš a že zjistíš, že to není o serverech. právě ten tvůj přístup štve lidi proti sobě a stojí za tím, že vyháníš překladatele jinam. myslíš, že se bude jen tak někdo chtít pak domluvit na spolupráci, když někdo jako ty pomlouval server, kam nahrává titulky, tedy vlastně jeho titulky? myslíš, že když budeš nepřímo pomlouvat titulky člověka, který současně nahrává titulky na ednu jako ty, že ho tím nevyženeš jinam? spousta překladatelů není pevně svázána s jedním serverem. spousta překladatelů prostě překládá a titulky nahrává na víc serverů. taky se pak dokáže na spolupráci domluvit s různými lidmi, aby nevznikalo víc verzí překladu ale ideálně jedna a kvalitnější. tvůj zastřený pohled a pocit, že někam patříš, ti dává pocit, že můžeš pomlouvat ostatní, aniž by sis uvědomoval, že pomlouváš nepřímo sebe. a to je špatně...

na příspěvěk reagoval novoten

phoebess

phoebess (hodnocení, recenze)

Nemůžete už toho už oba nechat? Řešte si to v SZ... Pořád se točíte okolo jedný jediný věci a akorát tím zasíráte diskuzi.

Nebo tu řešte Da Vinciho (seriál, ne titulky)!

na příspěvěk reagoval BuBBleS

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Co vlastně chceš? abych ti dal nějak zapravdu nebo co? Teď zase používáš moje věty k tomu, abys je narouboval na nějaká pravidla, která tu předhazuješ? Protože tohle vážně nechápu. Má edna spoustu titulků od lidí z nextweeku? Samozřejmě. Ale nic dalšího ze mě fakt nevymlátíš. Zkrátka jsem tenkrát dával najevo, že si myslím, že edňácké titule na Vikings jsou lepší.. což jsi uznal i ty. Tam celý ten facebook status začal, ale jestli v tom chceš nutně hledat nějaké pohoršující věci, tak klidně můžeš. A už bych to fakt zabalil, protože jsme se od Da Vinciho dostali úplně někam jinam.

na příspěvěk reagoval BuBBleS

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

novoten

fakt netuším, kam se chceš dopracovat. vždyť ta citace se shoduje s tím, co zastáváš zde: "já si sice myslim o kvalitě Nextweeku povětšinou podobné věci jako Tom". je to to samé, prostě dáváš někomu zapravdu, kdo šmahem shodí web. a to je to, co jsem psal, že je hloupé a opět se to vrací k tomu, že shazuješ i spoustu titulků na edně. fakt nevím, jestli si to uvědomuješ a pořád nechápu, proč to děláš :)

v mých očích tak zůstáváš stále neslušným člověkem.

na příspěvěk reagoval novoten

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Já se ale za nic nestydím :) To tě můžu ubezpečit. Zkrátka - já tě asi chápu, jak to bereš, ale protože máme rozdílný pohled na tu samou podstatu, ve které byly napsány příspěvky, které cituješ, tak. .se nikam nedobereme :) agree to disagree?

na příspěvěk reagoval BuBBleS

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

novoten

polopravdu? bez širšího kontextu? ta věta dává smysl bez jakéhokoli dalšího kontextu. zesměšnit? čím konkrétně tě to zesměšňuje? je to pouze poukázání na to, jak se kritika dělat nemá a jen se snažím vysvětlit, proč se to tak dělat nemá. a to vysvětlení je hodně jednoduché a srozumitelné. jestli se za něco stydíš, není to můj problém. jestli chceš své chování obhajovat, rozhodně s tím nechci mít nic společnýho, protože je to neobhajitelný.

kdykoli se na něco zeptáš, odpovím na něco úplně jiného?

v posledním příspěvku jsi psal "a proto mě cituješ jako příklad neslušnosti?" cituji tě jako projev neslušnosti, protože jsem ten blog psal zrovna v době, kdy jsi tohle napsal na facebook edny. to snad vadí? já to považuji z tvé strany za neslušné chování, které schvaluje pomlouvání všech překladatelů, i těch, které nahrávají titulky na server, na kterém jsi ty. a proto jsi byl použit jako příklad... zeptej se na cokoli a klidně ti odpovím. pokud své chování ale hodláš obhajovat, tak to opravdu smysl nemá...

na příspěvěk reagoval novoten

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Ty ses zkrátka rozhodl, že chceš bez širšího kontextu moralizovat a teď si tu a tam vypůjčíš nějakou polopravdu, abys mohl tu nenápadně popíchnout či nepřímo zesměšnit. Je to tvoje věc, ale k nějakýmu jádru se nemáme šanci dostat, protože kdykoli se na něco zeptám, odpovíš na něco úplně jiného. To v mých očích smysl nemá.

na příspěvěk reagoval Treatys, BuBBleS

Treatys

Treatys (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Titulky byly původně pro Serialzone (a vlastně i jsou), nakonec jsme se dohodli s neXtWeekem... Kdyby bylo po mém, tak na titulky.com ani nejsou :).

