Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Hodně slušnej dobrodružně-akční snímek s Belmondem (jeden z lepších). Jednoduchý scénář, slušná hudba, závody tahačů, poušť, hlášky hlavních hrdinů, drsní chlapi a chlast… Lino Ventura Belmondovy slušně sekunduje. To že film je celkem jednoduchý a nepřekombinovaný mu jen šlechtí. Žádný hluboký umělecký zážitek, ale příjemná oddechová podívaná… 3,5* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z každého jejich gesta, z každého jejich úsměvu, z každého jejich slova, ale především, z každého jejich činu, byl zřejmý jeden jediný nesporný fakt, že právě ONI jsou ti nejlepší a nejopravdovější chlapi, co jsem v životě poznal a když si k tomu ještě připočtu konec filmu, který je doslova nejkrásnější oslavou sympaťáckýho chlapáctví, co jsem kdy na plátně viděl, tak mě během titulku FIN začala být jasná jedna věc, moje srdce právě dobyli ONI, první chlapi na světě. Ano, ONI.........Jean Paul Belmondo a Lino Ventura, rošťáci se smyslem pro humor a drsňáci se smyslem pro život. ()

Reklama

Evander 

všechny recenze uživatele

100 000 dolarů na slunci je na Belmonda poměrně netradičním filmem, což ale není na škodu. Jde o jeden z jeho dřívějších filmů a dokonce černobílý (jeden z mála, kde je Belmondo k vidění), ale i tak zde již působí "mazácky", jak je v jeho pozdějších filmech dobrým zvykem. Film má zajímavý příběh, výborné herecké obsazení, ale bohužel i zbytečně dlouhou stopáž, která s sebou přináší poměrně dost hluchých míst, a tak to dnes na plné hodnocení nebude. 75% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Sto tisíc dolarů je směšně nízká částka. Ne, není řeč o současné krizi, ale o ocenění chlapáctví, sympatičnosti a zábavnosti, jakou disponuje ústřední dvojice, se kterou by autorka komentáře, mající jinak notorický odpor k vedru, ochotně havarovala klidně i uprostřed Sahary, akorát by se to potom muselo jmenovat Jako rybě na suchu je Faidře v pouštním pelechu a Faidru by víc než jakékoli dolary zajímalo, kde je nejbližší oáza a jak se chytají dva zajíci, aby člověk lapil oba. Ovšem sto tisíc dolarů na slunci (protože pak se člověk může vymluvit na to, že se jedná o fatu morganu), celé království a půlka princezny (páč takovej nelida, abych se někomu vnucovala celá, zase nejsem) by mohla být adekvátní odměna pro osobu, která mi osvětlí, jak se rozpůlit, abych u podobných filmů neřešila permanentní dilema, komu fandit. Nebo už sakra někdo domluvte Belmondovi, Delonovi a do nebe zaběhněte domluvit Gabinovi a Venturovi, ať koukaj ve všech filmech svorně a bratrsky (nebo radši půl na půl) táhnout za jeden provaz. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dva (vlastně tři) týpci se za sebou ženou v náklaďácích. Do toho blbě kecaj, ovšem občas začnou vést nějaké skoro filozofické nebo politické rozhovory, které se mi tam ovšem vůbec nehodily. Belmondo předvádí svůj standard, bohužel nemá tolik prostoru a hraje moc velkého blázna. No a Lina mám raději jiného. Když jsem si u minulého komentáře lebedil, že mám slabost pro ty jeho komisaře, tak musím na oplátku dodat, že pro křupaňského kamioňáka jsem naopak žádnou slabost neměl.  A co je hlavní, děsně jsem se nudil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery. (Pierre)
  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)
  • Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát. (Pierre)

Reklama

Reklama