Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl vypadal strašně odpudivě, co se efektů týče, pak se to zlepšilo a tím bych efekty nechal na pokoji. Příběhově rozporuplné, po historické stránce strašná blbost, lepší díly se střídají s horšími, lepší zápletky doplňují horší. Ovšem hudba je výborná, obsazení výborné (Tom Riley a Alexander Siddig), postavy naprosto dokonale napsané a díl od dílu se to zlepšuje a mě to baví čím dál víc (i když DaVinciho homohrátky a píchání prasete by se opakovat nemuseli). Vizuálně je to velmi působivé, výprava je bohatá, jen ty košile by mohli nosit trochu více zaplé, chlapské hrudníky mě totiž vůbec nezajímají. Jinak je to ale kvalitní seriál, který se rozhodně nemá za co stydět, je tam dost zvratů, postavy se bohatě vyvíjejí, hrdinové a padouši nejsou tak průhlední, jak by se mohlo zdát a je to celé velmi nepředvídatelné a za to je rozhodně další velké plus... Mě to baví a rozhodně budu sledovat dál, je jen málo tak kvalitních "historických" seriálů. A o historickou přesnost v těchto seriálech nikdy nešlo, takže (i když je to tady už moc sci-fi, nevadí to, ale občas naštve). Po prvních pěti dílech za 80% a vyvíjí se to moc dobře... ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Je to moderní a možná pro někoho nepřijatelná slátanina. Pro mě po pěti dílech nehorázná zábava, spojená s Assassins Creed.... Tudíž jsem neobjektivní, beru to jako jeho pokračování po tom co jsem dohrál všechny díly, shodou okolností zrovna když seriál začal.......... konec serie a JÁ CHCI OKAMŽITĚ DALŠÍ!!!!!! ()

Reklama

esopesokeso

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 4 diely, pozerať sa (ešte) trochu na to dá ale......Tak trocha som sa tešil na historicku dobrodružnú drámu, že sa dozviem niečo nové o Leonardovi Da Vinci, niečo čo je zaznamenané v archívov, prípadne by som aj akceptoval nejaku tú úpravu v prospech zábavy, kde by nám podsúvali myšlienku v zmysle: Takto to mohlo byť.Ale nie, scénar je napísany " z pera slávneho Davida S. Goyera", ktorý má prsty aj v sračkoidnom Ghost Rider 2, ktorý ma kedysi tak rozhorčil, že som okamžite Nicholasa Cagea vypratal z obľúbených hercoch a dosadil som tam miesto neho Barta the Beara.Leonarda tu zobrazujú ako heteráka, ktorý vynikajúco šermuje obidvoma rukami a má podľa všetkého aj špirituálne vlastnosti.Seriál sa snaží vykradnúť z časti Dana Browna, trocha zo Sherlocka Holmesa no a to " pero slávneho Davida S. Goyera" dodáva tomu aj šmrnc debilnosti bez možnosti prirodzenej psychologie postáv.Ak chcete nejaký historicky seriál s intrigami a nechcete sa pri pozeraní cítiť ako decko, tak siahnite po Borgias. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavní hrdina, poněkud nudná dějová linka týkající se jeho minulosti, vcelku zábavná linka věnující se soupeření Říma a Florencie, archetypální, ale zábavné postavy a nepřekvapivé zápletky. Spousta kladů, několik záporů, ale jako oddechová (historicky velmi neautentická) zábava, to prostě funguje. První řada za 80 %. Druhá řada šlápla na plyn, ať už v brutalitě nebo dynamice děje. Až mě příjemně zaskočilo, jak rychle nabral seriálu na tempu. Většina postav se dočkala vlastního příběhu a žádný z nich mě nenudil, postava Da Vinciho je sympatičtější a sympatičtější a intenzivnější drsnost projektu sluší. Druhá série za 90 %. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Géniové - to je moje. Je mi jedno, jestli byl Da Vinci opravdu tak geniální, jak ho vykresluje seriál. Chci tomu věřit, tak mě v tom nechte. A chci věřit i tomu, že byl tak neskutečně sexy, i když o tom docela pochybuji. To by byl přece dokonalý a to nemůže být nikdo. Ale je to jen seriál, tak co? Ale není to jen postava Leonarda, co mě u seriálu drží, i když on je samozřejmě ten hlavní důvod. Tím druhým důvodem je jeho věrný pomocník Zo, ten si mě dokázal získat možná ještě o malinko víc. Baví mě s Leem luštit šifry a proplouvat různými záhadami - od jedné k druhé a ještě dál. První série byla vynikající, ale ta druhá mě asi zaujala ještě o krapet víc. A nejen protože se odehrává ve "Vespuccii". Seriál je plný zvratů a nečekaných zápletek, díky kterým se nikdy nenudím. Už se těším na třetí sérii. Jsem zvědavá, co se stane, až Leonardo zhasne kanon. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama