Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

nash. 

všechny recenze uživatele

Na Silvestra to chce Sylvestra. Tady sice přenechá práci před kamerou Stathamovi, ale jeho ruka je tu cítit v každé scéně. A rozhodně to není špatná ruka. Žádné pozérsky přepálené prsení, solidní akce, slušné tempo i napětí, záporáci nejsou žádný béčka. Z Franca, ale zejména z Kate Bosworthové opravdu běhá mráz po zádech. A po dlouhé době možnost vidět Winonu Ryder. Solidní žánrovka, která nenudí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kritici akčného žánru si určite zgustnú a naservírujú jednovetové recenzie ako: "ďalší zbytočný akčný film", "Statham herecky neschopný a Slyov scenár sterilný". Pokiaľ si však ako oddychovku vždy radšej vyberiete Commando ako Home Alone, tak tento názor zdieľať určite nebudete. Možno trošku zamrzí výber záporákov, je ich na tento druh filmu požehnane, ale akosi nesplnili svoje zlosynské charaktery, ani jeden sa mi nevryl pod kožu. Statham umiernený a pomerne uveriteľný, predvádza celkom presvedčivý výkon v úlohe otca a dokonca je cítiť aj chémiu medzi ním a jeho filmovou dcérou. Možno nie sme v tejto pozícii na Jasona zvyknutý, ale takáto zmena filmového tempa mu celkom prospela. Akcie pomenej, ale zato má svoje grády, rovnako aj film celkom svižne ubieha. 80%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malý kvíz pro pomstychtivé motorkáře a pseudogangstery z louisianského venkova. Když se pan Statham rozhodne, že chce spravit dům, jezdit s dcerou na koni, nosit flanel, rejdit se školní psycholožkou a vůbec klid pro sebe a své blízké, tak vy mu ho: a) dopřejete a vůbec vás nenapadne šahat mu na kotě, b) nedopřejete, protože se chcete zblízka podívat na vzorek podrážky jeho obuvi, c) nedopřejete, protože rádi prorážíte hlavou boční sklo svého auta, d) nedopřejete, protože milujete to pálení, když vám broky pronikají kůží. Člověk by nevěřil, kolik se na takovou triviální otázku sejde špatných odpovědí.. Scénárista Stallone není žádný Charlie Kaufman, což se projevilo v toporně napsaném vývoji některých postav a oslích můstcích (složka doma ve sklepě), nicméně kdo má rád mantinely vymezený prostor, ve kterém se Statham už léta pohybuje, nemůže být zklamán. A pochybnosti ohledně castingu Jamese Franca? Dle mého do role de facto neškodného maloměšťáckého majitele varny, který v konfrontaci s vyšší ligou poznává „že Praha není zasraná Boleslav“, zapadl (i se svým baby facem) dokonale. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jason Statham: Redneck edition. Sympatické béčko, kterému však malinko podkopává nohy hodně pomalý úvod a také zatraceně málo společný scén Stathama a Franca. Což je rozhodně škoda, protože Statham má opět charismatu na rozdávání a Franco si svého vidláckého psychopata opravdu vychutnává. Jejich závěrečný střet tak mohl mít ještě mnohem větší koule. Tempo je ale fajn, akce v níž Jason mlátí lidi štaflemi či dveřmi od auta opět potěší a také vedlejší role byly hodně příjemně obsazeny. Akorát ten střih mi místy přišel jak z nějakého direct-to-dvd béčka. Jako jednohubka pro potěšení akčního fandy však ideální. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Přistupovat k dílu od Sylvestra s Jasonem v hlavní roli a očekávat intelektuální masírku typu Fontána, je hloupost. Takže tu máme v rámci žánru koukatelnou podívanou s lehce nepřehlednými nakládačkami, což je Trošku škoda. Nejhezčí zákrok má totiž malá Stathamová hned zkraje filmu. Jo, sorry spoiler. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Winona Ryder povedala, že prijala túto úlohu, pretože jej dovolila preskúmať pre ňu úplne niečo nové. (chesterko)
  • Sylvester Stallone vyhlásil, že jeho scenár mal byť pôvodne scenár k piatemu pokračovaniu Ramba (1982). (GAZ789)
  • Scenár napísal už pred rokmi Sylvester Stallone, ale dlho sa nerealizoval z rôznych dôvodov, až herec od stvárnenia hlavnej úlohy vzhľadom na svoj vek upustil a prenechal miesto pre Jasona Stathama. (beso74)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama