Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 2

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (466)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vzťahom medzi uzavretým chlapcom a pohodovým chlapíkom, ktorý sa zoznámia behom prázdnin, strašne pripomína film Meatballs. Akurát Meatballs bola väčšia sranda a film šliapal po celý čas. Tu viazne prvá polovica v ktorej je chlapec až príliš uzavretý a prakticky vôbec sa neprejavuje. Čo ma miestami fakt strašne nudilo a sralo. V tejto časti sa film snaží vykresliť vzťahy v jeho rodine, čo sa mu darí, ale záchrana v podobe neskutočne cool Rockwella sa naplno rozparádi až v druhej polovici. Dovtedy si musíme vystačiť s neskutočne neznesiteľným Carellom ako chlapcovým otčimom, ktorý ho neuveriteľne sekýruje. Nie je to nejaký prvoplánový záporák. O to lepšie funguje a celý čas som mal chuť mu rozbiť hubu. Carell ale znova predviedol fantastický výkon, takže ho divák bude nenávidieť celou dušou. Najlepší je ale Rockwell, ktorý nonstop hláškuje a baví. Na chvíľu ma ale napadlo, že by som sa rád dozvedel niečo aj o jeho minulosti. Škoda, že nemal väčší priestor. Z ďalších hercov ešte zaujme Toni Collette ako chlapcova matka alebo mladučká nádherná AnnaSophia Robb. Takže film rozhodne stojí za zhliadnutie, ale keďže má film až príliš pomalý rozbeh, tak viac ako 3* si nezaslúži. Aj keď dojímavý záver ma trochu nahlodal aj na štvrtú, tak tentoraz ostanem nekompromisným drsniakom, hehe. 6/10. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že z počátku se mi zdál Liam James nesmírně nesympatický a nepříjemný. Skoro jsem si až říkal, kde ho sakra vyhrabali. Ovšem průběhem filmu jsem to možná začal trošku chápat a začal jsem se vciťovat do role, kterou ztvárňoval a pochopil jsem, že to má vypadat přesně tak jak to vypadá. Hodně pozvolný děj, který nebyl nijak zvláště speciální ani ničím originální - ale nevadilo mi to, hodilo se to k tématu a vlastně i k samotnému názvu filmu to perfektně sedí. Jakmile se na scéně objevil Sam Rockwell, film nabral naprosto jiný spád. Z nudného něčeho se stala zábavná komedie naprosto pohodového stylu. Přibyla Ann Robb a vše bylo super... Dramatické scénky které přišly následně také nebyly špatné a vyplnily tu dobrou náladu něčím protikladným. No zkrátka film, který má člověka odreagovat a v mém případě se tomu tak podařilo. :-) 75% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

10, 11 a 12 leté děti se u tohoto snímečku dozajista uslintají blahem. Slina možná ukápne i nějaké té třináctce. Pro nás ostatní už to až tak slinotvorná zábava jistě nebude. Přesto s filmem nemám vážnější problém. Až jsem překvapil sám sebe. Očekával jsem hodinku a půl trvající nadbíhačku dvou pubertálních dětí, což taky k vidění bylo, ale tak nějak decentně. Krom toho je ve filmu k snědku i velký kopec, nebudeme přehánět, pouze kopec legrace. Nebudeme si nic nalhávat a přiznáme si, že Sam Rockwell se svojí děsně cool postavičkou s vytříbeným slovníčkem se objevil právě včas, protože pět minut poté bylo odbito poledne. Pak se konečně začalo něco vysoce koukatelného dít a já se začal bavit, dokonce dobře bavit. Přestože už jsem byl mnohokrát svědkem toho amerického znegování nuly na jedničku, tak tady mi to přišlo takové méně nepříjemné. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo jasně, pohodový a hezký film, srdečný, emotivní, akvaparky super, blablabla... Jsem sám koho otravoval ten kluk, koho nikdy neohromil Sam Rockwell, komu přijde škoda obsadit Carella do tak debilní role, a kdo úplně nesežral ten závěr? Ale dívat se na to v létě s nanukem v držce, kámošema a hezky ve stínu u bazénu, možná bych teď žádný řeči neměl. Nebo je to tím, že jsem posledních pár dní zkurvenej bručoun. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh disponuje Owenem, jednou z nejpohodovějších postav v dějinách filmu. Především díky němu filmu naláduju tři hvězdovitý. Všechny scény ve kterých se Owen vyskytuje jsou neskutečně příjemný, pozitivní a zábavný. Owen je fakt velefrajer, mýho typu. Jak se Duncana ujme a tichýmu klukovi, kterej si nechá i od holek líbit prakticky cokoli postupně dolejvá do obličeje úsměv a do života radost je parádní. Ostře to kontrastuje s Duncanovým značně dementím okolím, vyjma Aničky, která má o něj zájem a hraje snad jedinou normální ženskou v celým filmu. Film se žánrově nedá zařadit při nekterých scénách mimo aquapark ti bude Duncana líto, ale jak přijde do Owenova vodního králoství valí se pohoda na všechny strany. Po včerejší (25..6) opakované projekci zvedám s nadšením na 5* ) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Zlé počasie prinútilo tvorcov natáčať najprv interiérové scény. (Astonko)

Reklama

Reklama