Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

mortak 

všechny recenze uživatele

Vynikající zábava. Takové scénáře jsem chtěl vždycky psát. Vezměte skupinu lidí, každého na začátku přesně charakterizujte a pak je vhoďte do extrémní situace. A tenhle film je ještě šmrcnutý francouzským šarmem, takže místo hollywoodské vyvražďovací těžkopádnosti se budete bavit Belmondovým uličnictvím. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle mrchožroutský film si na mě smlsnul. Vydržel jsem ho cca 40. minut, pak jsem to vzdal. Nedodívané a ani toho nelituji. Něco tak prasácky ubohého jsem dlouho neviděl. Pokud ve filmu, přes příšerný děj a zápletku číslo nula, došlo na nějakou akci, tak jsem se chlámal jak pominutý. Dotáhl jsem to ke rvačce legionáře Belmonda s nějakým druhým zavile se tvářícím legionářem. To se nedá popsat, to se musí vidět. Překližka přeražená o Belmondovu hlavu, do toho Krampolův jakože namáhaný hlas při rvačce a pak zvuky při úderech, jak když bušíte do něčeho, co spíše připomíná duté zdi než úder do těla a ještě i totálně asynchronní. Dál jsem neměl sílu. Film opravdu šílený a ani ten Belmondo si nezaslouží za svůj buldočí rypák ani tu jednu hvězdičku. 0% je odpovídající hodnocení francouzského válečného shitu. Nechápu, jak s touhle jakože klasikou a přitom starou hrůzou, někdo může být spokojený a novinky tady končí v podprůměru. Ach jo, mě to tady tak už neba. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na tento film je třeba mít dobrou náladu, zato pak si člověk opravdu užije a od srdce se zasměje. Zábava je to vskutku náramná, tento pohled na svět i mezilidské vztahy je jeden z "nejrozumnějších" a nejzábavnějších. Obdivuju Francouze, že se dokáží sami sobě smát, jejich hrdina v pohodě kolaboruje s německým důstojníkem za účelem mrzké loupeže zlata, a ideály francouzské republiky jsou mu zcela ukradené. Francouzi jdou na film do kina a ještě za to Belmonda milují. To je panečku přístup k věci! V tomhle filmu jsou totiž hajzlové úplně všichni. Nadmíru povedená záležitost. 90% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo je tak zábavný, okouzlující a chlapácký, až se divím, že ty zlaté cihly v malé tuniské bance, které Belmondíček chce ukrást, za ním nejdou samy. Zlatá cihla je přece taky ženského rodu, ne :) ? Ve slejváku zábavných scén a hlášek / Ten se teď někde fláká. Jestli je teď s Vaší manželkou, tak se určitě nefláká./ občas zahřmí velmi vážná bouřka. Je až neuvěřitelné, jak kvalitně se s takovou kombinací dokázali vyrovnat všichni herci, kteří působili v obou polohách naprosto důvěryhodně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Henri Verneuil /Sicilsky Klan, 100 000 Dollars au soleil/ natocil sympaticky, hodne drsny chlapacky film. Tematicky pojednava o roku 1943 a o zasobach zlata v malej tuniskej banke. Filmu kraluje suverenne Belmondo / 100 000 dollars au Soleil, Le Magnifique, Le Professionell/, ktory ma na starosti nielen boje, ale aj odlahcenejsiu zabavu. Okrem Belmonda tuna hraju aj Jacques Villeret /Blbec k Veceri, Herci/, dalej Michel Constantin /Il bestione, Jako Stvana Zver/ a krasna Marie Laforet /V Plnem Slunci, serial Chobotnice/. Dobre su zobrazene realie, plusom je to, ze na drsneho Belmonda sa lepia krasne samice, plus par prestreliek a vybuchov k tomu. Humor je trochu v uzadi, ale to tak ma byt. Takze dalsi krasny dokaz toho, ze Cinema Francaise kedysi tocila fuckt dobre a kvalitne filmy : 77 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Tank, který se ve filmu objevuje, je lehký SK-105 Kürassier, jehož výroba začala v 70. letech v rakouské zbrojovce, nesoucí později název Steyr-Daimler-Puch. (Lucas87)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Mahdia a Hiboun v Tunisku. (dyfur)
  • V čase 01:07:00 táhnou Mahuzard (Michel Constantin) s Béralem (Jacques Villeret) vozík, zlato v něm má obsah asi 1 m³, tudiž utáhnou ve dvou 19 tun. Ve skutečnosti by je neuvezl ani furgon, do kterého jej naložili. V čase 01:17:00 pak Augagneur (Jean-Paul Belmondo) lehce sbírá i nese v dlaních dvě zlaté cihly o průřezu odhadem 0,6 dm² a délky 5 dm, tedy obsahu asi 3 dm³. Nejen že každá by vážila asi 58 kg, ale navíc se tak velké nedělají. Běžně mají cca 12,5 kg. (aquacam)

Reklama

Reklama