Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Když se řekne situační komedie, já osobně si představím Mr. Beana. Je to mmj. způsobeno tím, že jich nemám až tak moc nakoukaných. Rozhodl jsem se to napravit a kam jinam sáhnout, než do širokého repertoáru francouzských komedií. Nalevo od výtahu mě příjemně překvapilo chytrým scénářem s postavami, které byly s výjimkou psychopata souseda veskrze normální, takže se ty humorné scény odehrávaly bez použití prvoplánovitého šklebení, pádů, nebo jiných italianopropriet, které jsem měl s tímto žánrem spojené. Prostě jde poznat, že jde o přepis dvadelní hry, ve které musí dialogy fungovat. Jeden trochu trouba malíř, dvě krásné ženy a jeden superžárlivý soused. Zamíchat, protřepat, nasypat do bytů, ve kterých se prohání průvan a sledovat, jak se spořádanému Yannovi promění schůzka v katastrofální fiasko. Velmi příjemné překvapení. Pohodová záležitost stvořena jen pro pobavení...žádná dramedie, ale čistá frkomedie ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Situační komedie? Já bych to spíš zhodnotil jako "naprosto bláznivá komedie, ve které se zvraty dějí snad každou sekundu a u které nikdy nevíte, jak to vlastně bude pokračovat a jaká lapálie se zase stane". Jenže na rozdíl třeba od legendárního Oskara z roku 1967 tenhle veletoč zvratů nefunguje, teda alespoň v mých očích. Zřejmě to bylo na mou náturu až moc "crazy" nebo je to způsobeno tím, že Richarda jako komika až zas tak moc nemusím (přesněji řečeno jsem mu nepřišel na chuť), tudíž musím hodnotit třemi hvězdičkami. ()

Reklama

KlárkaD 

všechny recenze uživatele

Poměrně opomíjená richardovka, které by podle mě zasloužila více pozornosti, je neuvěřitelně vtipná a zábavná. Pro mě možná nejoblíbenější film s božským Pierrem Richardem. P.S. Pokud máte zapalovač vypadající stejně, jako váš revolver, se kterým o víkendu střílíte do plechovek, dávejte si sakra pozor, ať si je nespletete :D ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Omyly a záměny partnerů, zápletka založená na dvojsmyslných náhodách a hlavně - zmatek. Tato v podstatě divadelní inscenace (děj se z 99 % odehrává v Yannově bytě) nepřináší nic nového, překvapivého ani opravdu originálního. To všechno už jsme viděli, určitě i lépe zpracované. Milovníkům komedií ze staré školy a příznivcům Pierra Richarda snad film přinese půldruhé hodiny nenáročné zábavy. (06/1991, Iva Hejlíčková) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl jediný, který jsem s Pierrem viděl jenom jednou - dnes ve vlaku - a hodně jsem si ho užil. Strašně mi připomíná současné konverzační francouzské komedie, které se odehrávají na malém prostoru (Jméno, Co jsme komu udělali atd.). Tohle ale bylo perfektní hlavně tím, že Pierre je zde pouze součástí, nemá dominantní roli a tak si můžeme užít i dvě nádherné francouzky nebo vtipné policajty. Škoda jen, že se to posledních 20 minut už dost opakovalo a celkově to ztrácelo tempo, ale na 4 hvězdy úplně bez problému. Doporučuju! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)

Reklama

Reklama