Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

Akana 

všechny recenze uživatele

Delonovo pozdější hvězdné období mi nijak k srdci nepřirostlo, ale ve svých začátcích byl opravdu výborným hercem a o zajímavé role neměl nouzi. Film V plném slunci to dokazuje. Remake Talentovaný pan Ripley jsem zatím neviděl (doženu), takže nemůžu srovnávat, ale tahle neokázalým napětím nabitá studie chorobné ctižádosti, "dokonalého" zločinu a jistě meloucích mlýnů odplaty je opravdu povedená. Pasáže odehrávající se na lodi mi svým podpovrchovým napnelismem připoměla Polanského Nůž ve vodě, i když tu šlo samozřejmě o něco jiného, ne tak intelektuálně šifrovaného a celkový průběh děje, v němž se pomalu ale neúprosně hroutí zločinecké plány, zase odkazuje k Hitchcockovi. Kvalitní, chytrý thriller, který zestárnul jen minimálně. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zatížená oblíbeným "panem Ripleym" nedokážu plně docenit kvalitu tohoto snímku, původně jsem čekala, že Alain Delon bude Phillipem, typově by mu odpovídal víc, nakonec jsem dala za pravdu tvůrcům, za prvé byl skvělým Tomem a za druhé bych si ho tolik neužila. S nadšením jsem uvítala krásnou tvář Romy Schneider hned v úvodu, v domnění, že její postavou bude Marge, bohužel se jednalo o nepochopitelný komparz, či co:-(. Celkově mi u přátelství Phillipa a Toma chyběla málo vykreslená pěna dní, která tolik podtrhovala atmosféru remaku, odpudivá Tomova vlezlost i rafinovaně stupňované pnutí mezi oběma muži, vlastně mně chyběli všichni z roku 1999, za to jsem však byla částečně odškodněná procházkou po rybím trhu - detaily Delonovy tváře v tu chvíli vyjádřily všechno - kouzelná scéna... ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Talentovaný pan Ripley od A. Minghelly patří mezi moje nejoblíbenější filmy, proto jsem se trochu bála shlédnout původní verzi až nyní. Zbytečně. Film V plném slunci je vynikající, přestože je hodně jiný, než jeho novější verze. Alain Delon není tak vlezlý jako Matt Damon a mezi hlavními hrdiny nedochází k tolika trapnostem. Původní verze má mnohem rychlejší spád a skvělý konec, Minghellova je o něco rafinovanější. Oba filmy jsou ale vynikající podívaná a nemám důvod tento hodnotit menším počtem hvězd. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe americký remake! Tahle adaptace Talentovaného pana Ripleye prostě nemá obdoby. V přímém kontrastu s temnotou příběhu stojí nádherné lokace – moře, slunce, italský venkov – i krása protagonistů ústředního trojúhelníku – arogantního Philippa (Maurice Ronet), amorálního Toma (Alain Delon) a křehké Marge (Marie Laforêt). Navíc fantastická hudba Nina Roty. Tleskám. (více zde) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Remake “Talentovaný pán Ripley”, ako jeden z mojich najobľúbenejších filmov vôbec, je vďaka scenáru, ďaleko prepracovanejším, premyslenejším filmom, ako tento originál. Každopádne, aj “V plném slunci” je veľmi vydareným thrillerom, ktorý ani na okamžik nenudí. Dobre sa nato pozerá. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)
  • Díky snímku vzrostla neuvěřitelně Delonova cena a jeho účinkování stálo místo přibližně 2 až 35 milionů franků. (theSaint)
  • Delon během natáčení trpěl mořskou nemocí. Po skončení filmování se Delon zapřísáhl, že už nikdy nebude točit film na moři. Z tohoto důvodu také odmítl roli ve filmu Crabe tambour (1977). (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama