Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (464)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Přetéká to opravdu pořádnou dávkou vše možných stereotypů, které jsou pravidlem takového rodinného drama/komedie žánrů, naštěstí to nikdy nepřeklopí do žádného extrému a udržuje si to docela dost civilní nádech. Herecké výkony jsou výborné, ten mladej zahrál tvrdohlavého introverta přirozeně (zažil jsem si tyhle roky též) a Rockwell každé scéně dodává fakt pořádnou nadstavbu, je vtipnej, charismatickej hezky filmu dodává další barvy navíc. Jsem i rád, že v tom vodním parku se strávila tak polovina dění, mám slabost pro koupalka a tu atmosféru, za to jsou plusové body navíc. Nějak nemám co bych vytkl, nicméně na full house je to "pouze" standartní žánrovka, která se však o nic víc nesnaží, i tak se jedná o pestrej a zábavnej kousek, na kterej budu vzpomínat rád. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tyhle filmy já opravdu můžu. Nejenže se totiž odehrávají v prostředí, kam bych z fleku odjel a strávil tam celý zbytek života, ale většinou disponují naprosto uvěřitelnými a sympatickými postavami, s nimiž se divák snadno ztotožní. Tady sice otěže suverénně převzal těžký pohodář Sam Rockwell, který názorně ukázal jak kladně vyniknout ve vedlejší roli, ale sympatie si postupně získají i natvrdlý Liam James a samozřejmě okatá AnnaSophia Robb, které to sluší ještě víc než v Surfařce. Navíc všechny rodinné těžkosti, kterými si hlavní hrdinové procházejí, vyznívají poměrně věrohodně a v kombinaci s letním sluníčkem a hláškujícím Rockwellem vytváří velmi povedený celek. Pro mě tedy velké, obzvlášť v zimních měsících vítané překvapení. 75% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dve veci: Tanečné čísla (byť je ich len pár), a následný potlesk, znižujú úroveň snímku a celá dejová línia so vzťahom k matke je neobratne natočená. Malo to vyznieť, akože hlavný hrdina je chudáčik nechápaný okolím a matka s novým priateľom mu to ešte sťažujú; ale vyznelo to tak, že Toni Collette je tá najväčšia chuderka, ktorú život bije a ktorá snaží sa starať o syna, čo sa k nej navyše chová ako rozmaznaný hajzlík a zaslúžil by pár faciek. Tieto dva detaily (pričom to druhé neni detail) to trochu kazia, keby ale boli režíjne lepšie zvládnuté, bolo by to za päť. Neskutočne pohodový film, vlastne presne to, čo si predstavíte pod pojmom "Komédia od scenáristu Descendants". 85% PS: Ten scenárista mimochodom dean - dean machine, dekan z Community ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Námet je skvelý. Chlapec, ktorého serie vlastná rodina, i rodinní priatelia na dovolenke, si nájde bokovku - prácu vo vodnom parku, v ktorom panuje večná pohoda. Bohužiaľ skoro všetko ostatné je iba generické klišé desiatok ďalších indie tínedžerských filmov s nedôveryhodnými postavami (hlavne hrdina zhruba prvú hodinu dačo len čumí a nemá žiaden charakter). Ale koniec si ma celkom namotal a Sam Rockwell je frajer a má doslova dream job, takže 5/10. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Příjemná, pohodová komedie s místy dramatickými momenty a s fajnovými herci. Teda až na jednoho. Díky Carelle, že dostáváš takové role, aspoň tě můžu mít nerad ještě o něco víc. Ale aspoň že jsi netancoval... Carellovým protipólem je Sam Rockwell, který předvádí supercool představení. 75% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Zlé počasie prinútilo tvorcov natáčať najprv interiérové scény. (Astonko)
  • Aby se ušetřilo, tak se štáb domluvil, že místo přívěsů se pronajme pouze jeden dům, kde se budou herci a štáb scházet o přestávkách. Všichni si tento dům oblíbili a dokonce ho ho většina herců navštěvovala i o svém volnu. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama