Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (50)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mala pár hluchých miest, kvôli ktorým sa mi jej hviezdičkový priemer z jednotlivých epizód zaokrúhlil na 4*, každopádne sú to veľmi silné štyri. Záver série je narozdiel od tej predchádzajúcej totiž omnoho intenzívnejší, v jej priebehu predstavilo sa mnoho nových postáv (chválim Egberta), odohralo sa mnoho bitiek a intríg sa zosnovalo toľko, že by sa za takú porciu nemuseli hanbiť ani samotné Game of Thrones. No prosto som spokojný a hneď sa púšťam do série ďalšej, 8,5/10. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vi-king! Je to výborně udělaný a správně usoudili, že už není třeba tlačit tolik do popředí zářivou modř Ragnarových očí. Ta taky umřela s první sérií. A proč to tedy nemám za pět? Těch intrik tady na mě bylo nějak moc. Fakt jimi tolik cloumaly ambice? Fakt se nám měli svým myšlením tolik podobat? Mám o tom pochybnosti, které vyjadřuji tou jednou chybějící hvězdičkou. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi dlouho, než jsem se po vlastně nevysvětlitelné pauze k Vikingům zase vrátil a dneska vím, že to byl ten nejsprávnější krok. Ve šlépějích Game of Thrones tady máme totiž další věrohodný historický seriálový epos, který si s ničím nezadá a množství jeho obsahu není zrovna pro slabé povahy. A když z nejrůznějších zdrojů na internetu vídám a slýchám, k jakému masakru seriál dospívá v současné 5. sérii, mám o to větší chuť se k ní konečně probojovat. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série byla taková lehoulince rozporuplná, tak ta druhá je totální nářez. Seriál se v mém pomyslném žebříčku oblíbenosti dotáhl snad lehoulince za Hru o trůny. Nádherná vikingská mentalita. Snad v každém dílu jsou obrovské zrady, které vedou ke kolosálním dějovým převratům. Nádherně natočené jsou i veškeré souboje a ke všemu je jich hromada. Neexistuje díl bez nich. Ten malý a nesympatický kokot s divným účesem konečně dospěje a přestane tolik kokotit. Na každý díl jsem se moc těšíval a už teď se nemůžu dočkat třetí série. Doufám, že bude neméně skvělá. Hodnocení zvedám na 4* a nechávám si minimální rezervu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia seriálu Vikingovia za 20 častí pripustili až jeden čiastkový neúspech pána Ragnara, inak sú všetci v jeho okolí naivný blázni, iba samotný Ragnar je lietadlom. Druhá séria je predsa len v porovnaní s prvou o niečo lepšia, ale seriálu Hra o tróny sa predvídateľný dej okolo Ragnara nevyrovná ani zďaleka. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Skalní plošina, na níž Ragnar (Travis Fimmel) sedí v závěru epizody, se jmenuje Preikestolen, v překladu "Kazatelna". Nachází se v kraji Rogaland v jihozápadním Norsku a jde o jednu z nejnavštěvovanějších přírodních památek v Norsku. (Barghest)
  • Když Rollo (Clive Standen) přijímá posla, krvavý cákanec na jeho hrudi se v jednotlivých záběrech mění. (Geriel)
  • Ve Wessexském paláci si Ragnar (Travis Fimmel) prohlíží sochy. Na otázku, kdo je vytvořil, mu jeden Sas odpovídá, že obři, kteří tam žili v minulosti. Sasové, kteří přišli do Anglie, skutečně považovali opuštěné pozůstatky rozvinutého římského osídlení - pro ně těžko pochopitelného - za dílo obrů z dávné minulosti. (Merenre)

Reklama

Reklama