Reklama

Reklama

Lovec: Zimní válka

  • USA The Huntsman: Winter's War (více)
Trailer 2

Děj snímku Lovec: Zimní válka se zčásti odehrává v době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theron) tak může bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo že je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Kvůli tomu začne na svých taženích unášet děti a z nich pak vychovává nelítostné válečníky. Takovými rekruty byli i Erik (Chris Hemsworth) a Sára (Jessica Chastain), kteří z řad bojovníků armády Ledové královny vybočují svými schopnostmi a také vzájemnou náklonností, jež se v téhle zemi považuje za největší zločin. Trestem pro Erika je ztráta Sáry a vyhnanství. Z něj vede cesta přes porážku jeho bývalé velitelky. Ta se však chystá zmocnit kouzleného zrcadla sestry Ravenny a s ním pak bude prakticky neporazitelná. Erikovi by se ho muselo podařit ukořistit dřív. Jenže jak může neobyčejný smrtelník uspět v souboji proti dvěma sestrám, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá? (Cinemart)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (424)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hemsworth běhá po lese a zpívá si u toho remix od Lucie "Jsem lovec, střelec, božan a kanec!" Jak to dopadne víte ještě před začátkem, jak to začalo zapomenete v půlce, ať děláte co děláte, tak pokud jste chlap, celých 114 minut se vám smrskne na trojúhelník Emily-Charlize-Jessica, a vaši největší zábavou bude zuřivá úvaha nad tím, jak mezi ně nacpat sebe. Škoda, že roli Sáry nakonec nedostala Gabča, protože s Jessicou vypadají jako ségry, asi rozhodla lepší forma Jess na stojce. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Dovolím si to porovnať s filmom Snehulienka a lovec, kedže mám pocit , že to ide ruka s rukou s týmto filmom. Snehulienka a lovec bol mojím horúcim žeiezkom v ohni, hltal som takmer každý akčný moment, výpravu aj podobizeň obrovského monštra. Tu však bojujú len ľudia a trpaslíci bez zaujímavých efektov ,pardon škreti dostali maličku chvíľočku, ale to nič nezmenilo a tak sa to nieslo v duchu nezáživnej telenoveli o zaľúbenom páre. Škoda nedotiahnutých nápadov ako bola koritnačka či ten had v lese. Čakal som od toho viac. Film stojí tak za 2 hviezdy, ale za obsadenie J. Chastain a E. Blunt som sa priklonil k 3 hviezdam. Záverčné hodnotenie 50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blunt jako zahořklý Thranduil s poprsím, Chastain jako lučištnice Tauriel a herecký trpaslík Hemsworth názorně ukážou, jak pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí (jinými slovy sedm let neštěstí pro Saurona Ravennu). A nebo byla Emily kouzelnice s ledem Elsa, co se nepohodla se sestrou a lovec Chris tam byl za Olafa (tedy za blba)? Ať tak, či onak, jedná se o generickou fantasy, od které když odečtu kostýmy a hvězdné dámské trio, zbyde mi nula dvakrát podtržená scénáristicko-režijním zmarem. A taky nová jednotka topornosti 1 hemsworth, což je v převodu 1000 miliafflecků.. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

V kancelárii producenta musel tento námet pôsobiť možno až veľkolepo. Aby to takto dopadlo aj s filmom, žiadalo sa jediné - aby ďalšie etapy pri jeho vývoji dostali na starosť ľudia s talentom a zápalom pre vec, nie protekční absolventi vysokej školy filmového umenia. A vyhodil by som aj toho producenta... Dráma dvoch sestier a dráma jednej tragickej a jednej nešťastnej lásky, zotročených detí, podmanených kráľovstiev a rasových konfliktov postavených na predsudkoch, to si žiadalo nekompromisný "sword & sorcery" epos povýšený na umenie, nie túto hybridnú žbrndu. Nehorázne premrhaný potenciál! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně v podstatě obsazení snů, nádherná Jessica Chastain, něžná Emily Blunt a femme fatale Charlize Theron. Bohužel výsledek je zbytečný průměr. Ono ne, že by film byl naprostá nuda, jde o pohyb skupiny postav a jejich minimální vývojové interkaci (navzájem i s okolím) v rámci naplánovaného příběhu, který nemá žádný zvrat. Opravdu žádný, a to je až zarážející. Na druhou stranu se podívejte na předchozí filmy obou scénáristů a bude Vám jasné, odkud vítr vane. Ani sebelepší obsazení pak film nezachrání. Ravenna je do děje vrácena velice "bolestivě" a brání své mladší sestře v hlubším vývoji, právě Freya v podání Emily Blunt i přes krásu své herecké představitelky nemá dostatek "královského charizmatu" na "ty špatné věci, co dělala její sestra". Ve výsledku jí tak Jessica Chastain jako Lovcova vyvolená přehrává prakticky neustále, protože v jejím obličeji je mnohem více odhodlání a síly... Tenhle příběh měl navíc. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (powda)
  • Po tom, čo sa podarilo hackerom vniknúť do emailovej pošty spoločnosti Sony a zverejniť množstvo mailov, vyšlo najavo, že Charlize Theron (Ravenna) má dostať za zopakovanie svojej úlohy oveľa menej ako herec z predošlého dielu Chris Hemsworth (lovec Eric). Herečka preto odmietla v pokračovaní účinkovať, kým nedostane toľko ako Hemsworth. Universal napokon súhlasil a obom hercom vyplatil zhodne niečo cez 10 miliónov amerických dolárov. (beso74)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 48,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 165 mil. (NIRO)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Jessica Chastain se vrátí k akci

Jessica Chastain se vrátí k akci

03.08.2018

Od jejího posledního akčního filmu Lovec: Zimní válka už uběhly dva roky, teď se ale hvězda nadcházejícího pokračování hororového hitu To Jessica Chastain (Velká hra) k akci vrátí. Zahraje si totiž… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Universal chystá Lovce a Mumii

Universal chystá Lovce a Mumii

02.08.2014

Studio Universal začíná sestavovat svoji filmovou nabídku pro rok 2016. Zatím pro nás chystá především pátého Bournea od Justina Lina (Rychle a zběsile 6), Warcraft od Duncana Jonese (Moon) a… (více)

Reklama

Reklama