Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 1

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (169)

salisbury 

všechny recenze uživatele

Metallica je sama o sobě kapelou, kterou není nutno nijak zvlášť představovat, takže už jen samotné působení kapely je natolik uchvacující, že zpracování tohoto muzikantského počinu s lehkou dějovou vsuvkou dělá z koncertního záznamu hudební dílo na velmi vysoké úrovni. Rád se na to podívám znova a zas. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

3D TV /// ,,JSTE NABUZENÝ? A LÍBÍ SE VÁM TO?…“ /// Metallica: Through the Never není záležitost pro publikum hledající temný sál k zamáčknutí kroupy smutku. Návštevu bych nedoporučoval ani puberťákům, jenž z rukou v poklopci (a slzou na tváři – kamaráda) vočekávaj druhej díl (nebo přídavek, na tom nesejde). Tenhle projekt podtrhuje fakt, že Metallica je největší (rozuměj nejznámější) metalovou kapelou a může si dovolit (téměř) všechno. Zahrát si s s tučňákama, nebo klidně vystoupit jako neznámá kapela Dehaan. Snad proto je natočení koncertu pro IMAX logickým krokem (tak nějak těsně před vodletem na Měsíc). Všimněte si (poznámka pro nevšímavý) – nepíšu film, ale KONCERT! Zřejmě to způsobilo velké zklamání fandům Hanekeho… Příznivci metalu (a Metallicy obzvlášť) ovšem nemohli dostat lepší pozvánku na festival Aerodrome 2014. P.S:3D? Prostě koncert ve 3D. Co víc říct? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když jdu na Metallicu, očekávám parádní nářez (a nevočekávám dramatický drama). 2.) Nevím, jestli i ve 3D vypadá Robert Trujillo jako vopičák. 3.) Thx za titule ,,long2375“. /// PŘÍBĚH ne HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Poté, co ugrofinský funebrák Arpád Huňády dokonale pohřbil Predátory, rozhodl se, že tentokrát konečně zakope i Metallicu. To je ovšem daleko chvályhodnější, protože ta chcípla už v roce 1991 a od té doby jen tak zbůhdarma hnije na výsluní a smrdí. Epitaf se mu povedl vskutku mistrně a pohřeb je to opravdu tragický. Pět tisíc smutečních Kanaďanů, kterým museli, předpokládám, zaplatit, aby si přišli unyle zahrozit na těch dvanáct, ano, doslova dvanáct jediných a důkladně otřepaných hitů za celou téměř třicetiletou existenci kapavky. Hitů, které se dají mnemotechnicky shrnout do jednoho souvětí tak, aby si je po tisícím omletí konečně zapamatoval i každý obstarožní, mentálně pomalejší plešatější dělník s předlouhými pozůstatky mastných vlasů na temeni: „ Jednoho Mistra Pupků Nic jiného nesere, než když Vstoupí Písečník, ten Plíživý zmrd, co ve Zlatém opojení Trefí vypínače, Sjede blesk, načež Baterce Zazvoní hrana a …. samozřejmě Benzín a Spravedlnost pro všechny! No, jeden jsem možná trochu Neodpustitelně vynechal, ale ten na obřadu nehráli. Málem bych zapomněl, že je to vlastně i truchlivý akční film! Géza totiž do toho, až trapného, roztleskávání arogantního Hetfílda namixoval „fantastický a famózní“ příběh o tom, jak jde nezpochybnitelný syn úchyla ze slavného filmu Okno z ložnice Metalice pro náklaďák a zažije při tom spousty všelikých nevšedních dobrodružství. Například jízdu v dodávce, pár „naprosto smysluplných“ výtržníků, jezdce s kladivem a halušky. Velmi hluboké a s pointou originální jako kufřík z Palpfikšnů. A tak jediným zapamatováni hodným momentem v tomto ubohém paskvilu je výkon sympatického Larse za tympány. I v padesáti bije jako králíček Enerdžajzr. Jinak opravdu smutný konec a nezbývá, než pateticky zvolat „Metallica je mrtvá, ať žije Megadeth“, a ze srdce popřát kapele: „Odpočívej v pokoji!“. Tedy vlastně „Rest in dz rum!“, aby mi rozuměli a já zároveň všechny ohromil, jaký jsem brilantní polyglot. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Myšlienka veľmi dobrá, chýbala mi tam ale atmosféra. Napätie sa nestriedalo, naopak skladby hrané v úrovni "tlačíme na pílu" dodávali filmu fádnosť. "Dejová" linka sa mi páčila, na tomto však strácala. A zároveň škoda, že hudobníci z Metallicy nie sú dobrí herci. Neveril som im, že skutočne hrajú koncert. Pôsobilo to strašne umelo a nasilu. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Lidi neblbněte, ten film si zasloží víc než 100%, kdo dává méně, tak není pravej fanda Metalliky. Škoda, že v Brně nenáme Imax, zážitek by byl ještě větší. Víděl jsem to v Pardubících v sále s menším plátnem což nechápu, přesto od první sekundy do posledního závěrečného titulku jsem nadšením poskakoval na židli. 3D mě vtáhlo doslova do děje, parádní set list, i ta filmová vsuvka v ulicích nočního města se mi dost líbíla. Rozhodně jdu na to ještě několikrát, nebudu čekat než to vyjde na Blu Ray. Musím to vidět znovu a znovu, měl jsem pocit, jako bych se vrátil z koncertu. To se Metallice moc povedlo, obrovský zážitek ve 3D. Velkolepý koncert, rád bych se tam viděl. Nejlepší kapela všech dob. Co bylo v tašce? Snad se to dozvíme v bonusu na Blu Ray. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoli úvodní scéna a pár dalších poukazuje na to, že se koncert odehrává v BC Place areně, samotný koncert se uskutečnil v Rogers Areně ve Vancouveru, která se nachází jen pár metrů od BC Place. (Punisher)
  • Ve filmu Metallica nejvíce hraje své skladby z alb „Ride The Lightning“ (1984), „Master of Puppets“ (1986) a „Metallica“ – zvané též „The Black Album“ (1991). Pokaždé jsou to písně tři. V případě „Ride The Lightning“ jde o skladby „Creeping Death“, „For Whom The Bells Tolls“ a „Ride The Lighning“. U „Master of Puppets“ se jedná o skladby „Master of Puppets“, „Battery“ a „Orion“ (tato skladba zní během titulků). U „Black Album“ se jedná o skladby „Wherever I May Roam“ (kde zahraje kapela pouze úvodní riff), „Nothing Else Matters“ a „Enter Sandman“. Dále ve filmu zazní skladby z alb „Kill 'Em All“ (1983), „...And Justice For All“ (1988), „Reload“ (1997) a „Death Magnetic“ (2008). Dále ve filmu zazní už jen jediná skladba, která není od Metallicy, a to „The Ecstasy Of Gods“ od Ennia Morriconeho. (FrankSusta)
  • Obsah tašky, kterou měl Trip (Dane DeHaan) přinést zpět do arény, nebyl nikdy ukázán ani vysvětlen. (Punisher)

Reklama

Reklama