Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (144)

crha 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, mě tady Pierre Richard strašně sere. Podle mě je to fakt trapák. Když mi někdo řekne, že nesnáší uřvanýho Louis de Funèse, tak se nehádám a vzpomenu si na tohohle blázna. Rád bych řek: "Kokot a ne komik!", ale nechci se nikoho dotknout. Třeba jednou názor změním. Kdysy jsem viděl Nalevo od výtahu a myslím že mě to vcelku bavilo, takže doufám, že to ještě někdy přehodnotím. Nechci filozofovat, ale například můj oblíbenec pshimi se nad ním rozplývá a asi to tak je i v životě, že vždycky se najde někdo, koho budete srát ať jste jacíkoliv. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, je pravdou, že to někdy Pierre s tím šaškováním v tomto filmu trochu přehání a někdy to vede skoro až ke trapnosti a příliš lehké čitelnosti následujících scének. But on the other hand, to šaškování je naštěstí převáženo někdy až naprosto geniálním humorem, ať už jsou to úžasně cynické reklamy, kterých bych snesl určitě ještě mnohem více, nebo některé promyšlenější absurdní situace. Navíc je zde skvělý Bernard Blier se svým broučkem, broučínečkem :-). ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilá ptákovina s prakticky geniálním Pierrem, který o tom, že je vynikající herec, nemusel rozhodně přesvědčovat až svými více méně vážnými hereckými etudami z velmi zralé dospělosti. V době kolem dvacítky bych tomu býval dal i víc hvězdiček, jenže co jsme tehdy mohli vidět za veledíla, že? ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

První autorský a vlastně první důležitý film pro Richarda a hned velký hit a jeden z nejpopulárnějších filmů roku 1970. PR se na scénáři jen spolupodílel a tento nemá ucelený narativ, je to spíše sbírka volně propojených komických eskapád v duchu Bustera Keatona a němé éry komedie. Do 70. let transformovaná postava Pierre Malaqueta je mnohem lidštější a sympatičtější než třeba britský Mr. Bean., což je osobnostní rys který Richardovi-komikovi zůstal až do poloviny 80. let., kdy doba příznivá pro nevulgární grotesku náhle skončila. Nadčasová kvalita ale zůstává. 70% ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Pierre Richarda, který je důkazem toho, že méně je více. Mám totiž s francouzskými komediemi ten problém, že trvají-li více jak 80 minut, vyznačují se velmi vtipnou první polovinou filmu, zatímco zbývající je nudná. Ačkoliv zde je napsána délka 85 minut, DVD, které jsem si v Levných knihách zakoupil, mi ukazuje délku filmu okolo 78 minut. A v tom je síla Richarda, že dokázal příběh vtěsnat do malého časového prostoru, díky čemuž ve filmu jde jeden gag za druhým. Opravdu povedená komedie, u které se příjemně relaxuje. Zároveň je film vtipnou kritikou ovlivňování lidí sebeblbější reklamou... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)

Reklama

Reklama