Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Hrozný zklamání, i přes poměrně nápaditej rozjezd. Nejvýstižněji bych to asi popsal jako nepovedenej pokus o grotesku. Ano, hlavní hrdina byl od dětství velkej smolař, ale nahánět to ještě tím, že ho občas nesmyslně praští něco po palici nebo díky svý potrhlý nešikovnosti spadne v lese zrovna náhodou do tůně apod., to si radši pustím Laurela a Hardyho, ti to uměli líp. O zbytku děje a tý ujetý soutěži se ani vyjadřovat nebudu. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"Ublížil jste si, jak jste spad?" - "Ne, jak jsem vstával" --- Lehce netradičně nakrútená PRovka o tom, jak se nezměrná smůla může stát parádním základem úspěchu. Neutuchající tempo, plno maximálně zábavných vedlejších postav (boxer, taťka se synem na vesnici) a krásná závěrečná scéna. Vlastně ... obě závěrečné scény. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná komedie o trampotách životního smolaře. Hravá, veselá, bláznivá, navíc i optimistická. Nezaměstnaný architekt Alfred Dhumonttiey (skvělý Pierre Richard) se díky zlomyslnému běhu osudu, který ho vláčí z jedné šlamastiky do druhé, stává hvězdou Francie v televizním pořadu Paříž proti venkovu. Nehody a náhody ho postupně vynášejí na vrchol popularity, aby z něj učinili sebevědomého muže, který získává svoji vytouženou lásku Agathu Bodard (půvabná Anny Duperey), televizní hlasatelku. Dobrým protihráčem Alfredovi je populární televizní moderátor François Morel (dobrý Pierre Mondy), citově i tělesně využívající Agathinu naivnost o budoucím společném životě. Z dalších rolí: bývalý boxerský šampión Kid Barrantin (Mario David), člen pařížského soutěžního pořadu společně s Alfredem, policista (Paul Le Person), nešťastný ze zápisu o Alfredův pokus o sebevraždu, šofér Gustave (Robert Dalban), Morelův oddaný změstnanec, vesničan (Paul Préboist), posedlý sledováním soutěžního klání v televizi, další členové pařížského mužstva (Yves Elliot, Jean Saudray, Daniel Laloux, Francis Lax a Jean Carmet), pitoreskní soubor životních ztroskotanců, a pařížský divák soutěže (slavný režisér Yves Robert). Zábavné dílo, které ukazuje, že pokus o sebevraždu může znamenat velký zlom ve vašem životě, který vám nakonec ukáže svoji přívětivější tvář. Zlomyslnost života tohoto bláznivoučkého popletu přeci nikdy nezlomí. Je to více než příjemná zábava a odreagování. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Co mě hned ze startu rozhodilo bylo, že Pierra daboval místo zažitého Petra Olivy Eduard Cupák. Rozhodně zajímavé zpestření. Film jako celek je spíš ukázkou hromady skečů a gagů s jednoduchým příběhem, kolem kterého jsou však některé vtípky na hranici absurdity a lacinosti. Od druhé půle už převládá víceméně nuda. Každopádně obsazení je nadupané, plné výborných francouzských herců té doby a s okouzlující kráskou Anny Duperey. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je mnohem lepší herec než režisér a scénárista, ale tam, kde se drží toho, co jej jako herce proslavilo, tedy postavy sympatického nešiky, který čelí nepřízni osudu a naschválům okolí, film opravdu drží pohromadě a funguje na jedničku, jenže v druhé polovině se nějak scénář rozbředne a snímek ztrácí nejen na tempu, ale i na účinnosti. Od skutečně skvělého začátku jde kvalita filmu vlastně neustále dolů a závěrečné desetiminutovce bych dal snad jen jednu hvězdičku. Tři hvězdičky a 55 % celkového dojmu jsou nakonec rozumným kompromisem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama