Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka, sen nebo noční můra? Mladý romantik Max (Vincent Cassel) bydlí v Paříži a rád flirtuje, ale rozhodl se oženit. Jednoho dne zahlédne přes sklo telefonní budky Lisu (Monica Bellucci) - okouzlující dívku, s níž před dvěma lety prožil vášnivý vztah. V okamžiku zapomene na všechno, plánovanou cestu do Tokia i na svou snoubenku Muriel. Posedlý Max Lisu pronásleduje a ukryje se v jejím bytě. Je tam však přistižen dívkou jménem Alice, která je Lise podezřele podobná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

mira.l 

všechny recenze uživatele

70%plus?? Za co?? Za ten guláš, co jsem právě viděl? No to snad ne... Tenhle zmatek byl opravdu sestříhanej správně? Ne, nechápal jsem tuhle motanici skoro od samýho začátku. Takže jediný, co si z toho pamatuju (teď, těsně poté, co to skončilo, za pár dní si ani na to nevzpomenu) je přehlídka hezkých nohou M. Bellucci a Romane Bohringer (která sice moc hezká není, ale nohy měla stavěný sošně) v krátkých sukýnkách, a že to trochu vypadalo jak dobová reklama na černý punčocháče. A to je na film s červeným hodnocením docela dost málo. A za ty dvoje pěkný nohy je taky ta jedna hvězdička, jinak byl tenhle mišunk docela utrpení. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, úžasná zápletka a skvěle zkombinované vztahy. Ale ten závěr? To bylo jako co? Celou dobu Maxovi fandíte a on se na konci zachová jako absolutní trotl? Závěr by měl být gradace celého film. Něco skvěle strhujícího a zároveň překvapujícího. Ale tohle teda neberu. Nemá vám prakticky zkazit celý požitek z filmu. Díky tomu jsem na rozpacích s hodnocením. Alice jsem praktricky nesnášel od okamžiku jejího prvního žvástu. Nevím, jestli to měl být záměr. Max se v mnoha chvílích choval jako naprostý idiot a na závěr to pouze potvrdil. ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě věci, které mi tenhle film kazí. První je to, že se má snad jednat o pravou lásku - ovšem až do chvíle, než je hlavní hrdina ochotný "opravdu" milovat tři ženský najednou. A druhá věc je to, že je Romane Bohringer strašně hnusná, a vedle Bellucci je málo pravděpodobné, že by si je někdo spletl. Jinak musím říct, že jsem posledních asi dvacet minut fakt držela palce, aby se k sobě ten původní pár vrátil. Ale konec byl takový, jako je ten film celkově: nevyhraněný a neuspokojivý. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po stopách Moniky Belucci, tentokrát nevědomky na originál, ze kterého vyšel Wicker Park. Vincent Cassel je dobrej, ale to samé si o sobě zaslouží říct Josh Hartnett, ženy jsou v obou případech stejně tajemné a půvabné, jen ten Matthew Lillard je o poznání výraznější typ než Jean-Philippe Écoffey. Nemám rád remaky, ale nepoměr v počtu hlasů u originálů a americké kopie je zarážející. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to trochu přehlednější než remake. Monica Bellucci je nádherná stejně jako Romane Bohringer, mladý Cassel zase o poznání slabší než starší Cassel nebo Hartnett. Nejdřív jsem viděl remake, ze kterýho jsem měl povětšinu strašný guláš, takže jsem byl tady připravený a od začátku to vnímal co to jde. A nemůžu si pomoct, druhá polovina je tak šíleně zmatená, že jsem se občas opět ztrácel. Nemám ve filmu problém se skákáním v čase a vyprávění příběhu z různých úhlů dokola, ale tady mi to prostě není souzeno. A taky je vidět jak dokonalý závěr McGuigan pro svou verzi natočil. Závěr originálu je naopak suchý nudný nic. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Podľa slov autora Gillesa Mimouni je jednou z ústredných tém filmu čas. Postava Maxa Mayera stvárnená Vincentom Casselom sa totiž nevie rozhodnúť medzi troma ženami, z ktorých jedna predstavuje minulosť a ďalšie dve prítomnosť a budúcnosť. Cieľom autora bolo vytvoriť modernú poviedku pretavenú do netradičného thrilleru bez zbraní a policajtov, ktorého tempo udáva predovšetkým sentiment. (0verseer)
  • Variety napísalo, že film patrí „medzi najpútavejšie a najdômyselnejšie skonštruované trilery za posledné roky“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama