Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze spojení indícií Belmondo, de Broca, Muž odněkud a Dobrodružství nejméně silný článek (úmyslně nepíši nejslabší). Chaotický sled scén připomínajících spíše skeče z grotesky, Uršula Svlečená v roli protivné nány, humor přicházející jen skrz sluhu v podání Jeana Rocheforta a na závěr návrat multimilionářovy lokny nesoucí myšlenku, že opravdové bohatství netkví v penězích, ale v lásce a zážitcích. Tak to má být, nejlepší fór na konec.. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Slušný dobrodružný film o snaze miliardářovic synka spáchat euthanasii originálním způsobem. Je zde spousta skvělých nápadů na akční scénky, trocha toho humoru i ikonická dvojka Belmondo-Anderss. Ze série "Mužů z ... ", což je mimochodem český dost mimózní úlet, pojmenovat sérii Belmondových filmů ze šedesátých let takto, přestože v originále mají dost odlišné názvy, je Hongkong nejslabší. Ale i tak nadprůměr. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Arthurovo hledání důvodu žít je úžasně zábavné, Alexandrina krása svádí k hříšným myšlenkám, sluha Leon hláškuje v duchu nejlepších tradic, skorotchýně Suzy je nádherně zákeřná a demence dua detektivů pojišťovny nemá nejmenší chybu. Přesto nemohu dát víc než tři hvězdy, neboť má oblíbená ztřeštěnost je tentokrát absolutně neukočírovaná a mám jisté podezření, že pan de Broca sice přijal režijní honorář, ale při natáčení snímku strategicky zaujal místo v nějakém hongkongském nevěstinci a pak už nenašel sílu dát snímku hlavu, patu a něco mezi ně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství, honičky, přestřelky, odvážný kaskadérský kousky, převleky, bláznivý situace, krásný ženy ( Ursula ) a především a hlavně neuvěřitelná porce zábavy a smíchu, vlastně my tohle všechno umíme pojmenovat jedním jediným slovem, resp. jménem.....Belmondo ! Pane bože díky za tyhle filmy, protože s nima je ten náš život hned o pár galonů lehčí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Deprimovaný milionář Belmondo má života dost a protože sebevražda mu nevychází, najme na sebe vrahy. Jenže pak se zamiluje a chce vše zrušit. Do toho tu máme čínského mistra, dvojici pojišťováků, sluhu, tlustého zabijáka a spoustu a spoustu honiček a různých ztřeštěností. Jen chybí maličkost - scénář a příběh. Je to zkrátka mišmaš scén, které dohromady nic moc netvoří, proto pro mě jen za tři. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Režisér De Broca se pro natočení scény pohybu Jean-Paula Belmonda a Jeana Rocheforta po indickém Dillí inspiroval komiksem „Tintin v Tibetu“. Aby se omluvil a vysvětlil, že nešlo o úmysl ani krádež, napsal De Broca osobně dokonce autorovi „Tintina“ Hergému. Umělcovi právníci ale neprojevili dost pochopení a režisérovi poslali velmi ostrý dopis. De Brocu toto nedorozumění velmi trápilo. (Komiks)
  • Natáčení probíhalo téměř výhradně v exteriérech, v ateliéru vzniklo asi jen pět procent scén. Točilo se mj. v Káthmandú, Kuala Lumpur, Bombaji, Karáčí, Kalkatě, Hongkongu, malajské džungli a v Alpách. Natáčelo se od 5. ledna do 14. května 1965.
    (vesper001)
  • Když jsou Alexandrine (Ursula Andress) a Arthur (Jean-Paul Belmondo) zavřeni v celách hongkongského žaláře, mají stejné vězeňské číslice, jen jinak seřazené – Alexandrina 1202, Arthur 2201. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama