Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich komedii s Pierrem Richardem, kterou si opet sam reziroval. Neprekvapi, ze je jako herec opet vybornej, navic tu nesikovnost fakt dohnal az na maximum, ale i rezie se mu docela povedla. Taky me zaujala kamera, ktera dela nektery zajimavy vychytavky. Dej je sice opet vcelku jednoduchej, misty predvidatelnej a navic tu je docela dost nelogicnosti, ale je velmi vtipnej, sviznej a nektery jeho reklamy a hlasky jsou fakt genialni. Navic v prevleku za vojaka a Draculu je desne cool. Tenhle rezijni debut se Richardovi fakt poved. "Moje begónie, Můj pes, Moje dcera!" ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska to není dokonalý kousek, protože Pierre Richard se na něm režii teprve učil, zato filmových nápadů měl tehdy určitě víc než v druhé polovině své kariéry, takže Roztržitý přímo kypí energií a vtipu má na rozdávání, podobně jako tvorba mladého Woody Allena. Reklamní spoty jsou téměř dokonalou ukázkou parodie konzumního stylu (obzvášť rád mám ten s poslední cigaretkou). Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že byly natočeny i daleko lepší a zábavnější komedie s Pierrem Richardem v titulní roli, ale ani tato rozhodně nepatřila k těm nejhorším. Celkem příjemná oddychová komedie o roztržitém pracovníkovi reklamní agentury, který je neochvějně přesvědčen o svém talentu a potenciálu, i když výsledky jeho práce tomu příliš neodpovídají a následky z toho plynoucí na sebe často nenechají dlouho čekat. Přesto má úspěch u žen a to nejen u mladších, ale i starších ročníků. :) Zejména Marie-Christine Barrault v roli Lisy byla moc hezká... Hodnotím na 60 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Richardova prvotina je neskutečná kravina, nicméně přestože mě to poprvé vůbec nebavilo, vtipná rozhodně je. Takového vola jako je Malaquet aby pohledal. Celé prostředí reklamní agentury přímo svádí k humorným situacím. Odpověď jednoho z reklamních manažerů poté co zhlédnul nabízenou reklamu na cigarety "Hnusné :)". Střih je až neuvěřitelně rychlý. 65% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, je pravdou, že to někdy Pierre s tím šaškováním v tomto filmu trochu přehání a někdy to vede skoro až ke trapnosti a příliš lehké čitelnosti následujících scének. But on the other hand, to šaškování je naštěstí převáženo někdy až naprosto geniálním humorem, ať už jsou to úžasně cynické reklamy, kterých bych snesl určitě ještě mnohem více, nebo některé promyšlenější absurdní situace. Navíc je zde skvělý Bernard Blier se svým broučkem, broučínečkem :-). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)

Reklama

Reklama