Reklama

Reklama

V roce 1721 skončil na popravišti na náměstí de Greve v Paříži život proslulého zbojníka Cartouche. Bouřlivý život legendárního krále pařížského podsvětí, který zbožňoval bohatství a krásné ženy, kradl a rozdával, byl miláčkem chudiny a obávaným odpůrcem šlechty, inspiroval režiséra Philippa de Brocu. Ten převyprávěl Cartouchův příběh s notnou dávkou fantazie, ironie, ale i poezie s excelentním obsazením Jean-Paula Belmonda a Claudií Cardinaleovou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

claudel 

všechny recenze uživatele

Další Belmondův zbytečný film. Sociální báchorka pro nenáročné publikum. Cartouche by mě možná zaujal a bavil mě v sedmi, nanejvýš osmi letech, dnes jsem už moc starý na to, abych se díval na bezduchý příběh, naivní bojové scény a nelogičnosti ve scénáři. Francouzský film pro mě znamená úplně něco jiného, než předvádí Belmondo v de Brocovi. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Šarmom rovnaký, hoci ľahkosťou nie tak odsýpajúci kolega Fanfána Tulipána je dozaista lahôdkou pre pamätníkov a dokáže ponúknuť kultivovanú zábavu i terajším divákom. Hlavne teda spôsobom búrania konvenčných stereotypov šľachtičného dvora, kde vždy naše postavy preklenú z uviaznutia dákymi pekelnými hláškami a istým nadhľadom vzhľadom k tézovitým spoločenským pomerom. A samozrejme v hraniciach žánru i želaným eskapizmom. Lenže potom tu ostáva otázka mýtov a autentickosti, kde si už nie som tak istý adresnosťou týchto úletov a pri neumeleckých ambíciách aj akousi odovzdanou, neprelúštiteľnou, hodenou palicou ničoty. Cartouche nie je kultom, svojrázne známou historickou osobou navôkol širšieho spektra európskych končín a mierne kŕčovito beriem do úvahy aj spôsob jeho neoriginality prednesu. Cardinale v role Venuši prekvapivo neidylická. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Pro změnu historický film s Jean-Paulem Belmondem a opět se jedná o luxusní zábavu plnou vtipných scén, napínavých soubojů a nádherných žen (Claudia Cardinale je dokonalá ve všem, co ve filmu dělá i nedělá). Primem je však vyobrazení postav Krtek a Hezoun jsou tak zajímavé postavičky, že je dokonce škoda, že se neobjevily někdy někde i v jiném filmu. Skvělý film. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je francouzská klasika. Svým způsobem připomíná Robina Hooda. Láska, Belmondo novým vládcem podsvětí olupující boháče a šlechtice, uplácející všechny, aby ho nechytnuli vojáci, zrada vůči němu, mocichtivost a další. Láska jeho milé, která položí svůj život za jeho. Cartouche se hodí na nedělní odpoledne, abyste si u něho odpočinuli. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Cartouche jsem miloval v dětství i teď a tak to bude napořád. Krásný francouzský výpravný historický film patří k tomu nejlepšímu, co bylo ve Francii v šedesátých letech natočeno. Mám rád Francii se vším, co k ní patří a takhle jsem si vždycky představoval ty nádherné scenérie, historická města, kraje...Jean-Paul-Belmondo je v roli legendárního zbojníka nepřekonatelný, jeho šarm, bitky, kaskadérské kousky k němu zkrátka patří. Je vidět, že z režisérem Brocou byli dobří přátelé a natočili spolu parádní filmy. I v soukromí byli velcí kámoši a co spolu vyváděli, to jen tak někdo nepřekoná, hlavně ty jejich exhibicionistické kousky. K pořádnému dobrodružství patří i krásné ženy, partnerkou Cartouche je Claudia Cardinale a v tomto filmu ji mám nejradši. Krásná, svůdná, okouzlující, navíc jí jakýkoliv oděv nesmírně sluší. Působivý závěr filmu mě vždycky dostane a hudba Georgese Delerueho fantasticky vyplňuje už takto dokonalý film. Na závěr musím zmínit tehdejší český dabing, totální elita a ke každé postavě se hodící hlas našich charakterních herců. Cartouche - Jan Tříska, Venuše - Jana Hlaváčová, Hezoun - Vilém Besser, Krtek - František Němec, kapucín - Václav Mareš, seržant - Petr Haničinec, maršál - Vladimír Šmeral, Malichot - úžasně slizounský Václav Voska, Izabela - Alena Vránová, její manžel - Vladimír Ráž, Lojzík - Vladimír Dlouhý, Izabelina komorná - Nelly Gaierová, markýz - Svatopluk Beneš. Geniální režii českého znění měla na starosti Irena Skružná. Dokonalost!!! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Předobraz hlavního hrdiny Louis Dominique Garthausen, zvaný Cartouche,  zemřel na popravišti lámáním v kole 28. 11. 1721 ve věku asi 28 let. (p.a.douch)
  • Jean Rochefort (La Taupe) měl ve filmu spoustu jezdeckých sekvencí a musel při natáčení tedy vypilovat jízdu na koni. Rád vzpomínal, jak se s Belmondem (Cartouche) projížděli na instruktážních koních a přitom zjistil, že se do koní zamiloval. Po dotočení se rozhodl, že bude koně chovat a založil si hřebčín v Auffargis, kde odchoval spoustu velkých dostihových a parkurových koní. Později se stal se konzultantem francouzských sportovních televizí a dokonce komentoval jezdecký sport na olympiádě. (HawkeyP)
  • Natáčení filmu probíhalo v městě Pézenas, kde Belmondo absolvoval zrychlené kurzy jízdy na koni a šermu a díky tomu mohl ve filmu hrát všechny kaskadérské kousky. (raininface)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama