Reklama

Reklama

Found

Trailer 1

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (72)

choze 

všechny recenze uživatele

Rozbíhá se to slibně, šikanovaný pubertální outsider, který si chodí do videopůjčovny pro horory a kreslí si vlastní superhrdiny, je (aspoň papírově) sympaťák, stejně jako jeho starší brácha, který je zřejmě sériový sběratel useknutých hlav, což se vybalí okamžitě. Jenže režisér nikam nespěchá a jak se film blížil ke konci, pořád jsem netušil, o čem že to celé je... a když to skončilo, tak jsem to pořád netušil. Filmu navíc ubližuje, že vypadá až amatérsky levně, což podporují i slabí herci - jediný, u koho jsem měl pocit, že umí hrát, byl představitel staršího bratra, který byl zároveň výrazný typ. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trpká sonda do duše chlapca, s ktorým sa život nemaznal, desivá vízia kam až to môže zájsť, ak to okolie a hlavne rodičia vo výchove pobabrú. Zásadná rozpoltenosť medzi súrodeneckým obdivom a odporom, vychádzajúca hlavne z príliš tenkej a rodičmi zle nastavenej hranice medzi dobrom a zlom. Inteligentný 12-ročný chalan, s každým sa snaží vychádzať, nosí dobré známky a pritom má doma veľkého kostlivca v skrini. Nikto to nevidí, nikto ho nepočúva a nikto o ničom nevie až kým nie je neskoro.... Na ultra nízkorozpočtovú záležitosť ide o pozoruhodnú vecičku so slušne zvládnutými gore hororovými prvkami. Koniec je veľmi pôsobivý. 70/100 ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Marty je utiahnuté, šikanované decko, ktoré uniká do sveta hororových filmov. Jeho detský život sa však sám začne meniť na horor, keď zistí, že jeho starší brat je zrejme sériovým vrahom... Napriek tomu slabšiemu, nízkorozpočtovému looku, ktorý môže zo začiatku odrádzať, ide o značne zaujímavú vec. Z časti dráma o problémoch dospievania a z časti morbídny, krvavý a drsný horor. Má to síce niekoľko hluchých miest a asi by tomu prospela kratšia stopáž, ale zapôsobilo to na mňa a rozhodne ide o povšimnutiahodný, nezvyčajný nezávislák, ktorý má čo ponúknuť ako premýšľavým, tak aj krvilačným hororovým divákom. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ, NIKDY BYCH NEUDĚLAL NIC, CO BY TI UBLÍŽILO. JSEM TVŮJ STARŠÍ BRÁCHA…“ /// Marty a jeho Chlapectví… Artovej horor, plnej divnejch hereckejch kreací. Nebo spíš dramatický drama (plný divnejch hereckejch kreací), který je určeno měkčí odnoži fans Srbskýho filmu. Artová píčovina, co se mění v píčovinu magorskou. (Tohle vás vážně uspokojilo? Uchyláci!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou novelu, kterou napsal Todd Rigney, neznám. 2.) Udělá mě jen kuřba vod uřízlý hlavy. 3.) Thx za titule ,,sheffield358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temné drama o tom, jak dopadnou dnešní rodiče, co se nestarají o své děti, nemají pro ně pochopení, nezastanou se jich, zkrátka je nevychovávají (a dal bych ho jako povinný film, aby věděli...). Snímek začíná vcelku nevinně - 12 letý chlapec má staršího bratra, co uřezává černým hlavy (to se ale může kdykoliv změnit. Záměna za bílou není problém), rodiče, co nezvládli výchovu už jeho staršího sourozence, jednoho kamaráda, který za moc nestojí, spolužáky, co ho šikanují, a Boha, který dělá, že buď nic nevidí a nebo že už není. A miluje comicsy! za to velká hvězda + sám je i tvoří. Pěkně je vykreslen svět hororového fanouška včetně fiktivních filmů z videopůjčovny (Headless, Death Rattlers a Deep Dwellers). Zmíněny jsou ovšem i horrory skutečné, třeba Nightbreed od C.Barkera. Jedna z nejpůsobivějších scén pro mne byla ta, kdy měl Marty vysvětlit, proč udeřil kripla, co mu nadával, a následně se mu měl omluvit...:,,Skončíš v pekle!" ...no, v pekle, poslední záběr napoví, že tam možná skončí ještě někdo další. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film byl zakázán v Austrálii pro dlouhé a detailní zobrazení sexuálního násilí. Později byl film vydán na DVD o dvě minuty zkrácený. (Tereszka33)
  • Filmový rozpočet byl pouhých 8.000 dolarů. (Tereszka33)

Reklama

Reklama