Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

movie 

všechny recenze uživatele

Tři důvody proč jsem se odhodlal na HOMEFRONT podívat: 1) Záporná role Jamese Franca a Winony Ryder (jo, wtf?), 2) Jason Statham a dlouhé vlasy (jo, wtf?) a 3) Scénář - Sylvester Stallone. Takže ano, Statham má v úvodu skutečně dlouhé vlasy a je to totální úchylárna. Naštěstí nás příběh hned zkraje zavádí "o dva roky později", kdy už sem mu na hlavně leskne stará dobrá vypelichaná pleška. Stallone scénář napsal nejspíš ve slabší chvilce po smrti svého syna a překvapivě hlavním aspektem filmu je vztah Stathama a jeho vychytralé dcery (všechny dětské role tady mají mimochodem hodně šílenej casting) a brutální akce, tak jak ji známe z jeho posledních děl jde stranou. K tomu si připočtětě šíleně topornou režii a ve spoustě momentů hudbu jako z FARMÁŘ HLEDÁ ŽENU a máte solidní koktejl na neklidnou noc. Nakonec největším perverzním potěším zůstavá vařič perníku James Franco. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha lety jsem si z legrace podal přihlášku k BIS a navzdory svým plochým nohám jsem málem prošel - tedy kdybych neměl rodinu, kterou vyhodnotili jako bezpečnostní riziko. To v emerických filmech se to rodinně zaměřenými agenty v utajení jenom hemží a útoky na jejich slabosti jsou čím dál tím víc stejné. Tentokrát to však tradičně zachraňuje taťka Statham, na jehož dceru bych se rozhodně ani ošklivě nepodíval, protože by mi pravděpodobně byly rychle přemístěny koule někam k mozku a to by mému chatrnému zdraví patrně neprospělo. A takoví taťkové jsou mým vzorem. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

No bóže, to je toho, že Sly napsal scénář přes svůj obvyklej mustr. Je sice pravda, že se od něj čekal oskarovej náměť plnej těžký psychologie a meditace. Tohle je povedenej akční film s nádhernejma lokacema (a to myslím vážně, místo, kde Jason s rodinou bydlí, je místo snů!) a prima hercema (líbily se mi obě děti a pak smažka Kate hrála dobře), možná akorát místo Franca by se dal sehnat nějakej větší psychouš (Nick Stahl nemohl? přesně ten správnej typ višila). A Jason tam všechny tak krásně zboxuje, radost pohledět. A při tom všem má čas zachránit i koťátko! Naopak bod srážím za skutečně velice předvídatelnej vývoj děje. Nevadí mi, když je film s "klasickou zápletkou," což je obyčejně pomsta a ohrožení rodiny, ale to neznamená, že se to nemůže aspoň sem tam něčím osvěžit. Jinak ale spokojenost. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Archetypálně blbý scenář může dát vzniknout jenom blbému filmu. Nějak to Stalloneho klišé prostě nedávám. Ale u "stathamovek", které jsou všechny na jedno brdo, nic nového pod sluncem, takže o zklamání nemůže být řeč. A James Franco je castingový omyl - se svým štramácky dobráckým ksichtem nemůže hrát záporácké hajzly. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Produkcia Sly Stallone? To je asi jediná zaujímavosť na tomto rutinnom, stereotypnom a mierne povedané nenápaditom akčnom béčku s rodinnými hodnotami. Relatívne poteší zvláštny kasting (Clancy Brown vs. James Franco vs. Kate Bosworth vs. Frank Grillo atď.), južanská atmosféra/výprava a fajn stathamovské akčné sekvencie. Bohužiaľ, celé je to až neuveriteľne hlúpe (prečo Statham, keď objavil továreň na drogy, jednoducho nebrnkol svojmu bývalému šéfovi? Všetko by sa nekrvavo vyriešilo.) a plné klišé (kamoš síce evidentne schytal smrteľný zásah, ale nebojte sa, v skutočnosti to bolo len škrabnutie a bez problémov prežije). ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)
  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama