Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

DeAthmark 

všechny recenze uživatele

Kluci v pokročilém věku chtějí dokázat světu, že ještě nepatří do starého železa. Usměvný snímek z hudebního prostředí, mě velice blízkého. Skvěle jsem se u tohodle filmu bavil. Škoda jen, že takových to kousků není více. Za zmínku stojí také vynikající skladba The Flame Still Burns........( a vlastně i celý soundtrack ) ...... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Musím trochu korigovat svoji utkvělou představu, že současné (současné je poslední čtvrtstoletí) veselohry či komedie, mi příliš nesednou. Tady jsem se bavil od začátku do konce, a to nejen jedním způsobem, ale skutečně mnoha, každý rocker bez výjimky přinesl svůj díl humoru, ovšemže ryze anglického. Pozn. 1: "Still Crazy (after all these years)" - "Pořád naplno" či "Zase v tom lítáme", je v pořádku. Název skupiny "Strange Fruit" je ale pojem, který je už významově obsazen. Billy Holliday (Autoři: Lewis Allan / Maurice Pearl / Dwayne P Wiggins) zpívá o divném ovoci, které dozrává na topolech "Southern trees bear strange fruit / Blood on the leaves and blood at the root / Black bodies swinging in the southern breeze / Strange fruit hanging from the poplar trees". Autoři filmu si to měli uvědomit a od tohoto názvu upustit. Pozn. 2: Tajemná postava Briana může připomínat Syda Barretta, Petera Greena a další muzikanty s podobným osudem (je jich fakt hodně). Pozn. 3: K anglickému humoru: V rámci spolupráce s firmou Highwater z Cheltenhamu (oblast Cotswolds) byl mým partnerem pan Steward (za včer vypil 5 piv a s dobrým pocitem řídil auto). Několik dnů jsem se ho nemohl dovolat, pak mi oznámili, že ráno přišel do práce, předvedl scénu ze snídaně s manželkou, řekl pár vtipů, pak položil hlavu na ruce a zemřel. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Řízný revival partičky obstarožních rockerů, kteří sice zjišťují, že už nejsou nejmladší, ale svou poslední šavli zatím taky nehodili. Sympatické a nezvykle vyrovnané (oblíbil jsem si všechny) obsazení tvoří dobře sehranou bandu, z jejíhož finálního comebacku příjemně mrazí v zátylku. Film jasný a přímočarý jako uvažování postav, o nichž vypráví, zásluhou několika výprodejových vtipů místy ztrácí výrazně nostalgický punc, ale jako lehký přídavek k This is Spinal Tap funguje bez výhrad. 80% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ještě někdo má nějaký další psychický, fyzický, osobnostní nebo vztahový problém, o kterém byste nás chtěli v rámci této "komedie" spravit? Pro mě osobně málem k nepřežití, tu depku snad časem rozeženu. Revival Alice Nellis v červených s odřenýma ušima, ale asi tak desetkrát lepší, než tenhle nepochopitelnej, ubrečenej atak na 80 procent. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh o hudební skupině, která se po svém rozpadu před 20 let zkouší znovu dát dohromady a hrát své staré songy. Nejlepší je postupné přiblížení jednotlivých osudů frontmanů kapely a jejich názor na ostatní členy a názor na znovuobnovení kapely. Filmy tohoto typu mám hodně rád, ale bohužel jich není moc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Na soundtracku zpívají i herci z tohoto filmu, např. Hans Matheson nazpíval song "Live for Today" (Žít pro dnešek). (Lynette)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)
  • Glasgowská skupina The Fratellis nazvala svoj debutový album podľa vety z filmu, keď sa rocker Tony Costello ozval do telefónu ako "Costello Music". (U_S_O)

Reklama

Reklama