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

novoten

tvá reakce je škatulkování a přitakávání. tedy je to citováno jako projev neslušné nepřímé kritiky, která má za výsledek pomlouvání konkurenčního webu a jejich překladatelů. co na tom nechápeš? podstatný je ten paradox, že souhlasíš s pomluvou překladatelů, kdy přes sto titulků od nich je ke stažení i na edně. chápeš, s čím potom souhlasíš? :D pořád tak nějak doufám, že je to jen z tvé nevědomosti toho, co kde jaký překladatel dělá... což tě samozřejmě neomlouvá :)

na příspěvěk reagoval novoten

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Treatys

A tohle je přesně ten příklad žabomyších válek. Kde jsem urazil nextweek? Celou dobu se tu snažím zabránit flamu, celou dobu to chci uhrát do rozumné roviny a ty přijdeš a vysolíš "zoufalec", "od srdce zasmát" a podobně. Vážně ti to nepřijde zbytečný?

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

novoten

ta citace je v pořádku, prostě celá citace tvého příspěvku, kdy se nesnažíš vyvrátit omyl někoho jiného. na nabídku nextweeku? asi ti uniklo, že první titulky neměly původně s nextweekem ani nic společného a ty, co vznikaly na nextweeku, pokud vím nevznikly... kritizoval jsi titulky uživatele z titulky.com. po domluvě pak tady denerick myslím dělal korekce a pak se najelo na spolupráci.

neříkám, že titulky k vikingům na edně nejsou lepší (Ulrik a Umpalumpa3 jsou podle mě zkušení a u nich bych se o kvalitu nebál), jde o tvůj povrchní přístup, kdy souhlasíš se škatulkování celého webu a svým souhlasem tak podporuješ myšlení lidí v tom, že titulky webu XYZ jsou špatné. a tohle je přesně to pomlouvání a přesně tohle není slušné...

na příspěvěk reagoval novoten, Treatys

Treatys

Treatys (hodnocení, recenze)

novoten: Ty budeš asi zoufalec, že? Jen tak pro zajímavost, tým překladatelů titulků pro Da Vinci's Demons na neXtWeeku je složen ze 3/4 lidmi, kteří na neXtWeeku dříve nepřekládali, z čehož vyplívá, že nemůžeš dopředu určit kvalitu titulků. Upřímně se těším na zítřek, kdy vyjdou vaše titulky a já se budu moct u ranní kávy hezky od srdce zasmát :-)

na příspěvěk reagoval novoten

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Já to vypsat chtěl, ale nakonec jsem to neudělal: 1) Trvalo by to moc dlouho, protože bych musel přepsat každej řádek, a to myslím vážně. 2) Překládám Suits pro XW. Ty přepsaný řádky by se moc podobaly tomu, co jsem už jednou napsal.

 

Navíc, veřejně jsem to nikam nepsal, až teď je to poprvý. 

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

DENERICK2

Kde edna odkazuje na titule Nextweek? Jestli u Big Bangu, tak k tomu se radši vyjadřovat nebudu :) Zbytek kdyžtak v poště, díky.

na příspěvěk reagoval DENERICK2

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Mně dost dobře právě vadí, že mě cituješ a je to zoufale nepřesné. Klidně se na ten příspěvek na facebooku podívej znovu. Uživatel - konkrétně pan Říhal - se sháněl po titulcích k Vikingům - na nabídku od Nextweek napsal, že jejich titulky mu minule neseděly a že čeká na naše. Jelikož jsem se z konkurenčních důvodů na tyto titulky podíval, chápal jsem jeho zklamání a proto jsem mu je odsouhlasil - s tím, že když si počká, tak titule od edny budou kvalitou jinde.

na příspěvěk reagoval BuBBleS

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

sl4necek

sl4necek: platí to i obráceně. když prohlásíš, že je má tragické, bylo by lepší veřejně tu kritiku napsat. to se dá udělat i slušně, třeba na titulky.com vypsat zástupné problémy konkrétních titulků. překladatel dostane konkrétní zpětnou vazbu, uživatelé budou informovaní o případných problémem a dokáží z toho posoudit závažnost chyb a jejich počet (to je další věc - je to napsané i v tom blogu - v každých titulcích se dají najít chyby, když se bude jednat třeba o nějaký tři překladové chyby, dá se to přejít, když to bude přes 30 přešlapů a jiných nedostatků, situaci to samozřejmě dost mění). vytahování iHyiho teď tedy není slušné, vůči tomuhle nemůže konkrétně reagovat a argumentovat (což by u té konkrétní kritiky pod titulky mohl...).

na příspěvěk reagoval novoten, sl4necek

DENERICK2

DENERICK2 (hodnocení, recenze)

Moc se do diskuzí nezapojuji, ale tady aspoň něco napíšu.
Když tedy někteří lidé z edny tvrdí, že titulky jsou na nic, tak proč na ty samé titulky edna jinde odkazuje? Přijde to pokrytecké jenom mě? Hawk.

PS: Nepřišel jsem se dohadovat,to moc nemusím a když nejde o život nebo o zdraví, tak to není podstatné.

Edit předchozího: *zraví-->zdraví

na příspěvěk reagoval novoten

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama