Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (147)

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Richardova nesmírně svižná komedie z prostředí reklamí agentury se stala legendou nejen v naší zemi! Kudrnatý blondák který má geniální čuch na to jak lidem prodat cokoli si zamane, figurka která chvílemi jakoby postrádala mozek v hlavě. Musím říct že v současnosti mám komedie s tímto pánem raději než legendární snímky s Funésem. Pierre Richard je středem pozornosti i bez toho aby přehrával a pitvořil se. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Zlatý věk francouzské komedie 60. a 70. let přinesl komedie Funesovy, Hulotovy, Sedmé roty - a také P. Richarda... Přiznám se, že jeho humor mi příliš nesedí, ale přitom Richard balancuje mezi primitivnostmi některých gagů a myšlenkami, které mají určitý hlubší podtext. Tady dělá trochu satiru na PR, tedy na reklamu - a upřímně řečeno, na první pohled člověk neví, zda přímo útočí na reklamu jako takovou nebo jen na její určitý typ. Já jsem vůči reklamám imunní a nenávidím ji, a tak jsem se rozhodoval pro dvě hvězdičky, ale když nakonec hledal v letadle toalety na schůdcích do letadla, hvězdičku jsem přidal... ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu že při vzniku téhle komedie byli roztržití všíchni,-scénarista,režisér,skriptka,apod.,-ještě že ten Richard byl výbornej a sem tam dobrý vtip.(schazování reklamy jako koncept dobrý,ale ona ta reklama jako taková je o dost zrůdnější než aby mi to stačilo takhle,-ale to už vlastně do tohoto komentáře nepatří) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kultova komedia Kamen Richarda, jeho francuzsky /rozumej europsky, ziadny Blbowood, teda pardon, Hollywood/ humor je nezabudnutelny. Slo to tusim aj v CSSR za tuhej normalizacie a u mna tento francuzsky kult spolu so Spencerovymi filmami zvitazil nad Kobaltovou vezou Martina Obleceneho. Kamen Richard dlho nevedel, ze je tak oblubeny za zeleznou oponou, po jej pade bol dost vykolajeny z toho. 100 % ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilá ptákovina s prakticky geniálním Pierrem, který o tom, že je vynikající herec, nemusel rozhodně přesvědčovat až svými více méně vážnými hereckými etudami z velmi zralé dospělosti. V době kolem dvacítky bych tomu býval dal i víc hvězdiček, jenže co jsme tehdy mohli vidět za veledíla, že? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Když Pierre Malaquet (Pierre Richard) ve výtahu potká Lisu (Marie-Christine Barrault), sdělí mu, že pan Guiton (Bernard Blier) má kancelář ve druhém patře. Richard se ve své roztržitosti dostane až do sklepa, kde mu technik říká, že Guiton má kancelář v patře třetím. (Dvojirakri)

Reklama

Reklama