Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

Illy 

všechny recenze uživatele

Je to moderní a možná pro někoho nepřijatelná slátanina. Pro mě po pěti dílech nehorázná zábava, spojená s Assassins Creed.... Tudíž jsem neobjektivní, beru to jako jeho pokračování po tom co jsem dohrál všechny díly, shodou okolností zrovna když seriál začal.......... konec serie a JÁ CHCI OKAMŽITĚ DALŠÍ!!!!!! ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Renesančný úlet so slušnou porciou mystiky. Celkom chytľavý v rámci historických faktov a ich prispôsobenia do komerčného seriálu. Da Vinci je tu viac humorná  postava ako by ste čakali a ak si nato zvyknete, budete spokojný. Musia vám sadnúť prvé epizody, inak neverím že to dopozeráte do konca. Prvá séria sa od druhej dosť líši. Štýlom rozprávania aj lokalítami kde sa nachádzame. Príbeh bol akčnejši a začalo sa viac ulietať v rámci fantázie. Blake Ritson je suverénne najlepšia postava celého seriálu, no celkovo ku kastingu nemám zlého slova. Výprava mohla byť lepšia, občas pôsobila lacno a niektoré dejové odbočky ma nebavili. Po vzhliadnutí tretej a bohužial poslednej série, som ale nadmieru spokojný. Hravo prekonala svojich dvoch predchodcov a zavŕšenie bolo dokonalé. 1. séria 7/10 - 2. séria 6/10 - 3. séria 9/10 ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Na začátku by se slušelo napsat, že jakákoliv podobnost s reálnou postavou Leonarda da Vinci má do věrohodnosti hodně daleko. Historická fikce je honosná fantasy pohádka vyvažovaná skvělostí digitálních efektů a nadupaná spoustou akčních scén. Jak vidno, Leonardo da Vinci zde vyniká mužným šarmem a srdcervoucím story à la Hollywood. Jinými slovy, je to takový chytlavý fajn guláš fiktivních ingrediencí v proměnlivém tempu, nicméně jednoznačně řemeslně na výši. Tak producenti tu opravdu na ničem nešetřili. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Renesanční Ferda Mekgajvr nosí nálepku mojí modly a je to boj, který v tomhle případě nezvládám a dávám si opětovné ultimátum, že "když příště nezačne malovat, tak končím!". A jak myslíte, že je to dál? Ne, nechci už trnout, že v dalším díle se Leonardo potká s Járou Cimrmanem a půjdou spolu patentovat hodinky s vodotryskem. Dobojováno někde uprostřed 2. série. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Život Da Vinciho podle Davida S. Goyera nepostrádá hravost a tím, jak si pohrává s historickými fakty a doplňuje je o vlastní nápady, asi nejvíce připomíná Zamilovaného Shakespearea. Někdo to může pokládat za svatokrádež, ale pravdou je, že vás i díky určité míře nadsázky dokáže bipolární (a bisexuální) génius Leonardo přikovat k obrazovce. 1. série - 90% 2. série je jedna velká jízda. Bez výraznějšího zaškobrtnutí nám tvůrci servírují spoustu zvratů, akce a opět nás ohromují úchvatným vizuálem. Ten šílený cliffhanger ve finále je taková pěkná tečka za výtečnou řadou. A teď zase čekat. 2. série - 90% ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama