Reklama

Reklama

Svědek

  • Francie Garde à vue (více)
Z natáčení

Obsahy(1)

Jerome Martinaud je právníkem v malém francouzském městě. Těsně před silvestrem jsou ve městě nalezena těla dvou znásilněných a zavražděných dívek, důkazy – i když jen nepřímé – směřují k Martinaudovi. Vyšetřování vede jeho přítel, inspektor Gallien, a výslechy jsou dlouhé. Všechny indicie ukazují na Martinauda, ale jsou tu ještě svědecké výpovědi a jemné předivo vztahů, tajemství a křivd, které se stále více zaplétá... Film Svědek vychází z literární předlohy "Brainwash" od spisovatele Johna Wainwrighta, pro filmový scénář ji adaptoval režisér Claude Miller ve spolupráci s Michelem Audiardem. Příběh, odehrávající se na minimálním prostoru, je hereckým koncertem velkých osobností francouzského filmu Lina Ventury, Michela Serraulta a krásné Romy Schneiderové. Film měl ve Francii premiéru v září 1981 a v následujícím roce dominoval udílení cen francouzských Césarů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (154)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Novšie Podozrenie sa mi niekde povaľuje medzi DVD-kami a som rada, že som Svedka videla skôr. Fakt inteligentný film, bavil ma. Priznávam, že som to pozerala dabované a klobúk dole .. výborný dabing. Pripomenul mi všetky tie filmy filmového klubu, ktoré som ako mladá žaba pozerala s mojou mamou po nociach. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pátrání po vrahovi dvou malých děvčátek nás zavede do kanceláře policejního vyšetřovatele. Je Silvestr, všude se slaví, na policejní stanici však probíhá souboj nervů i hra kočky s myší. Byla jsem zvědavá na výkony Romy Schneider, Michela Serraulta i Lino Ventury. Nezklamali a strhující konec hodnotím velmi kladně. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Starý rok se loučí. Má zvrásněné obočí. Krev rozlitá pod loučí, ale čí ruka sáhla do domečku, na panenky, se zamazala o zločin? Dáma s perlami ví, kdy přijít. Se slovy bolesti něhy osud poznačí. Monolog /o/ "čarovné" noci, pohled do zrcadla minulosti, podaný emocí až s jakousi podivně vábivou rozkoší, osciluje na hranici andělské temnoty. Černé paraplíčko, vhozené do skleničky ku přípitku, naději na "šťastný nový" definitivně umlčí. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Hnací silou děje je především střetnutí dvou silných hereckých jedinců Lino Ventury a Michela Serraulta. Při celém tom vyšetřovacím procesu je opravdu požitek je sledovat. Něco málo o obsahu, ať je to ale jak chce, v žádném případě k filmu nelze přistupovat jako ke klasické detektivce. I když detektivní vlastnosti má, když už se zdá, že je řešení na dosah, je všechno jinak. Buď jak buď, je to spíše psychologická záležitost verbálních projevů a řeči těla. A kulisa provazců krůpějí deště, jenž bije do oken silvestrovské noci, výborně dotváří již trochu napínavou, ale posmutnělou atmosféru celého filmu. A moje doporučení, rozhodně ano, kdo má rád francouzské filmy. Filmový kousek, jenž nelze nevidět. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Komorní masakr, ovšem nikoliv fyzický, ale lidských duší. Výslech hlavního podezřelého advokáta Martinauda ze spáchání odporných pedofilních zločinů, kde vyšetřovatelé a po nějaké době vy i jako divák máte naprosto jasno.  A jen se čeká na to, zda vyhraje kočka (Ventura) nebo myš (Serrault). Když do obrázku zločinu vcelku logicky zasadí poslední dílky i manželka podezřelého Romy Schneider, začnete se těšit na poslední leč.  A chvíli na to si uvědomíte, že koukáte na pětihvězdičkový precizně vybroušený filmový diamant se setsakra ostrými hranami. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo 27. januára 1981 a skončilo 13. marca 1981. Celá snímka bola natočená v štúdiu (s výnimkou jednej sekvencie v hoteli) a v chronologickom poradí. (Arsenal83)

Reklama

Reklama