Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (279)

erased 

všechny recenze uživatele

V rámci pomyslného žánru nenáročné komedie pro celou rodinu se jen stěží dá natočit něco lepšího a správně naladěného diváka naurazí. Opravdu vtipných momentů je asi stejně, jako těch nudných a vše mezi tím je prostě dobře odvedená práce. Kromě Hrůzy. Pokud by zazněl jednou, dvakrát, rád bych se přes něj přenesl. Jeho nejnovější hudební počin pochybných kvalit se ale táhne prakticky celým filmem a v mých očích ho jednoznačně shazuje. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak sem se zase jednou nechal unést,a hned se mi jeden nedodělek vyblil do pošty,a pak mě bloknul,abych mu ty sračky neposlal zpátky.Ale teď k filmu.Na to,že nesnáším Taclíka,tak v tomhle odpočinkovým filmu hraje na svoje poměry dobře.Sice je to už stokrát vomletý,ale že bych se nudil,to vůbec.Spokojenost.60%. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Trochu to vypadá, jako kdyby byl zfilmován scénář z nějaké středoškolské soutěže. Naprosté vytržení z reality je jedna věc, mnoho bizarních zápletek a šestákových zvratů věc druhá, i ta okatost použitých prostředků a motivů by se dala při velké toleranci odpustit, pokud by film byl alespoň trochu vtipný, když už to má být komedie. Tahle česká rodinná čalamáda je ale bohužel úplně mimo, není vůbec vtipná, žánrově se snaží plout všude možně, ale kompas si s sebou nevzala (snad nejbizarnější je hororová etuda ve sklepě/ateliéru postavy Krause mladšího). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu nic moc extra není. Snad jenom skladba herců se tu sešla poměrně slušná. Jenže co je to na plat, když se tu například Honza Budař chová jak po lobotomii mozku. Ona to v některých filmech může být legrace, ale když už to pak působí, jak kdyby parodoval sám sebe, tak je něco špatně. A o tom je vlastně celý film. Nejdrsnější(pozitivní stránka filmu) na tom všem byly ty rozcapený holčičky, který, když mohly, tak řvaly…a řvaly opravdu festovně. To se jim upřít nedá. Celkově ale nic moc, takový slabší průměr. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Roky omýlaná koncepce, kdy manželství dosáhne do bodu, kdy má jeden z manželů pocit, že se nemůže dostatečně realizovat a radikálně změní běh rodinných věcí a s tím nutně přichází komické a trapené situace, které tento nový status quo vyvolává. Nic objevného. Tady ovšem zabaleno do poměrně nenuceného kabátu s příjemným hereckým obsazením. Takže to docela odsýpá. Celkově však taková docela příjemná nuda. Výplň deštivého odpoledne nebo jako kulisa. Čistě spotřební záležitos. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • V závěru filmu jede Vendula (Kristýna Boková) bílým mercedesem k TJ Sokol Vršovice, ale fakticky je neprve na Francouzké ulici (prakticky za rohem u sokolovny), pak je na magistrále u Hlavního nádraží a pak nad Florencí. Tedy jede celou cestu od sokolovny. V následujícím stříhu ale stojí u ní. (Lvísrdce)
  • „Zajímavostí filmu určitě je, že původně jsme měli do nejmladší role obsazeného úplně jiného chlapce. Dokonce už jsme s ním natočili i několik sekvencí. Původně se mu říkalo Péťa, ale museli jsme ho přejmenovat na Erika, aby lépe reagoval…“ říká Adam Dvořák, producent a střihač filmu, a dodává: „Malý Erik se totiž neprojevoval úplně tak, jak si režisér Jiří Chlumský a filmový táta Marek Taclík představovali. Ostatně bylo mu pouhých 7 měsíců. Náhoda tomu chtěla, že se Marek Taclík během jiných pracovních povinností poznal s rok a půl starým chlapečkem, jehož si přivedl a dokonale to fungovalo. Jméno Erik už mu však zůstalo po prvním chlapečkovi. Marek mu dokonce přirostl k srdci natolik, že se i dále navštěvují. Aby si nepletl tátu filmového a opravdového, sám si vymyslel pojmenování – pro Marka Taclíka strejda-táta a pro Kristinu Bokovou teta-máma." [Zdroj: Turner] (oje)
  • Natáčení romantické komedie probíhalo na české poměry nadstandardní počet dní, a to přibližně 40. Filmovalo se především v Praze a přilehlém okolí, konkrétně na Karlíně, Hlavním nádraží, Chodově nebo také na hranici pražského Suchdola, Roztok a Úněti v Trojanově mlýně v Tichém údolí, který sehrál významnou roli v seriálu Byli jednou dva písaři... (od r. 1972) a který se stal filmovým domoven Martinova otce (Ĺubo Paulovič). Výjimkou byl mezi pražskými lokacemi jihomoravský Mikulov. [Zdroj: Turner] (oje)

Reklama

Reklama