Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (234)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke je jeden z mých nejneoblíbenějších herců, takže mi hezkou chvíli trvalo, než jsem jej začal ve filmu alespoň trochu brát. Getaway je taková akční jednohubka, kterou zhltnete, když v nabídce nenajdete nic lepšího, rychle ji strávíte a ještě rychleji vy***... vyloučíte, to bude vhodnější slovo. Neříkám, že jsem se vůbec nepobavil a že bych se nudil, avšak na více než dvě hvězdičky to není už proto, že podruhé bych si snímek nepustil. Jako výplň času cestou do Prahy autobusem to však nebylo nejstrašnější. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře hodnotících "elit" bych si nechal zarámovat a poslat do vesmíru, ať jiné světy vědí, jak umíme být hloupí. Nicméně teď ten můj. Film, ve kterém je hlavní hrdina Ford Mustang Shelby SuperSnake. Nádherné auto. Ale k té, prý laciné, kameře. Ta byla velice chytrá a fantasticky sestříhaná. S málem peněz jsme tak dostali uvěřitelně celistvý zážitek. Vnitřní web kamery tomu dodávali šmrnc. Honičky byly dost dobře natočené a jediné, co filmu chybělo, byla coolovost postav, jinak by se mohlo jít Rychle a Zběsile bodnout. Nakonec to jediné, co mě naštvalo, byl konec. To jsem vůbec nečekal. Ale jinak? Wow...žádná nuda. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Spíše zbytečný akčňák, kde si přijdou na své pouze fanoušci Seleny nebo fanoušci automobilových honiček. Já patřím do té první skupiny, jinak bych popravdě na tenhle film ani nekoukala. Selena nebyla jako herečka špatná (myslím že se stále pomalu zlepšuje), ale její postava byla hodně nedůvěryhodná - upřímně, jak by holka jejího věku mohla být tak schopná hackerka a ještě i znalkyně aut? - a chvílemi byla i trošku otravná, takže její roli je těžké si nějak zamilovat. Ethan Hawk byl takový nemastný neslaný. A celý film nedával moc smysl a byl dokonce i dost nudný. Na to, že tam šlo o dost, nebyl v podstatě vůbec napínavý. Zaujala mě snad jen jedna scéna téměř na konci filmu, kde byl dlouhý záběr z honičky aut bez jediného sestřihu. Takže podtrženo a sečteno - Selena a jedna lepší scéna bohužel na skvělý filmový zážitek rozhodně nestačily. ~(2,2)~ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Páni, mě to sedlo skvěle. Skvělý úvod, který navnadil. Jedna automobilová, vesměs policejní, honička za druhou. Výborné záběry kamery na všechny ty kaskadérské kousky, které naprosto perfektně snímají každou bouračku těch nejlevnějších policejních aut z východní Evropy. A že je jich fakt hodně. Po delší úvaze dávám 85% jelikož mě film velice mile překvapil. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Hra Getaway byla naprosto fenomenální a nemohl jsem se od ní odtrhnout, dokud jsem ji nedohrál. Ale co z toho udělali na filmovém plátně, to zůstává rozum stát. Krom toho, že je to tak naprosto fantasticky neuvěřitelné, že USS Enterprise ze Star Treku vedle toho vypadá pomalu jak reálné vzdušné plavidlo současnosti, to je i blbě natočené. O tom, že jednomu z nejnenažranějších automobilů - Shelby Mustangu po celou dobu nevyschla nádrž se raději už ani zmiňovat nebudu. To vlastně byl asi ten nejmenší zázrak... Závěrečná scéna, kde většina filmů vrcholí, je zde taková, že koukáte na auto kličkující před vámi a připadáte si jako v Gran Turismu, ale rozhodně ne doma, dívajíc se na dobrý film. Závěrem, je to slabota, bohužel. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Väčšina filmu bola natáčaná v noci v Bulharsku pri teplotách -8°C a nižších, pričom niekedy aj snežilo. (Tony DiNozzo)
  • Tento film si vypůjčil nehodu z NASCAR závodu 2011 5-Hour Energy 200 na trati Dover International Speedway a upravil ji pro své účely (ve filmu čas od 4:11). Tvůrci pouze upravili čísla vozů, cenzurovali skutečné sponzory a Brenta Magnu (Ethan Hawke) posadili do vozu č. 60 Carla Edwardse, který tu nehodu neúmyslně způsobil. (Mannoroth81)
  • Filmaři používali 70 kamer VIOS, které umisťovali do prostřed silnice, odkud pořizovali dynamické záběry aut, které přes ně přejížděly. Několik těchto kamer natáčení nepřežilo. (Cheeker)

Reklama

Reklama