Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

choze 

všechny recenze uživatele

"Tak mám otevřít?" Neamericky obyčejný a neobyčejně podmanivý příběh milostného sbližování dvou náctiletých dívek, introvertního ošklivého káčátka Agnes a znuděné třídní krasavice Elin. Dvě navenek maximálně rozdílné dívky ale spojuje náklad obav a slepá ulička jejich vztahů - Agnes se bojí, že nikdy nebude mít kamarády a ani její láska k nic netušící Elin nevypadá, že by došla naplnění, a Elin se bojí zkejsnutí v Amalu, který je jí malý a ačkoli může mít kohokoli, toho pravého ne a ne najít. Až jedné noci se jejich světy střetnou a nenápadná Agnes otřese světem divoké Elin, když s ní nejen dokáže držet krok v její divokosti, ale také jí porozumět. Obzvlášť kouzelný je závěrečný coming out. Vděčná témata platonické lásky a střetu zástupců dvou školních "kast" (populární a nepopulární), zrnitá dokumentární kamera, výborná hudba a především perfektně vybrané dívčiny v hlavních rolích, speciálně vynikající výkon Rebecky Liljeberg jako Agnes. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Silně neamerické drama s prvky komedie těžící z tématiky, kterou mají severské státy vcelku v oblibě. Přestože byly obě holky sympatické, samotný film se místy až moc táhl, herecké výkony byly na dost kolísavé úrovni a tedy krom těch dvou hlavních rolí to byla vesměs bída. I to přílišné zoomování kamery se mi moc nelíbilo a působilo to dost amatérsky. Naopak konec překvapil, vyzařovala z něj radost a měl vtip. Být o pár let mladší a ještě k tomu opačného pohlaví, byl bych nejspíš i nadšen, ale takhle mi Fucking Amal přišel jen jako lehce nadprůměrná dramedy. ()

Reklama

greetchen 

všechny recenze uživatele

AngelAngie mi ukradla slova z úst. :-) Námět a scénář super, příjemný hudební podkres i kamera. Jenže to tak strašně vázne. Režie pražádná a i když ústřední herecké duo působí vizuelně dobře, režisér s nimi vůbec nepracuje. Škoda nevyužitého potenciálu. Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi *, ale už jen pro jedinečnost tématu a neobvyklý příběh ze života dávám nakonec čtyři. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě milý a nepodbízivý snímek. Vynikající výkony obou mladých představitelek zamilovaných děvčat. Doslova a do písmene je tohle "ze života", přestože až tak často se podobné příběhy asi nestávají, ale docela klidně se mohou udát i ve vašem okolí. Z chování spolužáků obou dívek je vidět, že jejich vztah neberou, ale přesto mám dojem, jakoby v některých očích občas zableskla jiskérka touhy zkusit nepoznané... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred desiatimi rokmi sa mi dostalo do uší, že tento film je niečím zaujímavý, ale vtedy som ešte nemal možnosť si filmy stiahnuť z internetu. Až teraz bola moja zvedavosť odmenená poldruhahodinovým filmom, s ktorým som sa minul o svetelné roky. Nielen, že ma teenagerská tematika už dávno nezaujíma, ale ona bola na môj vkus zobrazená aj dosť hlúpo. Jednoducho som rozhovorom a dianiu na obrazovke neveril, a ak by to náhodou bolo pravdou, tak už som, naozaj dosť starý, lebo nič také si nepamätám. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Speváčka Lena Katina uviedla, že producent Ivan Šapovalov sa rozhodol pre vytvorenia speváckeho dua tAtU, ktorého bola súčasťou, práve po pozretí tohto filmu. (Arsenal83)
  • Elino příjmení je Olsson. (Kulmon)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama