Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (17)

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

This is my design. Druhá série byla opravdu laskomina. To jak může být tak zlý a psychicky náročný seriál v těchto časech tak feel-good vám asi nevysvětlím. Naturalistické motivy celou sérii prorůstaly a tak nějak ji držely v kontrastu s přesným mechanickým myšlením hlavních postav.  Jednou z nejsilnějších stránek je zde vykreslení zlomeného psychického stavu. Ano je to fikce, ale chvílemi vám přijde, že něco není v pořádku ve vaší hlavě (nebo vám to právě chvílemi nepřijde? ? :) ) Hlavní zvrat v tom, že je Will chycen a souzen za zločiny někoho jiného byl skvěle vystavěn, motiv samoty kdy mu nikdo nevěří také. Hannibal zde ve velkém rozjíždí své kuchařské i manipulační umění, a na čem spolu s tvůrci ani trochu nešetří, je napětí. Twistů zde bylo v každém díle několik, chvílemi jsem si říkal, že už to za chvíli praskne a někde udělají chybu, to jak to vše ale začne dávat smysl je geniální. To jak chytře si Hannibal vše vymyslel a jak je vždy o několik kroků před každým mě asi nikdy nepřestane ohromovat. To jak vaří a servíruje a hustí do svého okolí také ne. Ohromný výkon Madse Mikkelsena. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě vyšinutější nápady a vrazi než v první sérii. Zbytečně moc psychoanalýzy, překombinované twisty, Lecter šuká Willovu lásku - tomu to vůbec nevadí, postavy co se dávno ztratily se naráz objevují, ale výsledný efekt to nemá. Některé haluze v pohodě, jiné zase otřesné. Je sice fajn, že jsou použity postavy z románu Červený drak a nijak se to s dějem nebije - dokonce jsou tam i super okamžiky jako hořící člověk na kolečkovém křesle v podzemní garáži - ale když Lecter zlikviduje v posledním díle série 3 lidi jak nic a přitom je jeden z hlavních podezřelých - to jako prrr. Paradoxně herci jsou fajn, mně nejvíc potěšil Michael Pitt v roli Masona, na ty prasátka jsem se těšil:) Jako dosleduji to, ale rozhodně to není nic extra. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo vyprávění je pomalé, většinu stopáže série se sedí a mluví, což není úplně na škodu, ale zrychlit by nevadilo. A taky mi připadá, že Hannibal je v seriálu jiný, více intelektuální typ, filmový měl trochu animálna, což je, když přihlédneme k jeho zálibám, dost potřeba. Ovšem postava Willa Grahama je natolik temná, že jí fasinaci panem doktorem snadno uvěříte, takže nebudete ochuzeni o jeden z twistů řady. Těším se na trojku! 70%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Hello Will. – Hello Doctor Lecter.“ Vzhledem k tomu jak geniálně končila první série, tak jsem se hned pustil do série druhé. V druhé sérii ubylo vražd a přibylo více zvratů. Hannibal (Mads Mikkelsen) nahrazuje Willa (Hugh Dancy) u FBI vyšetřování a jde mu náramně. Na brutalitě seriál neubírá a tak se můžeme dočkat masového hrobu, soudce bez půl hlavy a lobotomii v přímém přenosu. Příběh tedy pokračuje a Hannibal dohrává svojí hru s Willem, kterou začal tak dobře v prvním dějství. Proto je první půlka série naprosto famózní a míček důvěry se kutálí od postavy k postavě. Navíc příběh neustále graduje a zvyšuje napětí. Ovšem po šestém díle se vše změní. Vše se uklidní a než dojde ke krvavému a očekávanému finále, tak musí uběhnout i druhá polovina série. Ta již trošku ztrácí na atmosféra, kterou vyvinula tak dobře ta první část. Není to rozhodně špatně, ale vidím ten pokles samotného napětí. Jakmile se v seriálu objeví jméno Verger, už jen čekám, kdy přijde nejbrutálnější akt v celé sérii knížek/filmů a nyní i seriálu. Jakmile se Hannibal rozhodně skoncovat s Masonem je to už krůček od legendární scény, kdy si muž začne odřezávat a pojídat svůj obličej. Pro ty s citlivým žaludkem skutečně doporučuji scénu přeskočit. Krvavé zakončení za mnou, jsme zvědavý, co si pro nás Lecter schoval do finále. (80 %) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je podstatne lepšou, hlavne preto, že sa dej sústredí hlavne okolo ústredných postáv Grahama, Lectera, Crawforda, Chiltona a Gideona. Ďalším veľmi pozitívnym faktom je skutočnosť, že Grahamove "stavy" sa objavujú už iba občas a seriál je skvelou psychologickou drámou. Napriek mnohým nepochopiteľným krokom postáv a hlavne sústavnému vyhľadávaniu pomoci Hannibala od vyšetrovateľov z FBI ide o jeden z najlepších kriminálnych seriálov súčasnosti. ()

Galerie (419)

Zajímavosti (6)

  • Jack Crawford (Laurence Fishburne) rieši vraždu, kedy sa vrah vydával za zviera. Meno vraha, Randall Tier (Mark O'Brien), priamo naznačuje, že ním je, keďže výraz "tier" znamená v nemčine zviera. (Sexy_Beast)
  • Ve 2. řadě se divák vydává na gastronomický výlet do Japonska. V 1. epizodě Kaiseki (2014) se lze těšit na „Kaiseki", japonskou hostinu, která se pořádá ke zvláštním příležitostem a skládá se z několika chodů. Čím více chodů, tím větší slavnost. A třináct, to už je pořádná nálož i na japonské gurmety. Prvních devět chodů z třináctichodové hostiny nese následující názvy. Název 2. epizody je Sakizuke (2014), což je předkrm, podobný francouzskému amuse-bouche. Název 3. epizody je Hassun (2014), což je druhý chod, který se připravuje ze sezónních potravin. Většinou se servíruje sushi. 4. epizoda nese název Takiawase (2014), chod obsazující zeleninu s masem, rybou nebo tofu. 5. epizoda je pojmenována Mukōzuke (2014) - sezónní sashimi. 6. epizoda se jmenuje Futamono (2014) – obvykle se podává polévka. 7. epizoda Yakimono (2014) - opět ryba, tentokrát se podává pečená na ohni. Název 8. dílu je Su-zakana (2014), obvykle zelenina. Tento chod slouží k tomu, aby si naše chuťové pohárky trochu odpočinuly. 9. epizoda nese název Shiizakana (2014) - tento chod patří mezi nejsytější, podává se teplý. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • V epizóde môžeme vidieť Hannibala (Mads Mikkelsen) a Willa (Hugh Dancy), ako spoločne zjedia malých vtáčikov namočených do brandy Armagnac. V skutočnosti boli vyrobené z marcipánu a plnené orechmi, aby boli chrumkavé. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama