Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

sportovec 

všechny recenze uživatele

"Stará" policie založená na syntéze polomýtu o soužití tvrdosti a něhy i úcty k zákonu křísí postupy špiček odboje z druhé světové války a silné osobnosti, bez které tohle všechno ztrácí. Smysl dnes už odkazu rozkvětu francouzské kinematografie třetí čtvrtiny minulého století. Počátek devadesátých let je strmou změnou; náznaky jsou patrné už ve zmiňované předchozí periodě. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ne že by Belmondo ztrácel na svém charismatu, ale Samotář není tak sympatickým filmem jako jiné jeho počiny. Místy je film táhlý až nudný. Jedná se však opravdu jen o pár míst. Hodnocení však snížit musím, protože by bylo nefér, hodnotit Samotáře stejně jako ostatní filmy s Bebelem, které jsou svou kvalitou a napínavostí o třídu výše. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní (a upřimně řečeno - zde na ČSFD poněkud nepochopitelně přeceněná - viz. IMDb) >belmondovka< z druhé půli osmdesátých, poněkud nevyrovnaný (tedy v rámci žánru spíše oddechový) film s místy až (jasně že nechtěně) úsměvně pojatým a toporně inscenovaným (chtěno asi jako že brutálním) násilím a otravnou a dnes již značně vyčpělou hudbou v duchu jakéhosi frenšmenského diskopopu... :-/ . . . Jako >bonus< pak filmem prochází sladce blonďatý chlapeček coby syn v úvodu odstřeleného hrdinova kolegy, jehož roli jsem poněkud nepochopil, protože ač čekal jsem celý film na to, že konečně mu bude nějak ublíženo, nestalo se tomu tak... Tak na co tam byl, Bůh a Bébel suď... - - - - - (Poprvé viděno 10.7.2008 na dvd, komentář zde jako dvaadvacátý - 11.7.2008) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% — Takový Belmondův standard. Jeho protivník Schneider je totální pako, které plní plán zastřelených aspoň na 120% a moc se neohlíží na to, koho vlastně střílí. Tak trochu mi svou nekompromisní brutalitou evokoval jiný francouzský film Víc než pouhý strach. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že se mi film líbil v dětství a měl jsem ho dokonce nahranej na videokazetě, ale abych pravdu řek, tak se mi ty kriminální filmy s Belmondem pletou mezi sebou. Ono je to všechno dost podobný. Belmondo hláškuje, balí ženský, když dostane do ruky nějakýho padoucha, tak ho zmlátí hlava nehlava, prostě s ničim se moc nepáře. Film jsem teď viděl po mnoha letech a takhle s odstupem času už to celý vyznívalo poněkud naivně. Ale má to v sobě jakýsi kouzlo 80. let, kdy správnej chlap nosil koženou bundu a džíny, kouřil, chlastal a v autě jezdil nepřipoutanej. A jestli se nepletu, tak to byla Belmondova poslední policajtská role. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama