Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Komentár píše 28 ročný fanúšik hororu, čierneho humoru a odporca komédii. Nepoznám lepší animovaný seriál, ktorý by v sebe zlučoval inteligentný humor a záhady. Postavy prejdú od prvej epizódy vývojom, aký by ste pri Simpsonovcoch čakali márne. Humor funguje niekde na hranici absurdna a detskej roztomilosti. Niektoré epizódy sú viac menej pre deti nevhodné svojou temnnou zápletkou no o to viac sa baví dospelý divák bez predsudkov voči veciam od Disneyho, pretože Gravity Falls sú u Disneyho kategória sama pre seba. Milujem tento seriál a teším sa ako si ho so svojimi deťmi pozriem ešte mnohokrát. 10 z 10 ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný seriál, na který se mohou dívat nejen děti, ale i rodiče! Ajaj, teď dělám reklamu. No, zpět k věci: velmi vtipné a misteriózní. Souhlasím zde s ComicGuyem: je to něco, jako Stranger Things, akorát že animovaný a méně drastický. A proto jestli se moc bojíte, doporučuji tento seriál. Postavy originální. Hudba mrazivá. Příběh...zajímavý. ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Najlepší animovaný seriál od Disneyho? Ja myslím že áno! Spektakulárna animácia a fakt nádherné pozadia podčiarkujú skvelý mysteriózny príbeh. Veľmi sympatická pätica hlavných postáv, ktorej sa nedá nefandiť v ich rozličných humorný ale aj serióznych dobrodružstvách. Hlavný záporák je fakt perfektný a fakt ide z neho hrôza. Páčilo sa mi fakt asi všetko možno na nejaké úplne malinké nepodstatné detaily, čo ani nestoja za reč, keďže ako celok je tento seriál geniálny, a po dopozeraní sa mi stalo to čo sa mi nestáva skoro nikdy... Mal som si to celé chuť hneď pozrieť od začiatku. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls má několik zajímavých vlastností. Zaprvé to není tupý seriál. Zadruhé se v něm objevuje dobrý až lehce bizarní humor. Zatřetí si člověk zamiluje hlavní postavy. Začtvrté byl super nápad zakomponovat parádní šifry, které se objevují v každém díle. Zapáté dokáže kreslený seriál způsobit velmi nepříjemné pocity, když má (jako dítě bych se nejspíš podělal z Billa Cyphera nebo jeho poskoků...a to nemluvím o Shapeshifterovi. Jeho scény byly chvílemi vážně odporné). V seriálu jsou některá hluchá místa, ale potenciálu je využito velmi dobře. Doufám v další díly. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - hrozný 4 hvězdy 2. série - horších 5 hvězd Srovnal bych to se Scooby-Doo Záhady s.r.o. Je to horší v rozvoji postav, ale záporáci (nemyslím skutečný lidi) jsou zde o dost lepší. Je to stejné v tom, že v první sérii se toho moc neděje a v té druhé se to o dost víc rozjede a má to velké finále. Jsou tu horší postavy než tam a podle mě, kdyby tu nebyla Mabel, tak by to byla dost nuda. Líbí se mi prostředí a průběh dílů. Je to i zábavné, ale když díl zábavný není, tak mě to docela naštve, protože je pak docela dost o ničem. Nejlepší postavy jsou Mabel a potom Wendy. Líbí se mi, že zde použijí i věc, která se objevila někdy v minulosti série (vystřelhák, záporáci…). Animace se mi líbí. VYHODNOCENÍ: DOKONCE I GORE SE V DĚTSKÉM POŘADĚ OBJEVÍ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Seriál obsahuje množstvo skrytých odkazov a zakódovaných šifier, napr. v podobe rozhádzaných písmen vo vete. (GTS_PUNK)
  • Seriál často odkazuje na číslo 618 - adresa Mistery (S)hack, každá pokladna v seriálu, atd. Toto číslo je datem narození Alexe Hirsche a jeho sestry, tedy 6/18 - 18. června. První záznam v Dipperově deníku je také datován na 18. června. Stejným číslem začínají také všechny produkční kódy epizod. (Myath)
  • Značka televizoru Worell odkazuje na uměleckého režiséra seriálu Iana Worella. (Petsuchos)

Reklama

Reklama