Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (146)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Roztržitý je prvý film Pierra Richarda, ktorý sám režíroval a je to na ňom vidieť. Produkcia je dobrá a kvalitou zodpovedá dobe aj Pierre Richard ako herec v hlavnej roli ponúka zmes premyslených gagov a komických scén, ale chýba tomu spád a viac spontánnosti. Či už je to úvodná scéna s kuframi alebo výmena paličky so slepcom, vtip je dobrý ale cítim tam určitú ťarbavosť. Hudbu dodal klasicky výborný Vladimir Cosma. 70% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Půvabně ztřeštěná a sarkastická komedie. Zajímavý počin a po většinou je to sled velmi kvalitních gagů. Dalším silným místem jsou kamerově obrazové hrátky. A pak ladění filmů se svým satirickým pohledem na konzumní západní společnost se svou všudypřítomnou reklamou. Nový pracovník reklamní agentury Jericho Pierre Malaquet (skvělý Pierre Richard) je sice roztržitý a zábavně popletený člověk, ale má neotřele svérázný a originální pohled na reklamní strategii. Snaží se konzumenty šokovat, což se mu s každou novou reklamní akcí daří lépe a lépe a s neutuchající kreativitou, která ale může zanechat vedlejší a trvalé nechtěné následky. Ale kýžené výsledky se dostavují. Z dalších rolí: Pierrova spolupracovnice Lisa Gastier (půvabná Marie-Christine Barrault), navazující s popletou bližší vztah, ředitel reklamní agentury Guiton (dobrý Bernard Blier), shovívavý k situacím způsobených popletou, Pierrova matka Glycia Malaquet (Maria Pacôme), milenka Guitona a synova velká přímluvkyně, manželka ředitele agentury Clarisse Guiton (šarmantní Catherine Samie), velmi náruživá žena, pan Klerdene (Paul Préboist), jeden z objednavatelů reklamní akce u poplety, a reklamní pracovníci agentury Mazelin (Robert Dalban), Corbel (Romain Bouteille) a Figuier (Claude Evrard). Zábavné dílo se svou satirou i už začínajícím levicovým nadhledem na život buržoazní vrstvy. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska to není dokonalý kousek, protože Pierre Richard se na něm režii teprve učil, zato filmových nápadů měl tehdy určitě víc než v druhé polovině své kariéry, takže Roztržitý přímo kypí energií a vtipu má na rozdávání, podobně jako tvorba mladého Woody Allena. Reklamní spoty jsou téměř dokonalou ukázkou parodie konzumního stylu (obzvášť rád mám ten s poslední cigaretkou). Celkový dojem: 75 %. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já si budu trvat na svém. Filmy Pierra Richarda jsou jako přes kopírák. P. R. hraje vždy roztržité, jen se filmy jinak jmenují, mění se prostředí, povolání hlavního hrdiny a hlavní dějová linka. Richard ale vždy padá, naráží, poráží jiné či je jinak znečišťuje a konečně - dostává se do trapasů. Roztržitý v tomto ohledu není jiný. A navíc je to první ze snímků, kde si slavný herec vyzkoušel režii i scénář. Nejvíc mě bavila Hračka a Nalevo od výtahu, kde mu alespoň někde zdatně sekundoval. To ale neznamená, že se na toto období Francie nerad dívám. Pierra Richarda mám velmi rád a s ním i jeho filmy. A některé jeho nápadité reklamy by se uplatnily i dnes, tím jsem si jistý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kombinace pitvoření Pierra Richarda + úspěch u diváků je pro mě v tomhle případě skutečně záhadou. Nostalgii chápu a respektuji, nicméně Pierre Malaquet vyvádí kousky, které jsou nesmírně mdlé, otravné a nevtipné. Komu tohle trhalo bránici, měl by zajít na představení Petra Novotného, aby se na jeho show vůbec někdo upřímně zasmál. Legranda, při které se nesmírně okatě tlačí na pilu, a u které se velmi často divákům otvírá nůž v kapse!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Když Pierre Malaquet (Pierre Richard) ve výtahu potká Lisu (Marie-Christine Barrault), sdělí mu, že pan Guiton (Bernard Blier) má kancelář ve druhém patře. Richard se ve své roztržitosti dostane až do sklepa, kde mu technik říká, že Guiton má kancelář v patře třetím. (Dvojirakri)

Reklama

Reklama