Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dávám jednoznačně plný počet hvězd. Dítě vyrůstá ve studené, zlaté kleci. Je úplně samo a je zvyklé mít vše, na co si vzpomene, ale je jen dítě. Je to mládě, kterému chybí hlavně láska, něha, přátelství a vřelý domov. Celý příběh začne jen vzdorovitou mstou panovačnému otci a skončí nečekanou bolestí v srdci. K němu Pierre našel klíček, a to se otevřelo. Vší silou zatoužilo po obyčejném, lidském bytí za každičkou cenu. Měla bych si už zvyknout, že Francouzi točí filmy takovým způsobem, který ve vás vyvrtá hlubokou rýhu, donutí vás zamyslet se nad sebou samým, nad životem a hlavně dokážou konce vybrousit tak dokonale, že jsem pak neschopna se ubránit slzám. Tahle Hračka má s komedií společné jen málo. Doopravdy je to drama a za zhlédnutí opravdu stojí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pouze, jako buldozer upravující skládku, zahrne synáčka luxusními hračkami, místo alespoň namátkové výchovy. Tak ať se pak tatík miliardář nediví, když si rozbije hubu o city. Mimochodem, obsadit do role „hračky“ nesmělého ňoumu a zmatkaře z povolání - Pierre Richarda? K nezaplacení! ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný než Pierre Richard by se mohl nechat vmanipulovat do role živé hračky určené pro rozmazleného a nevychovaného synka bohatého tiskového magnáta. Možná tady nepůsobí tak ztřeštěně jako v ostatních filmech, v nichž tento jedinečný komik hrál, o to větší sympatie si však u mě získal. Uznávaný francouzský režisér Francis Veber natočil vynikající hořkou komedii se silným sociálním a morálním podtextem, která dokáže nejen skvěle pobavit, ale zároveň i přimět diváka k zamyšlení nad životními hodnotami. Jsem úplně u vytržení z toho, že snímek vznikl před více než pětačtyřiceti lety a přitom je stále nesmírně aktuální. (90%) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Režijní debut slavného francouzského filmaře Francise Vebera (mj.  Uprchlíci, Jaguár, Drž hubu!). Trošku hořká komedie o bohatém mecenášském diktátorovi, který koupí svému synovi jako HRAČKU dospělého muže. Smutné, ale humor i tak převládá (nejlepší je scéna s Coca-Colou). Pierre Richard, jako vždy - naprosto vynikající. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Pierrem Richardem, který jsem viděl. Svůj podíl na tom ale má taky fakt, že je to vlastně thriller, který kdyby nebyl komediálně laděný a měl jiný závěr, by se klidně mohl zvrtnout dokonce do hororu. Ale hlavně se mi to líbilo stejně kvůli nejedné povedené vtipné scéně a také kvůli dost originálnímu námětu, který sám o sobě sliboval velké množství potenciálních gagů a naštěstí ho Veber využil nadprůměrně. Navíc to tentokrát i odněkud někam šlo a nebyl to jen sled scének, který nějak začne a nějak skončí. To se mi totiž stalo u zbylých dvou filmů s Richardem a i když jsem se u nich bavil zhruba podobně, ta bezdějovost mi v nich vadila. To tady ale bylo vyřešené, takže mám skutečně spoustu důvodů, proč mít Hračku radši než třeba Život plný malérů. Byť teda v počtu hvězdiček žádný rozdíl mezi těmi třemi filmy vůbec nemám... 4* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)
  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno