Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (214)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobieham resty s Gabinom, ktorého herecké umenie nesmierne obdivujem, no v prípade Sicílskeho klanu som tak nejak tušil, že to nedopadne najlepšie. Nejde o Gabina a ani ostatnú hereckú smotánku, ktorá si v tomto snímku zahrala, ide o námet, ktorý je jeden z mojich naj(NE)obľúbenejších. Mne sú tieto mafiánske snímky ľahostajné, len zriedka ktorý ma naozaj zaujme natoľko, aby som ho dokázal plnohodnotne sledovať, pričom ani v tomto prípade sa nevyhli určitým pasážam, ktoré sú za mňa proste za hranou a potom môj interes o takýto film rapídne klesá na duchu .. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Chladnou poctivou francouzskou krimi Sicilský klan režíroval Henri Verneuil (Melodie podzemí, Zbraně pro San Sebastian, Strach nad městem). Šedovlasý Gabin se svým mlčenlivým herectvím je zde úžasný jako hlava sicilské zločinecké rodiny, Delon zase přesvědčivý jako playboy-zabiják na útěku a Lino Venturovi toho komisaře odvykajícího cigaretám taky musí každý věřit. Krádež šperků probíhá i přes překážky nad očekávání dobře, ale vždy se najde nějaký ten lidský faktor, aby věci zkomplikoval. Siciliáni mají přece svoji čest (i když, řečeno s Tony Scottem, jsou to poloviční negři:-))... Trailer (s Morriconeho hudbou): http://www.youtube.com/watch?v=tvPt1neKyXs&feature=related ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si doplnil další klasiku s Alainem Delonem. Dalo by se to nazvat takovým předchůdcem dnešních heist movie. Celé je to o velké loupeži šperků. Tento rodinný klan se za pomoci Delona snaží šperky ukrást. Nejdřív musí ale vybrat správné místo. Nakonec se jako ideální jeví transatlantický let. Je tam sice pár dobrých momentů, ale moc akce ve filmu není. Nakonec všechny plány nabourá jedna neřestná maličkost. Dost se mi tu líbila Morriconeho hudba. "Vypadáš pořád stejně." ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si opět pustil tento film, který nic neztratil na svém napětí a přesvědčivosti. K tomu tři hercká esa francouzské kinematografie v hlavních rolích pod taktovkou Henri Verneiula, to je silná koncentrace. Odbovuji filmy přesně jako Sicilský klan, kde jedním ze základních vyjadřovacích prostředků jsou pohledy očí a jen strohé, přesně dávkované dialogy. K tomu opravdu podařený scénář. Už se těším, až film po nějaké době opět vyhledám a plně si jej vychutnám. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

? :-/ dosť úbohé..... casting mizerný - Delon je slušňák, nie záporák, a Gabin je hocčo, len nie "kmotor".... príbeh kostrbatý, a ani originálna akcia k záveru filmu nič nemení na tom, že je to pre mňa prepadák a sklamanie.... a Morricone? ani by som ho tu nespoznal.... a nechápem prečo vo francúzskom filme, odohrávajúcom sa takmer výlučne vo Francúzsku a Ríme, sa rozpráva anglicky.... dokonca ešte aj členovia mafiánskej rodiny medzi sebou.... tomu hodnoteniu tu na csfd naozaj nechápem! a just dám iba dve **! :( ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Velkým režisérovým problémem se stala milostná plážová scéna Alaina Delona s Irinou Demick. Verneuil tvrdil, že erotika ve filmu pro něj není a natáčení scény oddaloval. Nakonec ji ale přece jen natočil, i když cudně odvracel zrak. [Zdroj: Jan Šmíd - Ennio Morricone a jeho filmový svět] (Mirokukii)
  • Italský národní syndikát filmových novinářů udělil snímku v roce 1981 dvě Stříbrné stuhy. Adresáty byli Mario Garbuglia za nejlepší střích a Carla Fracci za nejlepší ženský herecký výkon. (Terva)
  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)

Reklama

Reklama