Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová slapsticková groteska, která je vynikající v momentech, kdy Belmondo blbne (jako Chaplin, Keaton či Lloyd), ale zpomalí skoro na nulu, když se snaží vyprávět tuctový brakový příběh. Spojit story s akcí se povedlo až následníkovi Indianu Jonesovi (sošky, jeskyně, francouzský archeolog...) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství, na němž zahlodal zub času, je zajímavé především záběry nově vznikajícího hlavního města Brazílie. Brasília je zde ještě městem duchů, pokud se na ni podíváte dnes, je patrné, jak se za téměř šedesát let neuvěřitelně proměnila. Jinak spokojeni budou především fanoušci Belmonda, který se zde neustále koupe a běhá. Tedy pár vtipných scének tu je (pády do křoví, souboje, potyčky s Agnes), ale permanentní řachanda se nekoná. Jako dokument o Riu a Brasílii fajn. Původní hodnocení ponechám, dnes bych ale dal o hvězdu méně... ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia pre vznik Indiana Jonesa? Tak potom Spielberg nie je zlodej, ale veľaúspešný zlepšovateľ. Soundtrack k filmu je pomerne otravný, pretože ho tvorí neustále klopanie topánok o rôzne povrchy. Belmondo od začiatku do konca filmu šmatlá, uteká, skáče a dopadá. A strieda šaškovanie s nebezpečnými kaskadérskymi kúskami (teda mix, ktorý definoval jeho kariéru). V určitých momentoch mi Muž z Ria neviem prečo pripomínal film Rozpuštěný a vypuštěný. Suma sumárum nudný maratón, ktorý občas "osviežil" skok ďaleký či box. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice ne až tak zlidovělá klasika, ale dalo se na to před xx lety koukat každý rok, kdy nám to televize znovu nabízela. Kromě nádherné hlavní hrdinky, jejíž představenkyně zemřela bohužel pár let po filmu, je nepřekonatelný Belmondo. Bez těchto jeho rolí by nikdy nevznikl Muž z Acapulka a v pár scénách zde Belmondo překonává i svého budoucího agenta. Celkově jde o hodně povedený mix akce a komedie a navíc jsou v dnešní době zajímavé záběry budované Brazílie. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle se tempem vyrovná snad jenom filmu Copak je to za vojáka. Belmondo se nikde nezdržuje, furt je splašenej a v nebezpečí, ale on si s ním dycky poradí důvtipem, kaskadérským kouskem či humornou hláškou. Děj nápodobně. Je to klasickej děj a klasické typy nebezpečí z těchhle starších dobrodružnejch filmů. Ocitáme se na zemi, ve vzduchu, ve vodě. Tu krokodýl, tu pohyb ve vejškách, tu zabijáci, tu proletí něčím ze dřeva. Tu nějaká vedlejší postava, která nemá skoro žádnej význam. Je to klasika let šedesátejch, kterou nás krmil komunismus a mátl nás tím, že se to jmenovalo "Muž z ..." a všichni si mysleli, že to je pokračování z trilogie Acapulco a Hongkong. A všechny to bavilo. Akorát nevim, co je to za happy end, když to skončí kácením pralesů kvůli silnici. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Budova, na ktorej Agnes (Dorléac), Catalan (Servais) a Dufourquet (Belmondo) pristávajú v helikoptére, nie je v meste Brazília ako vo filme, ale v Rio de Janeiro a je to budova Múzea moderného umenia. (Arsenal83)
  • Když přibližně v 60. minutě padá auto prof. Catalana (Jean Servais) z útesu, je zřetelně vidět, že už nemá skla z oknech, byť je předtím mělo. (rakovnik)
  • Na konci filmu štáb potřeboval vyhodit nějaké věci do povětří. Ale vzhledem k tomu, že výbušniny se nesměli převážet, musel si je vyrobit sám na místě. (Pierre)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama