Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

topi 

všechny recenze uživatele

První filmová verze Talentovaného pana Ripleyho. Jakmile přijde první zvrat, nabere snímek neskutečnou dramatičnost, gradaci a napětí, atmosféra by se dala krájet a infarktové šoky fungují na jedničku! Alain Delon je devízou celého filmu, krásná Marie Laforêt (známá z Belmondovek Veselé velikonoce, Policajt nebo rošťák nebo Mrchožrouti) zde debutuje a trojici doplňuje skvělý Maurice Ronet. Tohle herecké trio bohatě stačí, aby v pohodě utáhlo celý film. Přesto tu šéfuje Delon, bezpochyby největší hvězda francouzského filmu a já mu díky jeho charismatu podvědomě dokonce i fandil, i když postava, kterou hrál byla pěkně chorá. Díry remasteru jsem si tenhle špičkovej biják dokonale užil! S odstupem jednoho dne po shlédnutí, pálím za pět! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohoda je to hlavní, co se Vám vybaví, když budete vnímat prvních pět minut. Následně procitnete a zjistíte, že nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá. Pak se pocity budou prohlubovat a vznikne dokonce i nenávist k některým postavám tohoto filmu. Říkám to proto, že byste to do prvních dvaceti minut filmu ani neřekli. I proto musím říct, že tak dobrý thriller jsem vážně nečekal a postavu Alaina Delona jsem si naprosto dokonale užil. Takovou postavu opravdu jen tak nezapomenu. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Oproti remaku, který jsem díky neskutečné Damonově slizkosti a vlezlosti nebyl schopen soustavněji koukat (což je v zásadě kompliment, jen já na to prostě neměl), působí Delon výrazně lidstějším dojem a přestože to také není zrovna dobrák, musel jsem mu fandit. Zvláštní vztah Toma a Philippa by si zasloužil trochu více vykreslit, ale to by asi prodloužilo už tak pomalý rozjezd. Vynikající gradace napětí a skvělý závěr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že asi skoro každý videl ako prvú verziu z 90. rokov. Potom nikomu nedá neporovnávať. Ale skúsim sa pozrieť na V plnom slnku ako divák bez znalosti novšej verzie. Atmosféra je neopakovateľná, psycho je poriadne a z neho aj toho slnka nás páli chrbát ako Deloina po úpale. Lenže trochu vytŕčajú určité logické nedostatky, ktoré som si chtiac nechtiac spájal s reálnymi situáciami. Naučiť sa po niekom podpis, mi pripadá po skúsenostiach so zapisovaním spolužiakov na vyške ako nič, zato napodobiť hlas je myslím takmer nemožné. Pritom vo filme je to presne naopak. Rovnako pasivita mužskej obete je trochu prekvapivá, ale zase dopĺňa to nepríjemné psycho všade navôkol. Tu z toho slnka všetkým hrabe, mali sa ísť radšej lyžovať. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Napínavě rozehraná hra Alaina Delona na italské riviéře. Dokonalé francouzské charisma dýchá i po letech z filmu o lásce k penězím a zločinu takřka bez chybičky a jen díky němu se dá filmu odpustit téměř dvouhodinová stopáž. Kdo si kdy myslel, že Delona může nahradit nějaký Matt Damon v americké verzi Talentovaný pan Ripley. Z tohoto pohledu si myslím, že americký remake francouzskou předlohu nijak neobohatil, a v historii světové kinematografie je naprosto zbytečný a neopodstatněný... Amíci prostě zkopírovali všechno, co mohli. Viva la France! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)
  • Režisér si Delona nemohl vynachválit. Do puntíku plnil vše, co si režisér přál, a je vynikajícím posluchačem. (theSaint)
  • René Clement vtlačil v tomto diele domácemu filmu polar (špecifický druh policier, v ktorom sa rieši aj niečo viac ako zločin, a to záhada) prvýkrát amerikanizovanú podobu, po vzore amerických noirov. (Biopler)

Související novinky

Reklama

Reklama