Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý advokát Jean-Paul Belmondo přišel o ženu, ztratil důvěru dcery a začal holdovat alkoholu. Po jednom večírku je u nich v domě nalezen mrtvý mladík. Ujme se obhajoby hlavního podezřelého a pokusí se získat zpět důvěru rodiny a možná i svou bývalou reputaci... (oficiální text distributora)

Recenze (46)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zdvižený prst varující před závislostmi zabalený do detektivní zápletky. Záměr chvályhodný, scénář ale poněkud naivní. Jacquesi Loursatovi, který už hezkou dobu úspěšně buduje kariéru zříceniny, stačí jediná mrtvola v domě, aby se kvapem zrekonstruoval a předvedl návrat krále advokátů. A navíc mu jde o víc – chce získat na svou stranu nejen slepou madam s mečem a váhami, ale i naštvanou dceru Isabelle. Místy klopýtající příběh se celou vahou opírá o fantasticky hrajícího Belmonda, jedinou drobnou vadu vidím v tom, že jsem vraha odhadla na první pohled a pak už jen čekala, až (a jak) ho Jean-Paul usvědčí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradicni belmondovka, ktera by se dala rozdelit do dvou casti. V prvni je Belmondo na sracky, z postele vstava jenom aby si dosel pro chlast, kterej prakticky nepusti z ruky, nic ho nezajima, pravnici a policajti z nej maj srandu a dceri je ukradenej. Pak se bez nejakyho poradnyho duvodu zacne zajimat o obhajovani podezrelyho kluka z vrazdy. A prichazi druha polovina filmu, coz je soudni drama, kde nejdriv Belmondo pospava u soudu, aby na poslednich 40 minut celou sin naprosto ovladnul a jen keca a keca a keca a nakonec vse vyresi. Je to sice lehce stereotypni, ke konci zbytecne natahovane a je videt, ze tu je Belmondo za hlavni hvezdu, takze mu nikdo neskace do reci ani ho neokrikuje. Ale tak nak to proste vsechno funguje, film me bavil a Belmondo hraje slusne, akorat mi bylo vlastne uplne jedno, kdo ze je ten vrah a o co ze tu vlastne jde, protoze mozny vrahove jsou dost nevyrazny. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to není nejlepší Lautner ani Belmondo, ale tenhle film má takovou gradaci, že ke konci jsem seděla s pusou otevřenou a nasávala tu dokonalou atmosféru. Belmondo se obloukem vrátil téměř do doby svých začátků, kdy účinkoval především v dramatech. Jeho herecký styl nemusel ani moc vyzrávat, býval výtečný již ve svých raných snímcích. Období komedií ho naučilo ve správný čas a na správném místě použít k odlehčení úsměv. A i díky tomu roli chlastem zničeného chlapíka, který se zde na den rozhodne navrátit ke špičkové advokacii, zmákl Belmondo s neskonalou grácií. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vyhorený právnik, alkoholik, sa opätovne vracia do súdnej siene aby objasnil vraždu, ktorú niekto spáchal v jeho vlastnom dome, pričom podozrivým sa stáva priateľ jeho jedinej dcéry, s ktorou ani zďaleka nemá ideálny vzťah. Belmondo, už nie najmladší, bez charizmy na akú je divák zvyknutý, no stále dostatočne svieži. Vývoj deja je priemerný, bez výraznejších emocionálnych vsuviek, aby bol v prakticky totožnom duchu v súdnej sieni uzavretý. Filozofická rovina v monológu nemá také grády, no na jeden krát táto súdna “vyvracačka” najhoršia nie je. Priemer. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud "utahaný" snímek se stárnoucím J. P. Belmondem. Bez života, spíše v nudném alkoholovém opojení, s malou špetkou Belmondovského šarmu a v závěru s určitým nádechem akce, i když ne té klasické, kterou jsme byli zvyklí od tak velkého herce přijímat. Jistě, stárnoucí pán už nemůže hrát ty klasické akční "taháky". Ale jakési skryté Belmondovské kouzlo v tomto snímku je. Není třeba jej tak docela zatracovat. Prostě slabší průměr. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama