Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jean -Paul Belmondo sa predstavuje v roli drsneho policajta, ktory ma vysetrit vrazdu a ako je u Belmonda vo filmoch castym zvykom, servitku pred usta si rozhodne neberie. A jeho metody su tiez jedny z tych drsnejsich a brutalnejsich. Reziser Jacques Deray /Motyl na rameni/ sa vyzna do reziserskej prace, Belmondo je drsny a vie aj hrat. Dialogy na urovni, ale niektore akcne sceny posobia na mna az samoucelne, niektore zase nie. Osobne suboje tiez na urovni, ale mohli byt prepracovanejsie, a realnejsie. Exteriery na urovni, ale miestami som sa dost nudil. Pan Belmondo vsak este na svoju 55 -ku zvlada akcne sceny obstojne, aj ked vidno niekedy uz urcite veci -postupujuca staroba?. K nespornym kladom filmu vsak patri ten fakt, ze je to kvalitna filmarska produkcia, ktora nesuvisi s Blbowoodom /pardon, chcel som napisat Hollywoodom/. Da sa pozerat, hoci za najlepsie Belmondove filmy povazujem Muz z Acapulca, Muz z Ria, 100 000 dolaru na slunci a Le Cerveau. 76 % ()

andrii 

všechny recenze uživatele

"Jsme na odchodu. Byli jsme na odchodu od policajtský rutiny..." Garantuji, kdo podíl na aktu zabití má, přitíží se vám. Železa na vlky, které vyhnal z lesů hlad. Metoda vendety po belmondovsku, hlášky a poznámky, kterými uhodí hřebíček na hlavičku, začíná. Kvalitu vaší tělesné konstrukce prověří raz dva. Parfém tabákový frajersky popotahuje dál. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní (a upřimně řečeno - zde na ČSFD poněkud nepochopitelně přeceněná - viz. IMDb) >belmondovka< z druhé půli osmdesátých, poněkud nevyrovnaný (tedy v rámci žánru spíše oddechový) film s místy až (jasně že nechtěně) úsměvně pojatým a toporně inscenovaným (chtěno asi jako že brutálním) násilím a otravnou a dnes již značně vyčpělou hudbou v duchu jakéhosi frenšmenského diskopopu... :-/ . . . Jako >bonus< pak filmem prochází sladce blonďatý chlapeček coby syn v úvodu odstřeleného hrdinova kolegy, jehož roli jsem poněkud nepochopil, protože ač čekal jsem celý film na to, že konečně mu bude nějak ublíženo, nestalo se tomu tak... Tak na co tam byl, Bůh a Bébel suď... - - - - - (Poprvé viděno 10.7.2008 na dvd, komentář zde jako dvaadvacátý - 11.7.2008) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejdrsnější krimoška z Bebelovi filmografie, není to ani tak zásluha Jeana-Paula jako komisaře Stana,ale především díky hlavnímu záporákovi Schneiderovi, kterej by byl i mezi psychoušema za radikála. Ale co, píšou se osmdesátý léta a to nějaká ta mrtvola sem, mrtvola tam nehrála žádnou roli, ve filmech se hulilo, padali vulgarismy a tak nějak všeobecně se s tím nesralo. Osobně si myslím, že Samotář stojí a padá na Bebelovi bez něj by se jednalo o typickej tucťák, kterejch na světě vegetujou tisíce. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď. Podtitul Profesionál 2 měl snad zaručit vyšší sledovanost a prodejnost. Ani jako vždy dokonalý Belmondo nemohl v tomhle paskvilu zazářit jako vždycky. Původní Profesionál byl jiný kafe, měl spád, měl v sobě emoce a příběh plný napětí od začátku do konce. Tohle se s tím nedá vůbec srovnat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama