Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Při sledování Talentovaného pana Ripleyho kdysi dávno jsem vůbec netušil, že je to pouze remake. Musím říct, že tato původní verze je opravdu vynikající - herecké výkony, atmosféra prosluněné Itálie i promyšlený děj. Jen bych řekl, že oproti remaku je zde pár drobných nelogičností a závěr je opravdu z kategorie "WTF". ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Remake “Talentovaný pán Ripley”, ako jeden z mojich najobľúbenejších filmov vôbec, je vďaka scenáru, ďaleko prepracovanejším, premyslenejším filmom, ako tento originál. Každopádne, aj “V plném slunci” je veľmi vydareným thrillerom, ktorý ani na okamžik nenudí. Dobre sa nato pozerá. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Talentovaný pán Ripley (1999) sa mi zdal o dosť lepší ako toto prvé filmové spracovanie. Je to dosť o hercoch, a tí podľa môjho názoru boli v novšej verzii lepší a charizmatickejší. Aj keď tu hral Delon, žiadne terno nepredviedol. Dejová linka sa mi rovnako zdala viac prepracovanejšia a viac pútavejšia. Na druhú stranu ale aj tu sa nájde niekoľko zaujímavých momentov, ktoré občasné podriemkávanie narušili. Bavilo ma hlavne jadro príbehu - samotné plánovanie zločinu a jeho realizácia, všetko ostatné mi prišlo ako len nudná omáčka. Lepší priemer. 65/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zďaleka som nevidel všetky film s A. Delonom , ale som si istý, že tento je jeden z jeho najlepších. Chytil ma hneď v úvode atmosférou talianskeho mestečka a po zaznení mena Ripley mi síce docvaklo, ale nie úplne. Hovorím si asi náhoda...Až po nastúpení na jachtu a hláške namysleného pracháča . "Veď on si všetko vymýšľa..." mi docvaklo úplne, že to bude asi film na základe ktorého vznikol remake Talentovaný pán Ripley s M. Dammonom v hlavnej úlohe. Ten remake mám rád a francúzko-taliansky originál nie je o nič horší. Je v mnohých detailoch iný a mladý Delon výsledku výrazne pomohol. Napínavých momentov je tu požehnane a záver s jachtou je úplná lahôdka. Takmer mu to vyšlo...80%. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle je ten první film o Talentovaném panu Ripleym. Tom dorazí do malého italského městečka, kde potká kromě Phillipa, který je povoláním syn, také jistého Kearnse. Nejvíce se mi líbilo jak se shodli na tom, že ani jeden z nich se nemusí nijak snažit o své živobytí a nikdo nic nedělá a že vlastně žijí z cizího. Tom má taky dostat 5000 dolarů od Phillipova otce za dovezení rozmařilého synka do San Francisca. K tomu však nikdy nedojde. Vidíme mezi nimi jisté napětí kvůli jistým třídním rozdílům a částečně také kvůli Phillipově přítelkyni Marge. Vydají se společně sice do Říma, ale tam už společně nedorazí. Na lodi si užijí spoustu srandy se člunem, následně Marge vysadí na břehu a pak Tom otevřeně říká Phillipovi o svých plánech, které do puntíku splní a ten nůž do něj prostě zabodne. A pak je to o jeho talentu, schopnosti se vydávat za Phillipa, falšování dokladů, podpisů atd. a to vše v žáru silného italského Slunce. Delon byl v největší formě a s takovým vzhledem se o něj musely ženské prát jako o poslední kabelku od Gucciho se slevou 95%. Konec je samozřejmě dost nejistý a otevřený. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se na italském ostrovu Ischia a v Římě. (Cucina_Rc)
  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)
  • René Clement vtlačil v tomto diele domácemu filmu polar (špecifický druh policier, v ktorom sa rieši aj niečo viac ako zločin, a to záhada) prvýkrát amerikanizovanú podobu, po vzore amerických noirov. (Biopler)

Související novinky

Reklama

Reklama