Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (109)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Opět jsem měl problém s hodnocením. Tentokrát u komedie Život plný malérů. Má báječný dabing, na který můžeme být vždy hrdí.A teď k samotné komedii. Je to klasická PierreRichardovina. Opět hraje smolaře, na kterého se smůla lepí na každém kroku. Film nepostrádá lehkou romantiku s happyendovým koncem. Film je v podstatě pitomoučký s některými velice infantilními vtipy. S hodnocením jsem se pohyboval mezi 6 a 8 body. Úplně mne dostala scéna z policejní stanice v prvé části filmu. Ta mne doslova odrovnala. Nešťastný výraz v policajtově tváři, který se snažil správně napsat do protokolu jméno hlavního hrdiny patří k nejkouzelnějším situacím z celé komedie. Nakonec jsem se rozhodl pro hodnocení mírně nadprůměrné. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Přiznám bez mučení, že tuhle richardovku jsem dosud neznal, a to se počítám mezi fandy. Nějak nechápu, jak mi mohla uniknout. Je tam všechno, co udělalo Pierre Richarda tak populárním ... ztřeštěnost, smůla, láska a hlavně kýble humoru. První půlhodina je až geniálně vytuněná, každý detail zapadá do finálního gagu, který se kontinuálně překlopí do dalšího. Pierre Richard tento film napsal i režíroval a je to sakra vidět. A perfektní hudba od Vladimíra Cosmy je jen třešinkou na již dokonalém dortu. Řadím mezi francouzskou komediální špičku sedmdesátých let. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici komedie a jedna z nejlepsich s Pierrem Richardem, kterou si navic sam reziroval. Richard dokaze zahrat jak cloveka co ma strasnou smulu, tak cloveka co ma stesti a je pri tom uveritelnej a navic takovej roztomile blbej. Pribeh je docela v poho, neni nijak zvlast predvidatelnej a flashbacky do mladi jsou vynikajici. Navic dej hezky odsejpa. Slabsich 5*. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ano, tenhke film je skutečně jeden z nejlepších filmů Pierra Richarda. Nekutečně zábavná, geniální komedie. Zápletka je sice jednoduchá, ale mě podobně věci vždycky bavily. Je tam spoustu nezapomenutelných scén, gagy a hromada mých oblíbených francouzských herců, třeba Mondy nebo Préboist. Má to skvělé tempo, začátek je úžasný a zbytek filmu je ještě lepší. Ten film je jedna velká TV show... Úžasnou roli tady měl Mario David. Já jsem s tímto Richardovým kouskem nanejvýš spokojen. Doporučuji všem milovníkům francouzských komedií. 100%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebojte se hoši, to spadne na mě." Smolař Alfred, oblečený symbolicky v tričku s číslem 13, mne neskutečně bavil. Smysluplný děj tento snímek sice neobsahuje, ale těch několik hromad fórů, frků či narážek v provedení suverénním, infantilních či proklatě suchém, mi k rozvibrování bránice bohatě stačilo. Zejména jsem se bavil ve chvílích, kdy se Alfred stal hvězdou televizní soutěže, při které vážně ohrozil státní rozpočet Francie a na jeho frajerský skok do houpací sítě rozhodně dlouho nezapomenu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama