Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 1
Akční / Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, 2022, 176 min (Alternativní 169 min)

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 267)

Hild 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film. Jak už jsme všichni tušili z trailerů, je to úplně jiný Batman, má to skvělou atmosféru, která dokáže pohltit. Hudba je taky skvělá. Robert Pattinson jako Brue Wayne má určitě ještě herecké rezervy, ale vlastně je fajn a nikoho neurazí. Největším mínusem tohoto filmu je jeho délka, ta je fakt šílená a nevím jestli úplně ospravedlnitelná. Právě díky té délce si nejsem jistá, jestli si to někdy dám podruhé, ve filmu totiž není žádný wow moment, nebo něco, co by vás vyloženě překvapilo a šokovalo, tak ty tři hodiny můžou být hodně ubíjející. Ale celkově spokojenost, Reeves je hodně šikovný režisér, ale to už víme delší dobu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako jasne, je to perfektne natoceny, film vypada jako mix mezi Sedm a Jokerem, akce je sice pomalu, ale je fajn, atmosfera by se dala krajet, film je spis detektivka, nez klasicka komiksovka a i kdyz to neni buhvijak komplikovany, rozhodne dokaze udrzet napeti. Herci jsou taky perfektni, Pattinson je sice zvlastni volba, ale obstal se cti, Dano jako vzdy vybornej uchyl a ostatni jim zdatne sekundujou. A i pres hodne dlouhou stopaz film nenudi. Ale krucinal, proc to vypada, jak kdyz cumim asi tak po desaty na to samy, to se fakt neda v Batmanim univerzu prijit na neco originalniho a jediny, co tvurci resi, jestli film bude vic rozjuchanej nebo vic temnej? Tady proste neni nic, co by clovek uz nekde jinde nevidel. A to ani nezminuju tech nekolik fakt dost divnejch nelogicnosti (zaporak s rozjebanym xichtem nema ani krev u nosu, policajti v jedny scene honi Batmana a v druhy s nim vesele vysetrujou apod.). Takze za me sice spokojenost, ale proste i pres svoje filmarsky kvality to je takova tuctovka. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ano, další báječný biják, který čerpá ze starších zdrojů, já si našel třeba Zodiaca. Mnohem důležitější je, že se tvůrcům po letech podařilo vytvořit opět epický i romantický, krvavý i jemný, napínavý a společensky zajímavý komiksový film a kupodivu je to zase Batman, který je, marná sláva, prostě realistický superhrdina. Proč to nepřiznat, bál jsem se téměř všeho - Pattinsonova hereckého výkonu (a ne, nebylo to jen Stmíváním), délky snímku a toho, že Batman má během pár let TŘETÍHO představitele, ale všechny strachy byly rozptýleny. A to, co hudebně dokázal Michael Giacchino, je prostě famózní. Není to čistá stovka, našel bych i nějaký ten zápor, jako je občasný patos a doslovnost, ale proč se zabývat desetinkami, když jsem se tak dobře bavil!! ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Není to dokonalý film a pro mnohé bude (tříhodinová!) ponurá detektivka s minimem akce, odlehčením a neotesaným vypravěčským stylem těžkým oříškem, který dost možná většina nebude chtít rozlousknout. Ale pokud víte, co od nového Batmana čekat, vyznáte se ve filmařských postupech a nahlížíte na filmy jako na komplexní rébusy, jenž čekají na váš trpělivý postup, intepretaci a um ve vnímání všech klíčových detailů - jednoduše se zamilujete. Minimálně já jsem v tom až po uši. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Město Blade Runnerů, Vran a vytrvalých dešťů a v něm Bruce Holmes, Alfred Watson, inspektor Jim Lestrade a Riddler Moriarty. A nebo jinak. Město stejného podnebí a v něm zkušený Jim Somerset, napružený Bruce Mills, jeho starostlivá žena Alfred a John Riddler Doe. Jeho hříchem je Závist, trestá Pýchu a Lakotu, nechává se zavřít, aby dokončil svůj plán a aby toho Finchera nebylo málo, dělá to jako Zodiac. A nebo snad variace na motiv Strachu, když Nolanův rytíř začínal? Reeves svému „Nocturnal Animal“ dodal od všeho něco a jediné, co mu lze vytknout, je na sílu tlačené párování kočičky a netopejra a absence nějaké opravdu kulervoucí scény (záběr vzhůru nohama z Penguinova nabouraného auta mi nestačí). Tvůrci komiksových adaptací už evidentně ví, že čím autentičtější rozměr dostanou postavy (i ty směrem k fantasknu), tím intenzivnější je svět, kterého jsou součástí.. Apropo, u Colina Farrella si nejsem jist, jestli za tím vzhledem stojí kvalitní práce maskérů, a nebo se po letech stagnace konečně začíná měnit v Lanthimosova humra.. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (56)

  • Zavražděný novinář Edward Elliot je příbuzný Batmanova padoucha Hushe pocházejícího z komiksu „Batman: Ticho“. Přímou referenci můžeme najít v jednom z Riddlerových (Paul Dano) videí pojednávajícího o tutlání pravdy, když se objeví přes obrazovku právě nápis „Hush“ neboli „tiše“ či „ticho“. (Mikahu)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama